Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Monika saken og politiet i Bergen

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/monika-saken/kripos-notat-mobilen-til-avdoede-borte-forkaster-teorien-om-selvdrap/a/23391738/

Riksadvokaten har vel bare funnet en ting politiet greide å få til, det var stavingen av navnet.

Hele saken er en sammenhengende katastrofe, fra udugelige etterforskere til udugelige ledere, til forsøk på å feie det hele under teppet i etterkant. Nå forventer jeg lite annet enn at spesialenheten for frikjenning av håpløse politibetjenter kommer frem til "intet galt er gjort", men det er relativt soleklart at her har politiet bæsjet så kraftig på leggen at det skal godt gjøres å vinne tilbake tilliten til innbyggerne.

2
31 svar

31 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Unnskyldningen

Nå forventer jeg lite annet enn at spesialenheten for frikjenning av håpløse politibetjenter kommer frem til "intet galt er gjort"

Surprise surprise.

1

majaja

Dette er virkelig skremmende. Skal vi våge å spå fremtiden, vil varsleren være persona non grata i politiet - for intelligent, for oppegående og for etisk anlagt. Han må nok belage seg å jobbe på det private markedet.

Men dette gjelder jo ikke bare i politiet. Hva er grunnen til at det ansettes åpenbart udugelige personer med ps..... tiske tilbøyeligheter.

Kom til å tenke på hun i NAV og saken med toksisk materiale hos tannlegeassistenter. Hvor finner de dem??? Og hvordan klarer de å gjennomføre høyere studier? Et mysterium.

En annen er jo "eksperten" og "forskeren" LG - som bare gulper opp selvfølgeligheter eller direkte svada.

Det bør tas grep snart, adekvat kompetanse er påkrevet og helt nødvendig.

1

Grandezez

Liten tvil om at de ansvarlige må gå. Helt utrolig at den opprinnelige saken manglet såpass mye Informasjon. Den største tabben var nok å ikke identifisere de 2 personene som ble observert av vitner i det aktuelle tidsrommet. Disse burde fått status som mistenkt og dermed blitt avhørt med en slik status. Den ene ble observert ved hovedveien like ved åstedet. Det må nesten ansees som grov tjenesteforsømmelse å ikke forfølge dette.

Politiinspektør Sidsel isachsen virker forøvrig veldig arrogant og lite imøtekommende jf boken om Monika saken. Hun blir konfrontert med nye hypoteser, manglende etterforskningsskritt og generelt dårlig oppfølging av relevante spor. Feks det faktum at mye av sakens dokumenter og informasjon ble liggende utelukkende på Indicia å ikke i BL slik det skal. Så er det også dette med belte knuten, et barn klarer ikke å knyte så hardt som i dette tilfellet.

Alle i ledelsen bør forsvinne umiddelbart. Vi kan ikke ha evneveike og inkompetente ledere i en så viktig etat som Politiet. Det går på rettsikkerheten løs. Monika og Kristoffer saken kunne vært unngått hvis lederne hadde gjort den jobben de er satt til å gjøre. Flere slike saker (med sviktende etterforskning) i fremtiden er helt uakseptabelt, skulle tro at enhver hadde lært nå.

1

GabrielO.Batistuta

Trykket mot Gudmundsen begynner å bli enormt nå. "Alle" mener at han må gå.

Om han ikke får sparken/går selv etter dette er det bare å glemme alt som heter tillit til politiet.

1

fcb10

Denne saken stinker så jævlig at jeg håper den får konsekvenser for de involverte i saken. Da gjerne konsekvenser av typen sparken. Kan ikke fatte at folk kan sove godt om nettene. Norsk politi er en skam.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...