Aktuelt

madiba

Helgefylla

Som innbygger i en middels stor by i Norge er det nedslående å se flatfylla som foregår hver helg, med de følgekostnader det har for trivsel, miljø, politi, legevakt og akuttmottak. Hvorfor tillater pk bermen denne type tilbakestående og lavpannede kultur?

Byen er overhodet ikke til å kjenne igjen når klokka passerer 23 en fredag eller lørdagskveld. Spesielt er det Norsk ættede amøber som spyr, skråler, sloss og pisser overalt. De kommer fra overalt. fra drabantbyer og bygder strømmer de til byen. i sentrumsnære områder er gatene fyllt med disse menneskene.

Det er mildt sagt blitt "livlig" nattestid - med bråk til lyse morgen til stor sjenanse for mennesker som fører normale liv. Det rope-snakkes og det slosses i gatene. (senest i kveld var det sparking og ødeleggelse av en båt i et av disse miljøene. Jfr. ta.no)

Jeg vet ikke hva de får ut av denne adferden, kommer ikke på noe annet enn at de ikke er i stand til å skape sine egne gode samfunn. Noe som er lett forståelig, når man ser deres oppførsel og kultur i full blomst.

De fleste har store venneflokker. De opptrer som en flokk aper og virker truende for publikum. Hvor ble det av de snille barna fra skolen? Er det den frie barneoppdragelsen i vårt pk samfunn som har spilt fallitt?

Så - hva gjør vi, hvor lenge skal vi måtte tåle denne plagen? Det virker helt meningsløst at Norge fremstilles som et moderne land så lenge denne primitive adferden bringer vanry over skikkelige ordentlige lovlydige mennesker. Her i landet har vi lover som forbyr drikking på offentlig sted, men mangler sanksjoner overfor høylytt og sjenerende mennesker. Hvor er logikken?

Det kan ikke være tenkt konsekvenser i det hele att. Skal våre etterkommeres fremtid gå med til å "mate" frem flere av disse menneskene i all evighet? Dette er ren skjær galskap.

4
31 svar

>>> Så så... Dette er viktig norsk kultur som viser at vi er bedre enn alle andre og må tas vare på.

2
fazz >>> Så så... Dette er viktig norsk kultur som viser at vi er bedre enn alle andre og må tas vare på.

Tja...ifølge dette kartet over verdens forbruk av alkohol ,så finner jeg heldigvis noen hvite områder på kartet:

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2014/05/15/199795/who-rapport-disse-landene-drikker-mest-alkohol

Dessverre preges akkurat disse "hvite områdene" av masseflukt nettopp mot oss drikkefanter i nord ,

så det tyder på at det heller ikke er lutter hygge i de alkoholfrie områdene heller.

1

Og hva er forskjellen med Norge og resten av verden som etter sigende ikke har helgefyll? Høye alkoholavgifter og strenge restriksjoner. Ta en dram og du blir sett på som alkoholiker. Ta et glass vin som gravid og du er barnemishandler. Dette gjør at alkoholkonsumet blir konsentrert i helgen og man tar den helt ut for folk ser ikke alkohol som en naturlig del av livet. Det er umulig å bli kvitt alkohol, rusmidler, prostitusjon og lignende som er like gammelt som menneskeheten. Å tro noe annet er i beste fall naivt.

1

Med den alkoholpolitikken som føres her til lands er det ikke rart vi tryller i oss så mye som vi kan når vi først får lov.

1

Flatfylla har eksistert her i Norge i flere generasjoner. Og like lenge har moralistene påpekt hvor skadelig det er. Likevel har det blitt folk av de fleste her i landet.

Når man velger å bosette seg i en by, er støy noe man bare må regne med. Å ha både et urbant liv samtidig med stillhet som på en støl i fjellheimen lar seg rett og slett ikke kombinere. Å gjøre alle 5 millioner menneskene i Norge fornøyd er like vanskelig.

2

Jeg vet ikke hva de får ut av denne adferden, kommer ikke på noe annet enn at de ikke er i stand til å skape sine egne gode samfunn. Noe som er lett forståelig, når man ser deres oppførsel og kultur i full blomst.

Dette er kultur, så dette må vi bare akseptere xD

Vi får bare trøste oss med at det ikke er kniver eller voldtekt involvert.

1
Garindan [sitat…] Dette er kultur, så dette må vi bare akseptere xD Vi får bare trøste oss med at det ikke er kniver eller voldtekt involvert.

Dette er kultur, så dette må vi bare akseptere xD

Interessante svar så langt! Skal innrømme at jeg tok en liten Melania Trump da jeg skrev åpningsinnlegget. Originalen (Hillary) ligger på innvandringsforumet og har fått en drøss tomler.

Der må vi ikke finne oss i at andre språk enn trøndersk blir benyttet. Vi må påpeke at folk fra Afrika har et forkvaklet kvinnesyn. (Vi må selvsagt avsky kvinner som går i byen med barnevogn og har store mager). Afrika vet du, det er et land og en kultur, Europa derimot. Hvert land sin kultur, eller nei, hver landsdel i hver land sin kultur.

Dessuten vet vi best. Vi er best. ækt trønder!

2
ehall Og hva er forskjellen med Norge og resten av verden som etter sigende ikke har helgefyll? Høye alkoholavgifter og strenge restriksjoner. Ta en dram og du blir sett på som alkoholik...

Ta et glass vin som gravid og du er barnemishandler.

akkurat dette med alkohol, selv i moderate mengder, er det vel ganske stor enighet om at man bør unngå. En ting er å drepe sine egne hjerneceller med statsgodkjent narkotika, men barna bør jo kamskje forskånes til de er gamle nok til å velge selv.

1
Kent Med den alkoholpolitikken som føres her til lands er det ikke rart vi tryller i oss så mye som vi kan når vi først får lov.

Lov og ordens journal fra et lite stykke av Norge. 7 av 9 saker handler om fyll.

Brevik, ca klokken 23: Politiet fikk melding om at noen kjeltringer hadde stjålet to kjennemerker fra en parkert bil. Ingen pågrepet så langt.

Seljord, ca klokken 23.50: Mann i slutten av 30-årene slått ned på countryfestivalen. Les mer om hendelsen HER.

Skien, 00.00: MC-fører stanset av politiet i Siljanvegen, mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Han hadde heller ikke førerkort. Anmeldes av patruljen.

Skien, 00.15: En huseier som kom hjem fra ferie kunne konstatere at han hadde hatt ubudne gjester på besøk i løpet av den siste tida. Skurkene har forsynt seg med familiens smykker. Huset ligger i Solves veg på Borgestad. Saken er anmeldt og etterforskes av politiet.

Kragerø, ca 01.00: Mann bak roret ved Øya i Kragerø ble kontrollert av politibåten. Han hadde promille, og fikk ikke ta båten hjem.

Kragerø, 02.40: En mann klarte ikke å styre seg i taxikøen, og slo ned en annen mann på stedet.

Langesund, 03.00: En kvinne i 60-åra ville ikke høre på politiet i Langesund sentrum, og satte i gang et voldsomt spetakkel. Hun spyttet og slo, og ble dermed pågrepet og kjørt inn til arresten.

Skien, 03.00: Mann (20) urinerte på Handelstorget. Dette ble observert av en politipatrulje, som sørget for å sende en anmeldelse med mannen på vei hjem til bopel.

Seljord 05.50: Mann pågrepet på campen, etter at han ikke klarte å innse at festen var over og forstyrret sine telt- og campingnaboer noe voldsomt. Les mer om hendelsen

Vi drikker oss dumme!

1

Greit med litt drikke til festen, men når det blir for mye drikking så går vettet ut. Noen lærer ikke.

1
CapTrips Denne tråden er gull,og Kent kan trylle. Nå mangler bare Snilan.

Snilan.

Når man stokker litt på bokstavene så kunne man jo tro-

Men unner alle omstendigheter, Så holder jeg meg unna norsk drikke kultur, eller skal vi si , fulle nordmenn. Av en eller annen merkelig grunn er fulle nordmenn verre en "alle" andre fulle folk.

Jeg har boet ganske nært en flokk unge polakker, for en stund siden . Der saktens kunne ta en enkelt pils til maten på en hverdag etter jobb, uten at gjøre en stor nummer ut av det. og et hm, noe større inntak på lørdags kvelden når der var fri dagen etter på, Men ikke en gang så jeg de tabe kontrollen og ikke en gang var de ubehagelige, i fylla. Merkelig det, synes at ha hørt at alle polakker sloss i fylla. Sidespor, nja, ikke så mye, som at dra inn muslimer.

1

Det kan ikke være tenkt konsekvenser i det hele att. Skal våre etterkommeres fremtid gå med til å "mate" frem flere av disse menneskene i all evighet? Dette er ren skjær galskap.

Jeg tror faktisk det stopper litt nå. Det virker jo som ungdommen som kommer nå drikker mindre, røyker mindre enn tidligere generasjoner. .

Om noen år skal du se at alle på fylla er eldre.

1

Jeg vet ikke hva de får ut av denne adferden, kommer ikke på noe annet enn at de ikke er i stand til å skape sine egne gode samfunn. Noe som er lett forståelig, når man ser deres oppførsel og kultur i full blomst.

Hva begrunner du dette med?

Den mest plagsomme rølpefylla i en by som Trondheim er NTNU studenter.

Og ikke minst hva vil du gjøre for å begrense den plagsomme flatfylla - som i hovedsak studenter og folk i 20 årene står bak?

Du må mene noe! Selv har jeg en rekke ganger tatt til orde for harde straffer for ordensforstyrrelse, hærverk/flaskeknusing - og ikke minst uprovosert vold. Det må bli slutt på dullingen med dem som ødelegger for alle. Dette er personer som ikke kan innta alkohol uten å bli ubehagelige når sperrene er borte. Det innebærer at de skal la være å drikke.

Gjør de det allikevel, så må straffene være knallharde for de tidligere nevnte.

1

Det kan ikke være tenkt konsekvenser i det hele att. Skal våre etterkommeres fremtid gå med til å "mate" frem flere av disse menneskene i all evighet? Dette er ren skjær galskap.

Med tanke på at rølpefylla ikke er et problem som spesielt kjennetegner kriminelle og latsekker - så må du forsøke å skrive noe som gir mening.

Din lille "analogi" er meningsløs.

1
KommersK [sitat…] Måtte le av denne. Selv om det neppe er den dyre alkoholen de kommmer for...

Selv om det neppe er den dyre alkoholen de kommmer for...

Leste en der skrev at for å leve lykkelig som folk

,burdte man være litt religiøs ,litt gal og litt rusa.

Forskning viser at mennesker der er religiøse .lever lengre,er friskere og gjennomsnittelig lykkeligere enn de ikke-religiøse.

http://forskning.no/forebyggende-helse-religion/2010/05/religiose-lever-lenger

Annen forskning viser at litt "galskap" i livet ,dvs å våge leve litt mer ,gir samme resultat.

Likeså at de der drikker litt ,også lever lengre ,er gjennomsnittelig friskere og lykkeligere enn totalavholdsfolk.

http://www.kk.no/livsstil/fire-gode-grunner-til-%C3%A5-drikke-alkohol-22662

Mao: tar man så noen doser hver av alt dette,og ikke overdriver noe av det ,så kan det bli riktig bra...

Den med "litt galskap" fant jeg ikke link til ,men selv synes jeg ihvertfall det kvikker opp tilværelsen...så den forskningen er kanskje ikke helt vertifisert ...

1
12tribe [sitat…] Det er da ikke ekstremt å påpeke det faktum at alkohol ødelegger hjerneceller? Eller at gravide ikke bør drikke, heller ikke små mengder?

At vedvarende ,sterk misbruk av alkohol skader hjernen og også resten av kroppen ,er vel noe de fleste forlengst har forstått ved selvsyn: alkoholikere finnes i de fleste miljøer som et trist eksempel.

Men moderat bruk av alkohol kan tvert imot forlenge livet:http://www.kk.no/livsstil/fire-gode-grunner-til-%C3%A5-drikke-alkohol-22662

Mao: det handler om måtehold.

1
Morra-DI-2 [sitat…] Jeg tror faktisk det stopper litt nå. Det virker jo som ungdommen som kommer nå drikker mindre, røyker mindre enn tidligere generasjoner. . Om noen år skal du se at alle p...

Nuvel, vi har verdens beste skole for flatfyll. Dette kalles "russetiden" og ettersom dagens ungdom starter å glede seg til den før de starter på ungdomsskolen, så er det nok tvilsomt at det kun vil være eldre som driver med flatfyll om noen år...

1
Ultima [sitat…] Hva begrunner du dette med? Den mest plagsomme rølpefylla i en by som Trondheim er NTNU studenter. Og ikke minst hva vil du gjøre for å begrense den plagsomme flatfylla -...

Den mest plagsomme rølpefylla i en by som Trondheim er NTNU studenter.

Og ikke minst hva vil du gjøre for å begrense den plagsomme flatfylla - som i hovedsak studenter og folk i 20 årene står bak?

Visst faen mener jeg noe!

Det er velkjent at politiet landet rundt kjører fra det ene fyllekalaset til det andre hele natten landet over i helgene. På denne måten legger fylla beslag på viktig politikraft slik at de får mindre tid til å etterforske annen alvorlig kriminalitet. Ved siden av dette er det velkjent at samfunnet påføres store problemer ikke minst sosialt for Barn , Ektefelle/partner Annen familie/venner Arbeidsgiver/kolleger Nabolag, lokalsamfunn Ved at fylla fører til Svikt i omsorgs-/arbeidsoppgaver Aggressiv eller annen utålelig atferd Svekket familieøkonomi, påføre andre kostnader.

Studenter som det nevnes her må snart omtales som «studenter», ettersom stadig færre fullfører studiene på normert tid. De er mer opptatt av å rølpe i gatene på natta som noen primater!

1

Som innbygger i en middels stor by i Norge er det nedslående å se flatfylla som foregår hver helg, med de følgekostnader det har for trivsel, miljø, politi, legevakt og akuttmottak.

Alkoholen gjør selvsagt at dømmekraften til mange blir dårlig, men i Norge har vi også greid å gjøre ting fryktelig vanskelig for oss selv.

Folk ønsker å gå på barer og utesteder i helgene. Ettersom de har høye alkoholpriser, så er det ikke fullt så mange drikkehull som en ville hatt i en annen middels stor europeisk storby, hvor folk gjerne bruker barer mer sosialt og tar en øl etter arbeid. Dette betyr to ting: Køer og sentralisering av de utestedene som finnes. Køer er den store døden når du har å gjøre med fulle folk, spesielt når folk skal snike. Stor trengsel i gatene fører også til knuffing og at folk som ikke burde treffe hverandre gjør det i gatene. Foranledningen til de fleste slagsmålene er som oftest munnhuggeri.

I andre europeiske byer er det ofte flere utesteder i folks egne bydeler og langt flere barer. Det blir ikke den samme trengselen. Er det et velfungerende kollektivsystem avlaster en taxikøene i sentrum også. Ja, fulle folk kan bli aggressive, og køene er hvor det er verst.

De høye alkoholprisene der ute gjør også at mesteparten er godt brisne før de en gang komme til utestedene. Hvis folk hadde nådd denne brisenheten på utestedene før de skal hjem, fremfor klokken 21 på kvelden, så ville norske byer sett langt mer ryddige ut.

Og så har en "skjønnsbedømmingen" fra dørvakter om hvem som er fulle og ikke. Her skaper alkoholloven mye kluss både for utested og besøkende. Det burde finnes et objektivt kriterium for hvor fulle folk kan være. En promillegrense og en blåsetest tror jeg ville kunne avlaste mye dørvakt-hat, for mange synes det er litt kleint at en neandertal med et to-dagers alkokurs skal bedømme hvem som kommer inn eller ei. Vanligvis stopper han sistemann i en stor gruppe.

Folk blir fulle når de drikker, og jeg tror vi skal ta konsekvensen av det, og bare la utestedene få beholde skjenkebevillingen sin selv om noen har fått en øl for mye. Alkoholloven slik den er skaper bare for mye gnisninger mellom utested og publikum. Hovedsaken må være at folk oppfører seg, og gjør de ikke det skal det selvsagt være på hodet og ræva ut. Ellers trenger en ikke akkurat drepe gjestene sine i frykt for å ikke kunne selge øl en kveld.

Og så har en stengetidene. Enkelte tror at å stenge tidligere skaper mindre vold, men jeg er særs usikker. Personlig tror jeg det beste hadde vært å la barene bestemme selv. Om den store massen med fulle folk kommer ravende inn til sentralbanestasjonen en time tidligere på natta har veldig lite å si i den større sammenhengen.

Så alkohol i seg selv trenger ikke være et problem. Det er viktigere hvordan vi legger opp ting, og jeg stoler definitivt ikke på Krf-løsningen.

1
madiba [sitat…] Visst faen mener jeg noe! Det er velkjent at politiet landet rundt kjører fra det ene fyllekalaset til det andre hele natten landet over i helgene. På denne måten legger f...

Visst faen mener jeg noe!

Det er velkjent at politiet landet rundt kjører fra det ene fyllekalaset til det andre hele natten landet over i helgene. På denne måten legger fylla beslag på viktig politikraft slik at de får mindre tid til å etterforske annen alvorlig kriminalitet. Ved siden av dette er det velkjent at samfunnet påføres store problemer ikke minst sosialt for Barn , Ektefelle/partner Annen familie/venner Arbeidsgiver/kolleger Nabolag, lokalsamfunn Ved at fylla fører til Svikt i omsorgs-/arbeidsoppgaver Aggressiv eller annen utålelig atferd Svekket familieøkonomi, påføre andre kostnader.

La oss forenkle da.

Hva vil du gjøre med dem som lager faenskapet - for å få dem til å slutte med det?

Skal vi tippe - jeg antar det har noe med forbud, restriksjoner og avgifter (for alle) å gjøre. Den sedvanlige tankegangen på venstresiden.

1
Laster...