En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Aktuelt

TheUntouchable

Russisk lag kastet ut av Norway Cup

http://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/norwaycup/Russisk-lag-kastes-ut-av-Norway-Cup-793801_1.snd

Det russiske laget Cosmos er nå kastet ut etter det fysiske angrepet mot det norske laget Herd. Jeg klarer ikke å unngå å se dette i sammenheng med episodene vi så under årets fotball-EM, med velorganiserte russiske hooligans med bakgunn fra MMA-fighting som med oppmuntring fra russiske sportsledere gikk til angrep på andre supportere. Disse skal ha transportert seg sammen til Frankrike på en måte som ikke vekket mistanke, selv om de egentlig var under overvåkning.

Vi leser fra denne episoden at den russiske treneren bare løftet på skuldrene over episoden. Rystende oppførsel fra en voksen ansvarlig for et fotballag på Norway Cup, den fineste turneringen vi har. Så mitt spørsmål er, hvorfor hadde de med russiske lag med i Norway Cup i det hele tatt etter EM? Burde man ikke sett faresignaler? Hvor mange russiske lag er med totalt?

Det synes sannsynlig for meg at russerne har 1) et voldsomt temperament/slåssgener, og at de 2) blir oppmuntret til å holde på sånn fra ansvarlige.

Og i tillegg til dette skal altså neste fotball-VM være i nettopp Russland. Det frister ikke å dra dit nei, med MMA-fighterne på hjemmebane!!

1
43 svar

Herlighet , et russisk lag betyr ikke at alle russere er hissigpropper.

Vi har jo episoder på Norwaycup at norske mødre og fedre står og banner og ber poden sin sparke ned jævelen som er på banen , men det er tross alt ikke slik norske mødre og fedre driver på.

3

Jeg har spilt i gothia, dana, norway og div andre cuper, møtt flere russiske lag, og aldri møtt annet enn gode fotballspillere.

Hyggelige å være i lag med utenfor banen også russerne vi møtte.

Dette du skriver, ja og campingfolket på fb, grunnet ET komplett idiotisk lag, inkl ledere, blir for hypa, spekulativt og unyansert, synes jeg.

2
Bevegelse Jeg har spilt i gothia, dana, norway og div andre cuper, møtt flere russiske lag, og aldri møtt annet enn gode fotballspillere. Hyggelige å være i lag med utenfor banen også russer...

grunnet ET komplett idiotisk lag

Det er jo ikke ett lag, etter det som skjedde i EM. Ikke uten grunn at russere har overtatt tronen som de minst populære gjestene i syden heller. De oppfører seg totalt usivilisert!

Folket virker helt gjennomsyret av denne drittoppførselen. Må jo være noe feil med samfunnet deres.

2

Om oppførselen til det russiske laget innebærer en trend, er vel litt tidlig å si. Jeg er mer opptatt av de seksuelle overgrepene som har vært i årets Dana Cup, Gothia Cup og Norway Cup. Da kan vi snakke om en ny trend.

2
Hyrro Den tanken slo meg også, når jeg leste dette. Likevel er det et dårlig motsvar å bruke voldelige metoder, men det er unger det gjelder og ukvemsord mot russere skjer jo over hele d...

Helt utrolig å forsøke å legge skylden på andre gjennom "at ukvemsord mot russere skjer jo over hele den ofisielle linja...." og da skal det liksom rettferdiggjøre at russere oppfører seg dårlig...?!

Vil tro at det føles komfortabelt å la være å "se seg i speilet", ikke ta ansvar for egen oppførsel og Russland og russere bør kanskje begynne å tenke over hvordan det de sier og gjør blir oppfattet av omverdenen og at dette faktisk kan få konsekvenser!

Russland har aldri vært noen "hakkekylling", kommer aldri til å bli det og din påstand kan muligens reflektere misforståelser/dårlig "russisk" selvbilde og minner veldig om klassisk Sovjet-russisk paranoia!

2

Jeg skjønner hva du sier...

Men kan ikke unngå å se en sammenheng. Kan du? Noen flere følger bør det kanskje få...? Er jo så greit å være i forkant av sånne situasjoner. La meg minne om hvor alvorlig sånne brutale slåsskamper kan bli. Man kan miste liv.

Og dessuten. Det kan være andre tider nå enn da du spilte.

1

Norske fordommer mot Russland igjen? Ikke norske barn men foreldre og myndigheter?

Rart at ikke kommunikasjon hjalp i saken? Trist at det skal gå utover barn på denne måten. De kom for å vinne. Det er A-typiske russiske meninger.

1
TheUntouchable Jeg skjønner hva du sier... Men kan ikke unngå å se en sammenheng. Kan du? Noen flere følger bør det kanskje få...? Er jo så greit å være i forkant av sånne situasjoner. La meg min...

Nei, jeg syns egentlig det blir for dumt. Skal man styre unna russere i arbeidslivet også fordi det er en mulighet for at de kan klikke i vinkel om en kontrakt ikke går inn?

Det vil alltid være enkeltindivider som er hissige som få, uten at man generaliserer et helt folkeslag av den grunn.

1
KommersK [sitat…] Det er jo ikke ett lag, etter det som skjedde i EM. Ikke uten grunn at russere har overtatt tronen som de minst populære gjestene i syden heller. De oppfører seg totalt us...

Det er jo ikke ett lag, etter det som skjedde i EM.

Er det flere lag? Det russiske landslaget i EM oppførte seg jo bra. Fikk til fint lite fotballmessig riktignok.. Tilskuerne var en annen sak ja. Og Syden-turistene.. Ja, du er inne på en meget viktig sammenheng her.. altså mellom Norway-cup laget og disse fæle Syden-turistene. Takke oss til våre egne Torreveita-beboere som nøyer seg med Grandiosa og krever at spanjolene skal snakke norsk i Spania.

1
KommersK [sitat…] Det er jo ikke ett lag, etter det som skjedde i EM. Ikke uten grunn at russere har overtatt tronen som de minst populære gjestene i syden heller. De oppfører seg totalt us...

samfunnet

Får du faen meg skjerpe deg her!

Dette er total nedsverting av russere, og dette grunnet et eneste lag, ja, kun et i hele norway cup, som har oppført seg bedritent.

At hooligans i Em var rævhøl, tilsier ingenting om russere generelt, eller deres lag.

Hooligans fra polen, england, tyskland osv har også sine svin på skogen. Og man ser i turneringer at noen ungdomslag oppfører seg dårlig.

Tilsier ingen sammenheng.

Skal du virkelig stemple alle russere, elleret helt land ved å dra en slgs rød tråd grunnet disse hendelsene?

Da ville de fleste land i verden få problemer, om slike generaliseringer skulle få gjelde og være. malen for stempling av et land og deres folk.

Russiske laget i EM var flotte forbilder. Spilte god fotball, hadde lite eller omtrent ingen som jukset seg til frispark, og reiste seg som menn etter taklinger.

Sjelden vare!

Og en ting til, jeg har reist endel, i ulike sammenhenger til russland, og det er et hjertevarmt og inkluderende folkeslag.

Men å dra en linje mellom et eneste pisselag i norway cup, hooligans i Em og politiske beslutninger hos Putin og co, det skjønner du vel selv, om du tenker etter, hvor jævlig dumt blir, anntar jeg?

1

Som en opplysning har jeg lest at dette var eneste russiske lag i Norway Cup i år. Men finner ikke kilde på dette atm, noen må gjerne lete etter opplysninger om dette.

1
Bevegelse [sitat…] Får du faen meg skjerpe deg her! Dette er total nedsverting av russere, og dette grunnet et eneste lag, ja, kun et i hele norway cup, som har oppført seg bedritent. At hoo...

Hooligans fra polen, england, tyskland osv har også sine svin på skogen. Og man ser i turneringer at noen ungdomslag oppfører seg dårlig.

Ja, men det er vel bare Russland som har hatt en sportsleder som ryktes å ha oppmuntret disse organiserte og ulovlig tilreisende MMA-trente hooligans til å fortsette angrepene, som skjedde i EM. England til eksempel har jo faktisk prøvd å få bukt med problemet. Russland har en vei å gå.

1
Folkflesk [sitat…] Er det flere lag? Det russiske landslaget i EM oppførte seg jo bra. Fikk til fint lite fotballmessig riktignok.. Tilskuerne var en annen sak ja. Og Syden-turistene.. Ja, d...

Ja, norske sydenboere gjør jo ikke annet enn å stelle til bråk der nede. Du virker å mye oppegående. Denne gangen heller. Poenget mitt var at russere oppfører seg svært så dårlig generelt, når de er på tur. Og du kan selvsagt bare drite i min mening om dem, men spør noen andre da, som har endel med dem å gjøre. Men du har vel gjort deg opp din mening uansett, her som i andre saker. Det kom ihvertfall ikke overraskende på særlig mange at det var nettopp russere som tydde til vold i Norway Cup. Men kanskje på deg.

1

Jeg tror på at jeg vet hva var probleme og hvorfor russere har begynt å slo norske gutter. I Russland er veldig viktig å ta ansvar for egne ord, spesielt i ungdomsmiljø. I Norge er ikke sånn. Norske gutter bryr seg ikke om hva de sier. Jeg gjetter at noen av norske gutter har sagt noe galt om russere og dette var grunn til at han fikk banket.

1

Til dere som forsvarer/bagatelliserer at det var nettopp russisk lag som til de grader gikk bananas. Hvor gode i matematikk er dere egentlig?

1
helmerhansen Jeg tror på at jeg vet hva var probleme og hvorfor russere har begynt å slo norske gutter. I Russland er veldig viktig å ta ansvar for egne ord, spesielt i ungdomsmiljø. I Norge er...

Den tanken slo meg også, når jeg leste dette. Likevel er det et dårlig motsvar å bruke voldelige metoder, men det er unger det gjelder og ukvemsord mot russere skjer jo over hele den offisielle linja her i landet uansett, så jeg tviler på at noen hadde brydd seg.

Russland er blitt vestens hakkekylling.

1
KommersK [sitat…] Det er jo ikke ett lag, etter det som skjedde i EM. Ikke uten grunn at russere har overtatt tronen som de minst populære gjestene i syden heller. De oppfører seg totalt us...

Putin har lært de å slå først.

Et totalt usivilisert folk som innehar alle kjennetegn for oppførsel i u-land. Kort lunte, løser konflikter med vold, ropesnakker, synet på homofile osv. Kjenner vi igjen mentaliteten fra andre 3 verden land?

1
helmerhansen Jeg tror på at jeg vet hva var probleme og hvorfor russere har begynt å slo norske gutter. I Russland er veldig viktig å ta ansvar for egne ord, spesielt i ungdomsmiljø. I Norge er...

Jeg tror på at jeg vet hva var probleme og hvorfor russere har begynt å slo norske gutter. I Russland er veldig viktig å ta ansvar for egne ord, spesielt i ungdomsmiljø. I Norge er ikke sånn

Det er fult mulig, den passive aggressive adferd den kan så være ordløs eller med ord. Mot den aggressive når man taler om dynamikker.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Heia arabiske land

Man kan ikke noe annet enn å glede seg over arabiske lands fremgangen i fotball. Fotball er verdens største idrett. Det er morsomt når vi ser hva tribunejubel betyr. Og hvilken revansj for vestlige hy...
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

1000 drept i brann siden år 2000

Det ikke det glupeste en kan gjøre å bygge hus i tre. Det er for brennbart til å være trygt byggematerialer. Det bør også bli forandring på brannmeldere som brukes. De bør ha både faststrøm 230 V og...
1
4 svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar

En upopulær regjering . . . . .

I linken står det bl.a,: "Det medfører høye energipriser, flyktningstrøm og det medfører høye matvarepriser. Dette rammer alle sammen. Men det rammer mest de som har minst fra før. Det er regjeringen...
Bilde

En upopulær regjering får nok en utfordring i fanget: — Dette rammer alle sammen

Møter 2023 med at flere nordmenn sliter med å få endene til å møtes, samtidig som det ventes en stor flyktningstrøm.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Vinter i øst

Hva stoppet Napoleon og Hitler i øst.? Russere er noen kynikere. Nato har gitt Ukraina enorme mengder våpen . Hva med å sende bøtter med strøm? Europa er igjen i krig med Russland. Når går EU land og...
1
2 svar
Koronaviruset Sapient-X Siste svar

Ny Corona-bølge.

Er det noen av dere som tror at dagens regjering har gjort noe for å øke beredskapen i helsevesenet? https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2022/11/26/195886968/espen-nakstad-med-klar-oppfordring-for...
1
1 svar
Laster...