Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ja, enkelt spørsmål. Får se om en slik tråd får stå.

Jeg mener ikke engel, ikke om du ofrer deg for at andre skal få det bedre. Men bare om du er snill. Altså heller ikke om du er likegyldig, men snill.

Klarer du å være snill 10 dager i strekk?

Hva er det å være snill? Jeg mener det er å klare å glede noen i løpet av dagen. Og samtidig ikke tråkke noen på tærne samme dag.

Jeg liker jo å se på meg selv som snill. Jeg har gjort mye for å hjelpe andre. Taperne har alltid hatt stor plass i mitt hjerte. Narkomane, kriminelle osv osv. Men så er det den delen med samtidig ikke å å såre noen, der har jeg som regel sprukket. Hver dag.

Tenk om vi hadde klart dette enkle alle sammen. Smile, og hilse på folk du ikke kjenner. Slå av en prat med en enslig. Klappe bikkja til en narkoman. Gi en bolle til en tigger. Holde døra åpen for en på kjøpesenteret. Fortelle kjæresten hvor glad du er i h*n. Osv osv.

Og samtidig altså ikke fornærme noen......

er det noen som er så snille?

2
143 svar

143 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Nabo

Er du snill?

Ja i egne øyne er jeg det, men det teller lite i forhold til hva andre synes om saken, og til syvende og sist er det de som teller. Værsyk nå.

Gud har humor for tiden vertfall.

Menighet i Bergen ba Gud om uvær på Østlandet - Det endelige beviset på at Skaperen finnes, jubler menigheten Levende Sol i Bergen. Etter tidenes stusseligste sommer på Vestlandet, fikk menigheten Levende Sol i Bergen nok i dag morges.

- Vi våknet til nok en gråværsdag, og selv om dette er Guds måte å sette vår tro på prøve på, ble det bare for mye. Selv vi kristne klarer ikke å lide i ensomhet til all evighet, sier pastor Eneveld Flatten.

Menigheten samlet seg derfor grytidlig i morges til bønn om at også Østlandet skulle få smake nedbør og uvær midt på sommeren.

- Og det virket! Vi hadde knapt sagt amen før det ble meldt om uvær i Oslo. Nå er det kaos på Østlandet, sier Flatten.

- Men hvorfor ba dere heller ikke om sol i Bergen?

- Sol i Bergen!? Selv Gud har sine begrensninger.

3

fargerik

Gud har humor for tiden vertfall.

En ganske bisarr form for humor.

Jeg syns ikke Gud er spesielt snill, som straffer hele menneskeheten til den siste dag på grunn av at en dust gikk på epleslang.

Gud kunne jo bare knipset i fingrene, og avskaffet alt vondt og leit.

Lenge siden du så på "Time Bandits"?

1

Nabo

Vi har en ond og hevngjerrig gud, i følge boken.

Gud kan i dag sammenlignes med en Facbook profil som har en del følgere og en del som ikke følger han. Noen gir han likes og smilefjes og ande gjør det motsatte. Det gode med den norske guden, er at en er ikke nødt til å tro på han.

Det er jo en humorside som du vet, og jeg fant det på sin plass å poste den nå, ettersom det har vert et skybrudd på øst-Landet. Her i vest har det bare regnet i 5-6 uker nå mer eller mindre i strekk.

Hva er "Time Bandits" og hvor, når gikk det på hvilken kanal?

1

timy3

Gud har humor for tiden vertfall.

Det skal være sikkert, den artikkelen er det morsomste jeg har lest på lenge.;-)

1

sanila

Menighet i Bergen ba Gud om uvær på Østlandet - Det endelige beviset på at Skaperen finnes, jubler menigheten Levende Sol i Bergen.

Tja i går foreslog jeg at man lar være og prøve at styre været, en skal male inne og en annen ute, det blir bare rot i været.

Men om man nå bad om det vær der trengs på jorden, og ikke ut fra egoistiske og begrensede evt hevnaktige bønner

Så er det jo mulig at man ikke fikk det akkurat som man vil, der og da. Men på lengre sikt fikk det der trengtes. Til alles beste.

Om det nå er at der finnes en større kraft enn en selv og bønner har virkning, altså.

1

En_ganske_snill_mann

Jeg er ganske snill.

3

Kul_Djevel

Jeg tror nok du er den snilleste av alle:)

1

KapteinMark

er det noen som er så snille

Snill i den formen det er presentert blir nesten det samme som vennlig og høflig.

Jo, jeg er snill :-)

Men det å være snill er i dagens samfunn ikke absolutt positivt.

Blir man i næringslivet omtalt som snill, tror jeg fort det kan tolkes negativt.

Snill kan i den sammenhengen være; en som ikke stiller særlig krav til seg selv eller andre, naiv, godtroende, ufarlig, tafatt etc.

Men verden hadde nok sett bedre ut om folk generelt hadde vært snillere med hverandre :-)

Det koster lite å være snill i hverdagen.

Men den dagen man virkelig har problemer, så ser man hvem som er villig til å stille opp.

Hjelpen kommer gjerne fra det hold man ventet det minst. Så hvem som er vennlig, og hvem som egentlig bryr seg kan være så ymse.

2

fargerik

Blir man i næringslivet omtalt som snill, tror jeg fort det kan tolkes negativt.

Næringsliv og begrepet snill passer ikke sammen etter min mening.

En av de viktigste tingene for læreren å trøkke inn i mitt hode på markedsføringsskolen, var å f. eks. aldri gi bort penger.

Det betyr altså at man aldri (i utgangspunktet) skal gi rabatt.

Dersom man gir bort pengene sine til kunder, er man dumsnill.

Det er heller ikke slemt å ta betalt for det man gir kundene av tjenester, det er jo å tjene penger som er hele vitsen med å drive et firma.

Rabatt gir man til de som bruker mye penger og kommer tilbake mange ganger. For disse øker omsetningen, og økt omsetning får grossistene til å gi prestasjonsrabatt.

1

KapteinMark

Næringsliv og begrepet snill passer ikke sammen etter min mening.

En bekjent av meg søkte på en intern utlyst stilling som leder i et større selskap.

Det stod mellom ham og en annen ansatt, og de måtte da ta personlighetstest.

Kjenningen av meg "tapte" fordi at de anså at han muligens ville være for "snill" med de ansatte, kontra den som fikk stillingen.

Kanskje det var riktig, kanskje ikke. Jeg tror i det minste at han jeg kjenner hadde vært en god leder og motivator, rent faglig sett er han i alle fall suveren.

1

Mr.Daddycool

Grådighet kalle jeg det ! Og en totalt mangel av innsikt i hvordan handel og drive butikk fungerer. Nei du skal ikke gi bort penger om du ikke gjør dette av godhet ovenfor noen du vil hjelpe.

Men innenfor forretning kan man heller kalle dette å investere penger for å tjene enda mer penger. For om du gir rabatter til en god kundekrets handler de hos deg over lang tid, og kanskje de handler enda mer, samt at de sprer god reklame rundt seg for din bedrift videre til andre potensielle kunder.

Men dette nevner jo du i ditt eget innlegg, men frontkolliderer med det du nevner foran dette. Men dette har jo uansett ikke noe med å være snill å gjøre, det handler om god fortetningsans.

1

sanila

En av de viktigste tingene for læreren å trøkke inn i mitt hode på markedsføringsskolen, var å f. eks. aldri gi bort penger. Det betyr altså at man aldri (i utgangspunktet) skal gi rabatt. Dersom man gir bort pengene sine til kunder, er man dumsnill.

Tja , jeg er jyde, jyder er kremmer "sjele", en god handel er en handel der er god begge veie., ikke kun den ene veien.

1

Mr.Daddycool

Klarer du å være snill 10 dager i strekk?

Hva er det å være snill? Jeg mener det er å klare å glede noen i løpet av dagen. Og samtidig ikke tråkke noen på tærne samme dag.

Hva er å være "snill" ? Det er jo et vidt begrep, det å glede noen er jo ikke veldig vanskelig, og det å ikke tråkke noen på tærne hva har det med å være snill å gjøre ?

Likte bedre Jesus sin filosofi! Gjør mot andre det du vil at de skal gjøre mot deg, det er så tatt på kornet. Gjennomføre dette og du har fred på jorden. Gjør jeg dette ? Ja jeg prøver, men lykkes ikke alltid i all min svakhet. Men jeg forstår selv når jeg mislykkes.

1

sanila

Gjør mot andre det du vil at de skal gjøre mot deg, det er så tatt på kornet.

Det kommer helt an på moralen man har.

1

Mr.Daddycool

Det kommer helt an på moralen man har.

Neppe, vil du at andre skal svindle deg ?, voldta deg, stjele fra deg, slå deg i hjel, være stygg mot deg ? Ikke noe friskt individ sier ja til noe slikt, så akkurat den setningen sier alt. Gjør mot andre det du vil at de skal gjøre mot deg, det går rett inn i ditt "jeg" og ville forhindret masse elendighet.

1

jon-blund

I bunn og grunn så tror jeg vi er en gjeng med psykopater som spiller på egne følelser for egen vinning uten at vi selv er klar over det.

Jeg skjønner heller ikke definisjonen på snill og slem.

1

fargerik

Jeg skjønner heller ikke definisjonen på snill og slem.

Det kan sikkert defineres langt inn i tåkeheimen. Men det er subjektivt. Å definere om man selv er snill eller slem innebærer en del selvransakelse. Og det er krevende å være ærlig mot seg selv om seg selv.

Hadde jeg f. eksempel gitt penger til alle tiggere på gata, ville jeg selv definert meg som dumsnill. Tiggerne ville sikkert sett på meg som omtrent det samme.

Jeg ser heller ikke på meg selv som slem på grunn av at jeg har sluttet å gi bort alle småpengene til dem.

Fantomet lærte meg å være hard mot de harde, og fra dyreriket har jeg lært at hukommelse er nyttig. Elefanthukommelse som gjør meg slem når slemme fra fortiden krysser min vei, er ikke slemt.

Det er nødvendig.

2

sanila

Elefanthukommelse som gjør meg slem når slemme fra fortiden krysser min vei, er ikke slemt.

Altså hevn.

Jeg foretrekker at være neutral, og se hva de kommer med. Kommer de fra, et nivå av lade som ingenting, så vurdere jeg grunnen. ( er det uvitenhet, ( manglende opplysthett, manglende empatisk forståelse, ( ikke at forveksle med sympati. ) ) eller er det etter . blanke ark å la som at la som intet er skjet.

Rettferdighet og hevn, er ikke i familie.

1

jon-blund

Det kan sikkert defineres langt inn i tåkeheimen. Men det er subjektivt. Å definere om man selv er snill eller slem innebærer en del selvransakelse. Og det er krevende å være ærlig mot seg selv om seg selv.

Hadde jeg f. eksempel gitt penger til alle tiggere på gata, ville jeg selv definert meg som dumsnill. Tiggerne ville sikkert sett på meg som omtrent det samme.

Hvis man definerer seg selv som snill, så mener jeg det er på tide med en selvransakelse.

Jeg velger å prioritere Manchester United-Liverpool, fremfor å dra ned og hjelpe barn som dør, pga mangel på bistand? Jeg har både tid og ressurser til å ta meg en uke der nede, men gjør jeg det? Nei.

Jeg velger altså å se vekk der det gjør vondt og kompenserer følelsene og samvittigheten ved å hjelpe en gammel dame over gata. Litt snill-slem da kanskje?

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...