Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det er trøndersk matfestival i Trondheim i disse dager. En av de få positive elementene som fremdeles består.

Kombinasjonen av lunch-sult og tilgangen på alle lekre lokalretter gjorde at jeg la på vei mot byen. Men denne hinderløypa blir verre og verre for hver dag som går..

- det begynner allerede utenfor sentrum. På Verftsbroa v/Solsiden sitter det en tigger hele dagen, året rundt - og sier "hei". Og ikke før man har kommet over, så er det Røde Kors, Leger uten Grenser, Redd Barna osv som søker blikket ditt. De vil alle bare "snakke" med deg.

Over i Midt-Byen. Etter å passert tiggere hver 50 meter med plakater om 3-4 barn og "trenger hjelp", så måtte man nærmest gå i store buer rundt et par særdeles anmasende Hare Krishna munker med armen full av bøker - som antastet alt og alle. Fulgte etter folk.

Så klar for en hjorteburger, men sannelig var det nesten like mange aktivt oppsøkende tiggere som fetivaldeltakere blant teltene. Det må være flere tusen av dem i Trondheim nå, de er absolutt over alt. Tusen hjertelig takk til alle som har ivaretatt deres "interesser", spesielt Senterpartiet.

Og noen er faktisk opptatte av å gi dem grunner for å bli her. Ei eldre dame neiet så pent - for at en tigger ville ta imot pengene hennes. Jeg gremmes.

Det som skulle være en trivelig opplevelse ble ikke det grunnet alle pågående plageånder som skal ha noe av deg. Man blir stirret på hele tiden, det er armer og bein overalt. Det er rett og slett ikke trivelig. Må det være slik at man ikke kan gå en tur i byen - uten å oppleve dette maset?

Etterlyser klare regler for oppsøkende virksomhet. At de kun kan sitte der, uten å antaste folk.

10
166 svar

166 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Slikkepott

Personlig er jeg lei av det meste når det kommer til oppsøking av personer på gata, uavhengig av hvem som står bak det.

Jeg er lei av å kontinuerlig bli stoppet av røde kors, hvor unge jenter skal fortelle meg at nå kan jeg lette på samvittigheten min ved å gi bort noen hundrelapper i måneden. Jeg er lei av å sitte ute på restaurant, for så å oppleve tiggere som går mellom bordene. Jeg er lei av maset rundt hvilket kraftleverandør jeg har, bare jeg skal en liten snartur gjennom karl johan.

4

Ultima

Ja, helt enig.

Jeg opplever slik oppsøkende virksomhet som trakassering og antasting. Hvorfor er det tillatt?

Det er for ille at man skal gå en slags "kanossagang" hver gang man er i byen. Meningen er at man skal gjøre "bot", føle dårlig samvittighet for alt som skjer i verden.

1

ErnestDefarge

Har bodd i både Bergen, Trondheim og Oslo og sett disse tiggerne og selgerne, men aldri opplevd dem som så forferdelige som mange sutrer over. Kan virke som de mest plagsomme, og pågående tiggerne går på de største drittsekkene. Nesten.

2

HYYYL

Må det være slik at man ikke kan gå en tur i byen - uten å oppleve dette maset?

Mye tiggere her i Bærgen også, - lite hyggelig. Jeg bor nesten midt i sentrum og blir plaget av disse folkene daglig, møkk lei. Mange av de tar ikke nei for et nei men fortsetter å mase og følge etter.

2

Ultima

Antar vi er i samme båt.

Det som irriterer meg spesielt er at de er spesielt pågående mot eldre kvinner. De søker kynisk minste motstands vei.

1

KommersK

tar ikke nei for et nei men fortsetter å mase og følge etter.

Har vel fått med seg at damer er 'snillere' enn menn... Trist utvikling, uansett.

1

malacay3

De som skal selge Fjordkraft er værre en tiggere fra Romania. De gir seg jo ikke.

Malacay

2

Ultima

De som skal selge Fjordkraft er værre en tiggere fra Romania. De gir seg jo ikke.

Ja, de utgjør også en del av problemstillingen. De og pågående Omega 3 selgere.

2

BeNice

Dette er en overforenkling som faktisk illustrerer venstresidens naive syn på verden. Jeg er "heldig" - sigøynerne er "uheldig", ferdig diskutert liksom

Det var et forslag som gjør din tilværelse lettere. Vi kan ikke bare ctrl+alt+delete alt vi ikke liker. Prøv å se det store bildet, ellers er det fare for at du blir som profilbildet ditt.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...