Aktuelt

BigGeorge

Vild sjakal i Nordjylland

En vild sjakal er blevet fundet i Nordjylland. Det er en biologisk sensation, lyder det fra biolog og museumsinspektør fra Naturhistorisk Museum i Aarhus, Thomas Secher Jensen, efter at han har set en serie fine fotos af en guldsjakal, der er blevet fotograferet i Lille Vildmose i Himmerland.

- Det er første gang, at der er fotograferet en levende guldsjakal i Danmark, og blot anden gang, at sjakalen besøger Danmark, siger Thomas Secher Jensen til Nordjyske Stiftstidende.

Det var naturfotografen Carsten Clausen, Randers, der ganske uventet stødte ind i det usædvanlige dyr, da han besøgte vildmosen om aftenen for at fotografere fugle og dyr.

- Det gik ret hurtigt, og da den var tydeligt sky, troede jeg først, at der var tale om en stor ræv, men jeg kunne ret hurtigt se, at det ikke var en ræv, forklarer Carsten Clausen.

Han har nu lagt en serie fotos af sjakalen ud i facebook-gruppen, "Vild med Lille Vildmose i Himmerland.

Første gang, der blev påvist en vild sjakal i Danmark, var i september 2015, hvor der blev fundet en trafikdræbt sjakal nær Karup i Midtjylland.

Guldsjakalen minder af udseende om en lille spinkel ulv, men er mindre. Den har en stor busket hale. Den vejer normalt 7-15 kilo, hvilket er noget mere end en ræv, som normalt vejer 6-8 kilo, men markant mindre end en ulv, som normalt vejer 25-60 kilo.

1
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Da har også norske medier kastet seg på saken

20:16 En vill sjakal er blitt fotografert i Lille Vindmose i Himmerland på Nordjylland, skriver Nordjyske Stiftstidende. Observasjonen av rovdyret så langt nord begeistrer biologer, men ikke bøndene. Arten har trolig spredt seg nordover fra Balkan.

1
BigGeorge Da har også norske medier kastet seg på saken 20:16 En vill sjakal er blitt fotografert i Lille Vindmose i Himmerland på Nordjylland, skriver Nordjyske Stiftstidende. Observasjonen...

Observasjonen av rovdyret så langt nord begeistrer biologer, men ikke bøndene. Arten har trolig spredt seg nordover fra Balkan.

De som har mest grunn til å føle seg snurt er vel sønderjydene, som rett og slett har blitt hoppet over i prosessen. "Ikke et blivende sted, jeg fortsetter nordover.."

1

Første gang, der blev påvist en vild sjakal i Danmark, var i september 2015, hvor der blev fundet en trafikdræbt sjakal nær Karup i Midtjylland

Den er muligvis ikke den eneste.

1

Kan sjakalene migrere via Øresundbrua, eller kommer de over Storskog? Må vi åpne egne mottaksplasser/karantene for sjakalene. Eller blir de systematisk utryddet som tilfellet er med ulver og mårhunder?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
4 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Laster...