Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kontantfritt i Norge år 2020

Er visst en drøm for noen ser jeg på dagsrevyen i kveld.

Svart handel vil da få seg et skudd for bauen.

Men hva hjelper dette om kun Norge gjør det ?

Det er da vel ikke lov å nekte å ta imot f.eks Euro ? For dem som vil ha en deal om svart betaling så vil det garantert bli løsninger.

Eller hva trur dere ?

Personlig setter jeg en hundrelapp på at Norge ikke er kontantfritt i år 2020.

1
91 svar

91 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

TheBracket

For den autoritære og overvåkingskåte løk er nok det kontantløse samfunnet en drøm. De vil som kjent rive fra hverandre rettsstaten bit for bit.

Alle opplyste skjønner at 1984 ikke er en instruksjonsmanual, det er en advarsel. Vi må sørge for at gruppen i det første avsnittet ikke får makt. De er i virkeligheten vår sivilisasjons verste fiender.

5

moskos

I ett kontantløst samfunn vil myndighetene ha FULLSTENDIG kontroll over vår private økonomi. De kan når som helst sperre av bankkortet vårt, motregne skattekrav mot innskudd etc. Jeg bruker mye kort selv og er ikke blind for at det er både lettvint og billig for brukerstedene, men det er veldig kjekt å ha noen hundrelapper og litt småmynt til sånt småtteri..

5

Valerina

Riktig og så får bankende tak i alle penger slik at dette kan vokse seg enda større:

https://no.wikipedia.org/wiki/Fiat-penger

2

Bacalao64

Elektroniske penger er en drøm for mange, men kan like gjerne bli et mareritt, alt ettersom hvordan utviklingen går. Tenk på følgende:

Tar du all verdens dollar som er produsert i kontanter, så utgjør det i dag mindre enn fem prosent av dollar i omløp i verdenshandelen. Mer enn 95 prosent av dollaren eksisterer kun som elektroniske signaler på en eller annen server.

Tallene på din dataskjerm når du sjekker kontoen har en verdi av en eneste grunn: Tillitt til systemet. Når du ønsker deg en ny tv, så kan produsenten sende varen til deg fordi produsenten har tillitt til at de elektronisk framstilte verdien på din skjerm overføres til hans, dersom han sender deg tv-en.

Tillitt til systemet er skjørt. Det vet vi etter generasjoner med fastsetting av verdi i konkrete, håndfaste papirlapper. Eksempel få år tilbake: Alle som handlet med Sovjet visste at man kunne få 1,2 dollar for en rubel. På noen få måneder 1990/91 ble verdien redusert til 1450 rubel på en dollar. En statskollaps, og verdien var blåst for vinden.

Alt vi trenger i dag er noen dagers terror mot sentrale serversystemer som oppbevarer de elektroniske signalene som representerer tallet som indikerer en verdi på din dataskjerm. Vips, så har ikke lenger produsenten i Japan tillitt til at verdien du har på din skjerm kan overføres til ham. Da er tallet på kontoen din som indikerer hva du har av verdier, ikke noe annet enn nettopp et tall. Det er verdiløst.

Derfor tror jeg det er absolutt umulig å spå hva selv nær framtid kan bringe av elektronisk basert handel. Alt er mulig.

4

Morra-DI-2

Tillitt til systemet er skjørt. Det vet vi etter generasjoner med fastsetting av verdi i konkrete, håndfaste papirlapper. Eksempel få år tilbake: Alle som handlet med Sovjet visste at man kunne få 1,2 dollar for en rubel. På noen få måneder 1990/91 ble verdien redusert til 1450 rubel på en dollar. En statskollaps, og verdien var blåst for vinden. Alt vi trenger i dag er noen dagers terror mot sentrale serversystemer som oppbevarer de elektroniske signalene som representerer tallet som indikerer en verdi på din dataskjerm.

Ja, eller sentralbanker kan selv ødelegge tilliten ved å trykke for mange penger. DVS, de trykker vel ikke penger lenger, de bare øker tallet på en datamaskin. Så kjøper de for disse oppdiktede penger mer av sin egen statsgjeld. Deretter kjøper de produkter med disse pengene.

Det er jo litt som du sier, at dette fungerer bare så lenge man har tillit til at det ligger verdier bak de elektroniske tallene. En ny finanskrise kan gjerne få panikken til å øke, valuta til å senke seg...og at flere mennesker setter spørsmålstegn ved hele systemet.

I en slik situasjon vil vel olje og andre råvarer øke veldig i verdi, ettersom de er reelle verdier. Sånn sett ser jeg litt positivt på neste finanskrise. Olje- gull, andre råvarer går alltid svært langt ned i verdi før krisen inntreffer, for så å øke kraftig i verdi ettersom ulike stater har en "quantitative easing". Det var vel mye derfor Norge greide seg så bra gjennom forrige finanskrise. Investorer vil sikre pengene sine i reelle verdier. Det er vel først og fremst vanlige mennesker som har tillitt til systemet, ikke de rike; De med litt kunnskap om systemet. De vet at det er skjørt og handler deretter.

1

jeangabin

I 2020 blir bitcoin for alle penga altså.

4

Hyrro

Du får passe deg for hva du spiser da, så du ikke skal bli i nød for et offentlig toalett!

1

flourhouse

offentlig toalett!

...som ofte har kortterminal montert

1

Hyrro

Hvem tenker på de boligløse, som ikke har rett til å få visa kort?

Hvem tenker på sosialklientene, skal de kanskje få NAV-kort med sperre for alkohol og sigaretter?

Skal det bli slik for de som har falt utenfor at deres kort bare vil gjelde på steder som er vedtatt nødvendige - dagligvare, apotek, busser og offentlige dasser?

Ren nedverdigelse i kortformat - hvis de i det hele tatt blir tatt i betraktning.

Eller rett og slett glemt inntil den dagen hvor det flyter av bæsj i parkene og alle matbutikker er smadret, fordi naturen krever sitt også der hvor de små menneskene ikke teller med i den store debatten.

4

Columbus_3

Hvem tenker på de boligløse, som ikke har rett til å få visa kort? Hvem tenker på sosialklientene, skal de kanskje få NAV-kort med sperre for alkohol og sigaretter? Skal det bli slik for de som har falt utenfor at deres kort bare vil gjelde på steder som er vedtatt nødvendige - dagligvare, apotek, busser og offentlige dasser? Ren nedverdigelse i kortformat - hvis de i det hele tatt blir tatt i betraktning og ikke bare glemt.

Hele problemet er oppkonstruert etter min mening.

Det kontantløse samfunnet ligger så langt frem i tid at vi skal bare glemme det. Så langt jeg vet er det ingen land som vurderer å innføre det. Det er vel stort sett finansbransjen som vil bli kvitt kontantene i ren egeninteresse.

1

puma1

Det kontantløse samfunnet ligger så langt frem i tid at vi skal bare glemme det

Presset vil nok bli større og større etterhvert som tiden går og færre og færre bruker kontanter. Da vil det også bli fokus på å finne løsninger. For turister f eks.

Så har Norges Bank spart penger ved å flagge ut seddelproduksjonen til Storbritannia og Frankrike, men jeg tipper at de er interessert i spare enda mer. Ved å kutte produksjonen i det store og det hele.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...