Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norge: frihavn for torturister?

UDI har nå funnet 10 asylsøkere som har begått svært alvorlige forbrytelser. Men pga returvernet kan de ikke sendes hjem ,og får midlertidlig opphold i Norge.

http://www.dagbladet.no/nyheter/mulig-kriminelle-asylsokere-gar-fri/60366877

Ettersom kriger og konflikter nå sprer seg i Midtøsten og nord-Afrika ,så vil jeg tro det problemet vil eskalere . Kanskje ser vi også nå kun toppen av isfjellet i asylgruppa som nå har strømmet inn i hele Europa.

For det er selvsagt naivt å tro at det bare er "de snille" som rømmer. Også "de slemme" vil nok ha gleden av å rømme fra et område de har fordervet ved sin vold ,men nå har blitt jaget ut.

Etter siste verdeskrig så man mange nazister som flyktet ,og tok opphold i andre land og søkte ly der for å slippe straffen.

Skal Norge bli et slikt "fristed" for torturister ,ekstremister ,jihadister og fandens oldemor der rømmer fra sin straff?

Vi har alt lovverket på plass ,til å få dem vekk:

"Bestemmelsen om ekslusjon ble tatt inn i norsk lov etter annen verdenskrig ,fra Flyktningkonvensjonen,så Norge ikke skulle bli frihavn for krigsforbrytere som rømte utlandet for å unngå straff."

Men dette stopper utsendelsen;

"Den eneste grunnen til at de får bli i Norge og får midlertidig opphold,er returvernet. At Norge ikke sender asylsøkere ut dersom de står i reell fare for å få dødsstraff ,tortur eller annen umenneskelig behandling..."

Norge selv hadde dødsstraff for nazister etter annen verdenskrig.

Hadde vi syntes det var greit at f.eks Quisling da hadde fått oppholdstilatelse i Finland ,og begrunnelsen var at Norge hadde dødsstraff?

Skal selv de groveste menneskerettighetsbrudd gi i praksis opphold i Norge ,fordi disse kan risikere svært hard straff i sitt hjemland?

Jeg mener Europa eller sågar FN burdte her samlet ta dette problemet på alvor ,at torturister slik kan utnytte demokratiske nasjoners mykhet i dette spørsmålet ,før problemet vokser oss over hodet og vi blir fristat for verdens forfulgte torturister.

Dette ved å lage et eget oppsamlingsområde ,sperret , i FN/EU sitt regi ,der man har kontroll over disse personene.

En bevåktet øy eller lignende ,der gir god plass til å leve lenge ,men samtidig fratatt friheten til å bevege seg fritt.

Litt som "fangeøya Bastøy" ,bare i mye større skala ,og mye bedre bevoktet.

Så kan man derifra forhandle med de respektive hjemland om at straffen disse får ,blir innenfor grunnleggende menneskerettigheter i hjemlandet. Presse med f.eks kutt i bistand om dette ikke følges opp...

Andre tanker om løsning på problemet ,som garantert ikke vil bli mindre med årene i vår kaotiske verden?

5
57 svar

57 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Sapient-X

Jeg har sagt det mange ganger. Venstresiden, og grådige profitører har pervertert hele asylordningen, og den må oppdateres til dagens forhold, for mye er forandret siden den ble til etter andre verdenskrig.

Når det gjelder Midtøsten og Afrika er det ikke mye som skiller de stridende partene. Bare fordi noen flykter hit fordi deres stamme er underlegen betyr ikke det at de er uskyldige ofre som fortjener vår beskyttelse. Disse krigene er så grusomme at det er vanskelig for vestlige siviliserte mennesker å forstå det.

Ikke glem at venstresiden ønsker høy innvandring fra den 3.verden fordi de raskt blir avhengige av velferd og vil stemme på sosialister som tar penger fra oss og kaller det velferd. De vil motarbeide enhver reversering i innvandringen og hetse alle som ønsker en mer rettferdig asylordning (ref til medienes evige og ensidige hets av Listhaug)

Det finnes ingen ende på elendighet i Afrika og Midtøsten, og det er ingen vits i å ødelegge vår egen sivilisasjon for å gi noen få opphold.

2

maghau

Disse krigene er så grusomme at det er vanskelig for vestlige siviliserte mennesker å forstå det.

Er vel derfor de flykter kanskje?

2

Sapient-X

Men vi må ikke ta dem inn hit.

1

maghau

Når det gjelder Midtøsten og Afrika er det ikke mye som skiller de stridende partene. Bare fordi noen flykter hit fordi deres stamme er underlegen betyr ikke det at de er uskyldige ofre som fortjener vår beskyttelse. Disse krigene er så grusomme at det er vanskelig for vestlige siviliserte mennesker å forstå det.

Huff, hvor skal man begynne?

1

Wagonator

Jeg synes at de bør bli sent tilbake for å ta sin straff. Det å missbruker asyl retten på denne måten er forkastelig. Og et hån mot de som absolutt trenger å få asyl.

2

Rhabagatz

Det er ingen ting i veien for å straffefolfølge disse her i landet for forbrytelser som er gjort i hjemlandet (Straffelovens §5).

Så det er bare en frihavn i den grad politikerne unnlater å sørge for at dette blir tatt tak i.

2

HOGGØRN

Det stemmer sikkert, men med politiets ressurssituasjon, og politiets prioriteringer er det vel knapt noen risiko for disse. Politiet er vel mer opptatt om noen nordmenn har bedrevet hor i utlandet, evt. pedofili enn de som har deltatt i genocide. Dermed IKKE sagt at feks. pedofili er noe jeg synes er greit.

1

Rhabagatz

Det stemmer bare til en viss grad, mulig det må en lovendring til for visse forbrytelser. Tortur er et av eksemplene som det er uproblematisk å straffeforfølge, og det har skjedd før.

Men uansett - dette er et politisk spørsmål som lar seg løse. Indignasjonen bør rettes dit det hører hjemme, vi trenger ikke å late som oat dette er uløselig.

1

stabeis

UDI har nå funnet 10 asylsøkere som har begått svært alvorlige forbrytelser.

Bare 10..? I følge en tolk jeg kjenner finnes det flere tusen utenlandske forbrytere som har flyktet fra strenge straffer og i verdens mest naive land, Norge, blir de tatt i mot med åpne armer. Her får de bolig, mat, penger osv. og det hele er så latterlig at det er til å spy av..

Men det er klart at når de entrer landet vårt, forteller de jo ikke sannheten og UDI tar alle løgner for god fisk..

2

peraleks

Men det er klart at når de entrer landet vårt, forteller de jo ikke sannheten og UDI tar alle løgner for god fisk..

Men hva eksakt skal UDI gjøre i en slik situasjon? Det er uhyre vanskelig å avklare slike løgner, det er ikke bare slik at de kan sende en delegasjon til Syria f.eks. og undersøke om de snakker sant eller ei.

Ellers har man avtaler og annet å forholde seg til, som tvinger Norge til å ta imot en viss andel med flyktninger igjen, i det hele tatt har vesten satt seg inn i en fantastisk destruktiv og ufattelig vanskelig situasjon.

2

jakoline

Men hva eksakt skal UDI gjøre i en slik situasjon? Det er uhyre vanskelig å avklare slike løgner, det er ikke bare slik at de kan sende en delegasjon til Syria f.eks. og undersøke om de snakker sant eller ei.

Nettopp derfor mener jeg den beste ideen er å ha en egen "øy" for asylsøkere man ikke helt vet bakgrunnen til ,og mistenker at de har stått for f.eks tortur,massedrap,terrorisme etc.

Våre politikeres første og viktigste oppgave er faktisk å beskytte det norske folk og samfunn.

Nr.2 alt annet.

Så får man tid til nettopp å undersøke nøyere sannheten i hva som er hva ,før disse personene slippes ev. ut i samfunnet ,eller sendes til etter min mening noe som forlengst burdte vært laget: store FN-leire i nærområde til konfliktene for videre hjemsendelse til eget land.

Om man da ikke finner ut at vedkommende oppfyller asylkravene i Norge.

Her et tysk parti der fremmer samme tanke ,dog ennå mer radikalt :http://www.aftenposten.no/verden/Tysk-hoyreparti-i-medvind-vil-samle-asylsokere-pa-egne-oyer-602099b.html

1

jakoline

Nevnte toppen av isfjellet.... Forslag om hva som burdet gjøres for å stoppe galskapen?

1

finnur

evnte toppen av isfjellet.... Forslag om hva som burdet gjøres for å stopp

Om 20 år er velferdsstaten borte, landet på det nærmeste avhendet og Midt-Østenkonfliktene er flyttet hit til Norden. Dagens politikere har tatt med seg millionformuene til Australia!

1

tinnyme

Det nytter så lite, du ser jo kritikken mot vår innvandringsminister som er en av de første norske politiker som tar problemene på alvor og gjør jobben sin.

Nå vil Lysbakken bruke noen milliarder på språkopplæring, så da lurer jeg på, er disse menneskene flyktninger eller innvandrere?

Flyktninger skal vel hjem og bygge opp sitt eget land igjen når det blir fred og ikke leve som innvandrere i Norge?

Det var ihvertfall slik med de som flyktet under siste krig i Norge, men de stilte nok i en annen divisjon.

1

HOGGØRN

Bare 10..? I følge en tolk jeg kjenner finnes det flere tusen utenlandske forbrytere som har flyktet fra strenge straffer og i verdens mest naive land, Norge, blir de tatt i mot med åpne armer

Har nok ikke sjekket mer enn 12 kanskje :-)

1

Moretta

Det tar jo disse hundre årene som jeg har ment lenge. Det vil bli værre, langt værre før det blir bedre.

Tror ikke på at "Islam tar over Europa."

Men jeg tror på at volden vil eksalere i Europa. Til slutt vil det også gå over. Men det tar nok 100 år.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...