Nye VGD er lansert! Mer informasjon

en måned uten smart telefon

oppdaget at det var på høy tid å lufte hjernen, og ikke minst løfte blikket å se opp og framover. Jeg har ikke lengre behov for å bli oppdatert hvert 5 minutt om venners ferieturer, middager, fester, bakeprosjekter, eller hvor flinke barna er , og hvor snill og fantastisk kjæresten er.

Jeg har heller ikke behov for oppdateringer fra hverken VG eller andre medier døgnet rundt, om verden holder på å gå under så får jeg tidsnok beskjed.

Jeg trenger heller ikke lese E post hele dagen, for uansett hvor rask og effektiv telefonen er så er skjermen fortsatt knøttliten samenlignet med en herlig 24 tommers PC skjerm.

Jeg har nå i lomma en mobiltelefon som knapt er kompatibelt med noen ting, bortsett fra å ringe, motta samtaler og SMS. Norsk Tipping ringer meg om gevinsten skulle komme, det samme gjør min nærmeste familie om det er noe viktig, og jaggu tror jeg at resten av min bekjentskapkrets også har mitt nummer lagret.

Jeg er nå over 50 , gammel og ferdig, men har fram til forrige måned fulgt med og hengt meg på hver jævla nyvinning og har huset fullt av duppedingster som selvsagt kan kobles opp via WiFi. Men jeg resignerer , jeg har fått nok. Stopp verden jeg vil av.

men det beste av alt er: jeg har ikke gått glipp av en jævla ting !

Verden har ikke stoppet, folk hilser fortsatt på meg, jeg har ikke gått glipp av hverken bursdager, eller statskupp.

Det eneste som irriter meg er all tiden jeg har kastet bort , har heller ikke blitt hverken klokere eller ett bedre menneske av å ha vært online 24/7

I dag satt jeg på en fortauskafè og tittet på folkelivet i nærmere 2 timer. og det helt uten angst for å være offline.

32
24 svar

24 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

jonas

Jeg har smarttelefon men har ingen problemer meg å la den ligge i ro i både en og to og tre timer. Om man ikke klarer styre seg og mååååå sjekke Facebook hvert femte minutt er det vel ikke telefonen som er problemet.

4

fargerik

Jeg har også smarttelefon, gidder ikke å kjøpe retrotelefon på trass.

Men hva blir den brukt til?

Jo, til å ringe og ta i mot samtaler med og til å sende og motta SMS.

Telenor har påtvunget meg datatid inkludert i abbonementet, og det har hendt jeg har hørt på internettradio med telefonen bare for å bruke opp det jeg likevel er pokka nødt til å betale.

Har igrunnen en tendens til å "glemme" telefonen hjemme når jeg tar en tur ut. Dersom noen skulle ringe, er telefonen så smart at den forteller at noen har ringt, og da er det jo alltids mulig å ringe tilbake.

Bilder tar jeg med kamera. Fjesbok og alt det andre som ligner, hasjtagg og sånt er jeg ikke-bruker av. Spiller ALDRI noen spill hverken på telefon eller datamaskin. Musikk har jeg på lommeradio og MP3-dings i lomma eller platespiller i stua. Og DAB-radio, da.

Sånn er det antagelig å begynne å bli gammal;-)

2

GARDSDATTRA

Bilder tar jeg med kamera. Fjesbok og alt det andre som ligner, hasjtagg og sånt er jeg ikke-bruker av. Spiller ALDRI noen spill hverken på telefon eller datamaskin. Musikk har jeg på lommeradio og MP3-dings i lomma eller platespiller i stua. Og DAB-radio, da. Sånn er det antagelig å begynne å bli gammal;-)

Jeg har blitt hektet på dataspill av typen kabal.

Sånn er det også å begynne å bli gammel. :-)

1

Rainmaker

Støtter denne.

"Feilen ligger ikke i maskineriet, men hos maskinisten" i slike tilfeller.

1

peraleks

120 % enig.

Livet forandret seg ikke en døyt i overgangen, gammel møkka-nokia til en smarttelefon.

1

rogerns

to tre timer........etter det så bare MÅ du sjekke mobilen ? Jeg skrev vel ikke at det var telefonen som var problemet, gjorde jeg ? det var bruken av telefonen jeg ville endre. Noe som jeg nå har gjort.

1

vadefugl

Tia var ikke bedre før. Da kjøpte en aviser eller leste nyheter på tekst-tv for å holde seg oppdatert. Og gikk på bilioteket og lånte bøker og så i magasiner. Men de som er avhenig av for eksempel fjesboka og snap er gjerne de som er supersosiale fra før av. Gjetter meg til at de satt timevis i fasttelefonen og preika, alltid var på besøk eller rett og slett kjøpte aller sladderbladene og avisene før for å lese siste nytt om politikere og kjendiser.

3

rogerns

Tia var ikke bedre før. Da kjøpte en aviser eller leste nyheter på tekst-tv for å holde seg oppdatert. Og gikk på bilioteket og lånte bøker og så i magasiner

man gikk vel sjeldent på biblioteket mens man var på jobb, eller ?

i dag er det svadabloggere, mennesker som deler sin beste cupcake oppskrift, og hvilke øvelser de gjør/gjorde på helsestudioet , hvor fantastisk helga var, og bilder av lykkelige mennesker som gjør lykkelige ting. Og det meste dreier seg om "likes"- det er dagens nyheter vi er opptatte med

1

JudasT

i dag er det svadabloggere, mennesker som deler sin beste cupcake oppskrift, og hvilke øvelser de gjør/gjorde på helsestudioet , hvor fantastisk helga var, og bilder av lykkelige mennesker som gjør lykkelige ting. Og det meste dreier seg om "likes"- det er dagens nyheter vi er opptatte med

Du har sikkert rett i at dette fins, men for å se slikt må en aktivt oppsøke det. Du ser altså på denslags, jeg gjør det aldri. Ulike interesser, åpenbart. Men bare kos deg, du!

1

GARDSDATTRA

i dag er det svadabloggere, mennesker som deler sin beste cupcake oppskrift, og hvilke øvelser de gjør/gjorde på helsestudioet , hvor fantastisk helga var, og bilder av lykkelige mennesker som gjør lykkelige ting. Og det meste dreier seg om "likes"- det er dagens nyheter vi er opptatte med

Finnes mye annet godt lesestoff på nett, så du trenger ikke lese rosablogger om du ikke er interessert.

1

janesaj

Står stor respekt av det du gjør. Selv tilhører jeg den kanskje siste generasjonen som vokste opp uten slike duppedingser - oss som var barn på 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet. Savner den tiden veldig, hvor man var telefonløs, sosiale medier var ikke oppfunnet, og foreldrene avtalte når man kunne stikke innom venner. Det stoppet vel omtrent da jeg var 13 og fikk min første telefon. Eller kanskje til og med enda et par år tidligere, da jeg fikk tilgang til internett, selv om det den gangen på langt nær var det det er nå. Brukte vel stort sett tiden på VGD eller til å spille :-)

Er en helt annen tid nå, og jeg føler jeg er født sånn cirka ti år for sent. Skulle virkelig ønske jeg gikk gjennom ungdommen og den første delen av voksenlivet uten disse dingsene også, sånn som du gjorde. Det misunner jeg deg virkelig. Nå er man dessverre altfor avhengig, kan knapt legge fra seg telefonen i fem minutter uten å sjekke noe nytt. Kunne prøvd å legge fra meg mobilen jeg også, men tror neppe jeg hadde holdt særlig lenge.

Så igjen - hatten av for deg!

2

Skraevadottir

Har aldri hatt smarttelefon, jeg, og jeg må si at det føles herlig!

2

pfrog567

Ikke jeg heller, og ser absolutt ingen grunn til at jeg skulle skaffe meg en.

1

madigan

Jeg har nå min tredje smartphone fra Samsung,men har aldrig hvert på nettet med noen av dem (med unntak at den selv laster ned og innstaller oppdateringer) det fulgte til og med noe de kaller vr-gear briller (eller hva det heter) de ligger pent pakket ned i originalembalasjen,og jeg har ingen planer om å pakke de ut fordi jeg ikke aner hva det er,og langt mindre hvordan man bruker de.

Det jeg vet er at de antaglig er en tidstyv,og jeg har mye annet å gjøre.

Når det gjelder smart telefonene,bruker jeg dem kun til å ringe med.

Når jeg skal på nettet,har jeg datamaskin hjemme,som jeg godt kan unnvære over tid,er overhodet ikke avgengig av noe av dette:))

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...