En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Aktuelt

rogerns

en måned uten smart telefon

oppdaget at det var på høy tid å lufte hjernen, og ikke minst løfte blikket å se opp og framover. Jeg har ikke lengre behov for å bli oppdatert hvert 5 minutt om venners ferieturer, middager, fester, bakeprosjekter, eller hvor flinke barna er , og hvor snill og fantastisk kjæresten er.

Jeg har heller ikke behov for oppdateringer fra hverken VG eller andre medier døgnet rundt, om verden holder på å gå under så får jeg tidsnok beskjed.

Jeg trenger heller ikke lese E post hele dagen, for uansett hvor rask og effektiv telefonen er så er skjermen fortsatt knøttliten samenlignet med en herlig 24 tommers PC skjerm.

Jeg har nå i lomma en mobiltelefon som knapt er kompatibelt med noen ting, bortsett fra å ringe, motta samtaler og SMS. Norsk Tipping ringer meg om gevinsten skulle komme, det samme gjør min nærmeste familie om det er noe viktig, og jaggu tror jeg at resten av min bekjentskapkrets også har mitt nummer lagret.

Jeg er nå over 50 , gammel og ferdig, men har fram til forrige måned fulgt med og hengt meg på hver jævla nyvinning og har huset fullt av duppedingster som selvsagt kan kobles opp via WiFi. Men jeg resignerer , jeg har fått nok. Stopp verden jeg vil av.

men det beste av alt er: jeg har ikke gått glipp av en jævla ting !

Verden har ikke stoppet, folk hilser fortsatt på meg, jeg har ikke gått glipp av hverken bursdager, eller statskupp.

Det eneste som irriter meg er all tiden jeg har kastet bort , har heller ikke blitt hverken klokere eller ett bedre menneske av å ha vært online 24/7

I dag satt jeg på en fortauskafè og tittet på folkelivet i nærmere 2 timer. og det helt uten angst for å være offline.

32
24 svar

Jeg har smarttelefon men har ingen problemer meg å la den ligge i ro i både en og to og tre timer. Om man ikke klarer styre seg og mååååå sjekke Facebook hvert femte minutt er det vel ikke telefonen som er problemet.

4

Tia var ikke bedre før. Da kjøpte en aviser eller leste nyheter på tekst-tv for å holde seg oppdatert. Og gikk på bilioteket og lånte bøker og så i magasiner. Men de som er avhenig av for eksempel fjesboka og snap er gjerne de som er supersosiale fra før av. Gjetter meg til at de satt timevis i fasttelefonen og preika, alltid var på besøk eller rett og slett kjøpte aller sladderbladene og avisene før for å lese siste nytt om politikere og kjendiser.

3

Står stor respekt av det du gjør. Selv tilhører jeg den kanskje siste generasjonen som vokste opp uten slike duppedingser - oss som var barn på 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet. Savner den tiden veldig, hvor man var telefonløs, sosiale medier var ikke oppfunnet, og foreldrene avtalte når man kunne stikke innom venner. Det stoppet vel omtrent da jeg var 13 og fikk min første telefon. Eller kanskje til og med enda et par år tidligere, da jeg fikk tilgang til internett, selv om det den gangen på langt nær var det det er nå. Brukte vel stort sett tiden på VGD eller til å spille :-)

Er en helt annen tid nå, og jeg føler jeg er født sånn cirka ti år for sent. Skulle virkelig ønske jeg gikk gjennom ungdommen og den første delen av voksenlivet uten disse dingsene også, sånn som du gjorde. Det misunner jeg deg virkelig. Nå er man dessverre altfor avhengig, kan knapt legge fra seg telefonen i fem minutter uten å sjekke noe nytt. Kunne prøvd å legge fra meg mobilen jeg også, men tror neppe jeg hadde holdt særlig lenge.

Så igjen - hatten av for deg!

2
jonas Jeg har smarttelefon men har ingen problemer meg å la den ligge i ro i både en og to og tre timer. Om man ikke klarer styre seg og mååååå sjekke Facebook hvert femte minutt er det...

Jeg har også smarttelefon, gidder ikke å kjøpe retrotelefon på trass.

Men hva blir den brukt til?

Jo, til å ringe og ta i mot samtaler med og til å sende og motta SMS.

Telenor har påtvunget meg datatid inkludert i abbonementet, og det har hendt jeg har hørt på internettradio med telefonen bare for å bruke opp det jeg likevel er pokka nødt til å betale.

Har igrunnen en tendens til å "glemme" telefonen hjemme når jeg tar en tur ut. Dersom noen skulle ringe, er telefonen så smart at den forteller at noen har ringt, og da er det jo alltids mulig å ringe tilbake.

Bilder tar jeg med kamera. Fjesbok og alt det andre som ligner, hasjtagg og sånt er jeg ikke-bruker av. Spiller ALDRI noen spill hverken på telefon eller datamaskin. Musikk har jeg på lommeradio og MP3-dings i lomma eller platespiller i stua. Og DAB-radio, da.

Sånn er det antagelig å begynne å bli gammal;-)

2

En velfortjent tommel til deg for meget godt innlegg.

Alt for mange kaster bort alt for mye tid på å hele tiden å være opptatt av "ingen ting". Noen har knapt nok tid til å arbeide.

1

Jeg vil ikke påberope meg å være like smart som deg , men jeg har i perioder gjort det samme. er nok til en viss grad nødt til å være online, men ikke på de sosiale mediene. Kutte ut fb og vgd, snapp og Twitter.

Jeg har enkelte ganger kommet til at vi kommuniserer mere med dem vi ikke er sammen med. Fire fem voksne. ...som bare sitter og chatter med andre. Samtaler går i stå fordi det skal svares på helt andre ting via telefon. Så jeg kan dager i strekk la telefonen ligge. s

1

men det beste av alt er: jeg har ikke gått glipp av en jævla ting !

Jo det har du, vil jeg påstå! Gå glipp av ting.., er noe vi alle gjør, det enten vi bruker en jævla smart idiottelefon, eller ei :) Men du har kanskje ikke gått glipp av så mange (jævla)ting, som de som sitter med nesa kontinuerlig nede "smart"telefonen sin gjør :)

1

oppdaget at det var på høy tid å lufte hjernen, og ikke minst løfte blikket å se opp og framover. Jeg har ikke lengre behov for å bli oppdatert hvert 5 minutt om venners ferieturer, middager, fester, bakeprosjekter, eller hvor flinke barna er , og hvor snill og fantastisk kjæresten er.

Dette har ikke jeg behov for heller, derfor har jeg ikke logget meg på verken FB eller noen andre sosiale medier.

Men smarttelefonen synes jeg likevel er kjekk å ha, jeg liker å kunne gå inn på nettet om det skulle være behov for det når jeg ikke har lap-toppen innen rekkevidde. Kjekt også å kunne lese aviser på nett mens jeg sitter på toget (dersom togets trådløse nett er oppegående da).

1

Jeg har ikke kjøpt Smart Phone enda. Har fortsatt en gammel Nokia fra tiden der fargemobil var en nyting. Men det er kanskje snart på tide å gå til innkjøp av en. Hele verdenen blir jo mer og mer sentrert rundt smart phones, og man blir nærmest sett på som en alien når man tar opp telefonen.

1

Har selv gått en måned uten mobilen min.. Ikke frivillig vel å merke.. Men når teknikken ikke vil være med å leke lenger, så må det sjekkes opp i.. Dette har tatt ufattelig lang tid..

Men, det jeg skulle frem til, var at jeg ikke har direkte savnet den heller.. Litt kjedelig å ikke snakke med venner via snap og sms (har bare jobb telefon, har ikke nummer til venner der, og ikke F om jeg klarer å huske de heller.. hehe)..

FB har jeg ike på mobilen, så den går jeg uten med glede..

Savner litt å kunne ta bilder og dele med venner og ukjente via instagram da.. Er mange motiver om dagen man må slukkøret la gå fra seg pga manglende mobil..

Men når jeg er/var på besøk hos folk, lot jeg mobilen ligge, om det ikke kom en samtale da.. SMS sjekket jeg bare hvem den var fra, for å avgjøre om det måtte svares på..

Som en sa, om man ikke klarer å la være å sjekke oppdateringer hvert 5.e min, så er det ikke mobilen som er problemet, men brukeren!

1
vadefugl Tia var ikke bedre før. Da kjøpte en aviser eller leste nyheter på tekst-tv for å holde seg oppdatert. Og gikk på bilioteket og lånte bøker og så i magasiner. Men de som er avhenig...

Tia var ikke bedre før. Da kjøpte en aviser eller leste nyheter på tekst-tv for å holde seg oppdatert. Og gikk på bilioteket og lånte bøker og så i magasiner

man gikk vel sjeldent på biblioteket mens man var på jobb, eller ?

i dag er det svadabloggere, mennesker som deler sin beste cupcake oppskrift, og hvilke øvelser de gjør/gjorde på helsestudioet , hvor fantastisk helga var, og bilder av lykkelige mennesker som gjør lykkelige ting. Og det meste dreier seg om "likes"- det er dagens nyheter vi er opptatte med

1
rogerns [sitat…] man gikk vel sjeldent på biblioteket mens man var på jobb, eller ? i dag er det svadabloggere, mennesker som deler sin beste cupcake oppskrift, og hvilke øvelser de gjør/g...
Slettet-U75CDW

i dag er det svadabloggere, mennesker som deler sin beste cupcake oppskrift, og hvilke øvelser de gjør/gjorde på helsestudioet , hvor fantastisk helga var, og bilder av lykkelige mennesker som gjør lykkelige ting. Og det meste dreier seg om "likes"- det er dagens nyheter vi er opptatte med

Du har sikkert rett i at dette fins, men for å se slikt må en aktivt oppsøke det. Du ser altså på denslags, jeg gjør det aldri. Ulike interesser, åpenbart. Men bare kos deg, du!

1

Som IT-ingeniør med nettverk som spesialfelt burde jeg kanskje være en typisk smarttelefonbruker, men jeg er til en stor grad enig med TS. En sjelden gang i blant kan det være greit med e-post og lett surfing på telefonen, men selv med de største smarttelefonene blir det knotete og lite produktivt i lengden. Dessuten er de store smart-telefonene alt for brysomme å dra på. Både vekt og størrelse er problematisk. Jeg og mange jeg kjenner savner et bedre utvalg av små og lettere smarttelefoner, men bransjen tror visst at alle foretrekker de store monstrene. Jeg satser heller på kombinasjonen av en liten telefon og et stort nettbrett enn å være tvunget til alltid å dra på et monster av en telefon som er så stor og tung at man må ha ryggsekk. Putter man monstertelefonen i ei bukselomme må man jo bruke bukseseler for å holde buksa oppe.

1
rogerns [sitat…] man gikk vel sjeldent på biblioteket mens man var på jobb, eller ? i dag er det svadabloggere, mennesker som deler sin beste cupcake oppskrift, og hvilke øvelser de gjør/g...

i dag er det svadabloggere, mennesker som deler sin beste cupcake oppskrift, og hvilke øvelser de gjør/gjorde på helsestudioet , hvor fantastisk helga var, og bilder av lykkelige mennesker som gjør lykkelige ting. Og det meste dreier seg om "likes"- det er dagens nyheter vi er opptatte med

Finnes mye annet godt lesestoff på nett, så du trenger ikke lese rosablogger om du ikke er interessert.

1
fargerik Jeg har også smarttelefon, gidder ikke å kjøpe retrotelefon på trass. Men hva blir den brukt til? Jo, til å ringe og ta i mot samtaler med og til å sende og motta SMS. Telenor har...

Bilder tar jeg med kamera. Fjesbok og alt det andre som ligner, hasjtagg og sånt er jeg ikke-bruker av. Spiller ALDRI noen spill hverken på telefon eller datamaskin. Musikk har jeg på lommeradio og MP3-dings i lomma eller platespiller i stua. Og DAB-radio, da. Sånn er det antagelig å begynne å bli gammal;-)

Jeg har blitt hektet på dataspill av typen kabal.

Sånn er det også å begynne å bli gammel. :-)

1

Jeg har nå min tredje smartphone fra Samsung,men har aldrig hvert på nettet med noen av dem (med unntak at den selv laster ned og innstaller oppdateringer) det fulgte til og med noe de kaller vr-gear briller (eller hva det heter) de ligger pent pakket ned i originalembalasjen,og jeg har ingen planer om å pakke de ut fordi jeg ikke aner hva det er,og langt mindre hvordan man bruker de.

Det jeg vet er at de antaglig er en tidstyv,og jeg har mye annet å gjøre.

Når det gjelder smart telefonene,bruker jeg dem kun til å ringe med.

Når jeg skal på nettet,har jeg datamaskin hjemme,som jeg godt kan unnvære over tid,er overhodet ikke avgengig av noe av dette:))

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

1000 drept i brann siden år 2000

Det ikke det glupeste en kan gjøre å bygge hus i tre. Det er for brennbart til å være trygt byggematerialer. Det bør også bli forandring på brannmeldere som brukes. De bør ha både faststrøm 230 V og...
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Heia arabiske land

Man kan ikke noe annet enn å glede seg over arabiske lands fremgangen i fotball. Fotball er verdens største idrett. Det er morsomt når vi ser hva tribunejubel betyr. Og hvilken revansj for vestlige hy...
1
3 svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En upopulær regjering . . . . .

I linken står det bl.a,: "Det medfører høye energipriser, flyktningstrøm og det medfører høye matvarepriser. Dette rammer alle sammen. Men det rammer mest de som har minst fra før. Det er regjeringen...
Bilde

En upopulær regjering får nok en utfordring i fanget: — Dette rammer alle sammen

Møter 2023 med at flere nordmenn sliter med å få endene til å møtes, samtidig som det ventes en stor flyktningstrøm.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Laster...