Nye VGD er lansert! Mer informasjon

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/trafikkulykker/kaia-og-ole-fredrik-mistet-pappa-i-trafikken-etterforsket-selv-sjaafoerens-mobilbruk/a/23766265/

Denne uka kommer en trist bilulykke opp i lagretten. En trailersjåfør kom over i feil kjørebane og en far døde. Sjåføren fikk en mild straff, men ønsker å anke. Det er ikke så mye å si på det.

Det som er så ekstra trist med bilulykker er at det bare skal et lite øyeblikk med uoppmerksomhet før noe skrekkelig skjer, og det kan skje på noen sekunder. Så sitter de igjen og tenker hvorfor måtte jeg fikle med radioen akkurat da? Hvorfor måtte jeg klø meg bak øret etc etc .

Om sjåføren brukte mobilen, så er det selvsagt feil. Men det er tross alt en liten svakhet hos et menneske. Hadde jeg vært ham hadde jeg trolig ikke anket en så mild dom, men om han mener at han ikke fiklet med mobilen, så må han få lov til å ta saken videre.

Jeg vet ikke hvorfor vg prøver å presse ham til å la være med denne artikkelen, men jeg synes ikke akkurat denne saken trenger å blåses unødvendig opp. Det er selvsagt dette med mobilbruk og bil, men for det første er det ikke sikkert at han gjorde dette akkurat denne gangen og for det andre kunne han like gjerne fiklet med noe annet i bilen.

Jeg vet ikke hva som er sant, men jeg håper saken får en løsning som alle kan leve med.

1
16 svar

16 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

ynnory

Om sjåføren brukte mobilen,

Hva ukonsentrerte sjåfører kan miste kontroll av kan være så mangt.

, kan være ymse..

Tenk bare på hvor ille det kan gå når jeg ratter og naboens datter sitter på ned til senteret...

Så å henge seg i opp mobilbruk, blir temmelig snevert! En veps, store pupper, vakker natur etc..... Kan ta vår oppmerksomhet.

2

Strandereng

Så å henge seg i opp mobilbruk, blir temmelig snevert!

Hvorfor så arrogant om dette, når statistikken sier at nettopp mobilbruk er årsaken til mange dødsulykker på veiene?

Jeg sto stille i rushtiden foran en rundkjøring. Han som kom bak satt og tastet på facebook. Store skader på bilen, vi skrev skademelding på nærmeste bensinstasjon, men hans bil var helt smashed foran.

Vi var ukjente kolleger, drakk kaffe og skrev. Tosken! Men jeg sa det ikke, men jeg så han var klar over det selv.

1

ynnory

statistikken

Statistikken inneholder ikke veps, store pupper og tilfeldig fugle og dyreliv langs veiene.

Men isolert sett... Jo, dess færre forstyrrende momenter, dess bedre!

1

ynnory

Hvorfor så arrogant om dette

Du oppfattet innlegget som arrogant.... OK..

Jeg påpeker at det er så mangt og så mye som kan stjele en bilførers oppmerksomhet. Mobiltelefoner utgjør kun en bitte liten trussel, ja, i det store bildet.

Selv har jeg en tendens til å tråkke litt ekstra på gassen ved visse typer musikk. Helt greit for meg, om det blir forbudt med radio og annen lyd i bil.

Hovedpoenget mitt er at dette er en avgjørelse jeg må ta der og da.

På samme måte som at det er en selvfølge at bilen må stå hvis jeg har drukket mer enn 1 halvliter pils!

1

JudasT

En middelaldrende mann med to voksne barn blir påkjørt og omkommer i trafikken. En skulle tro det var ille nok? Men ikke for VG, her må det brukes barnespråkets ord "pappa" for å opparbeide litt ekstra sympati for de stakkars små...

1

ynnory

Greit.Men her to berøringspunkter.. At media vil selge er vel ikke nytt! Kontakt VG!

1

JudasT

Greit.Men her to berøringspunkter.. At media vil selge er vel ikke nytt!

Hvilket salg er det du tenker på? Selges flere aviser om saken vinkles til ugunst for den dømte, mener du? Berøringspunkter forstår jeg heller ikke.

1

Ultima

Ja, de greier ikke å la være.

- som om det ikke var fullt så ille at han omkom om han ikke var "pappa" for to voksne barn.

Jeg synes det er helt tullete å bruk slike benevnelser. Også i andre settinger. F.eks. "familefar kjørte i fylla". Som om det er helt unaturlig at fedre gjør noe kriminelt.

Lavmåls-journalistikk.

1

RickiBK

Hadde jeg vært ham hadde jeg trolig ikke anket en så mild dom, men om han mener at han ikke fiklet med mobilen, så må han få lov til å ta saken videre.

Nå har vel det vist seg at denne sjåføren hadde for vane å filme seg selv mens han kjørte vogntog, benyttet mobiltelefonen på en slik måte og til tider slik at han neppe fikk den hvile han burde opparbeidet seg mellom kjøreøktene.

Uansett hva som forstyrret ham, så ser det ut til å være noe han burde hatt 100% full kontroll på.

90 dager er nesten å kaste blår i familien som mistet sin mann/far.

1

jeangabin

Ja, jeg ville nok ikke anket viss jeg var ham. Men det at han har filmet seg selv tidligere betyr ikke at han gjorde det denne gangen.

Som sagt, jeg mente ikke å forsvare de som gjør galt. Jeg ville bare komme med noen betraktninger om hvor lite som skal til for at en katastrofe skal inntreffe i trafikken. Det er ørsmå marginer.

1

ynnory

90 dager er nesten å kaste blår i familien som mistet sin mann/far.

Så her diskuterer dere om 90 dager er tilstrekkelig? Mannen er dømt.. For hva.. Påvirket kjøring? Kjøring over gjeldende fartsgrense? Eller en veps innenfor skjorta?

1

RickiBK

Han er dømt for overtredelse av vegtrafikklovens §3.

1

Kul_Djevel

n for det første er det ikke sikkert at han gjorde dette akkurat denne gangen og for det andre kunne han like gjerne fiklet med noe annet i bilen.

Eller det kan være dette dekket som eksploderte.

Ulykker skjer dessverre.

1

Strandereng

Om sjåføren brukte mobilen, så er det selvsagt feil. Men det er tross alt en liten svakhet hos et menneske.

Mobilbruk og fikling mens man kjører bil er helt på trynet. Da er man ikke konsentrert om veien. Mange leser avisen mens de kjører, andre drikker kaffe og sminker seg. Ikke rart det blir mange ulykker.

En dame her jeg bor hadde babyen i forsetet i riktig posisjon (bak- frem). Så mistet babyen smokken på gulvet. Hun bøyde seg lynraskt ned for å ta den opp, men før hun fullførte var de begge døde.

Skal ingenting til for å komme over i feil kjørebane.

1

jeangabin

Strandeng, det er slike fortellinger jeg tenkte på. Så sant det ikke er fyll involvert, så er bilulykker bare triste. Det er ikke så mye mer å si egentlig. Jeg reagerte litt på ordlyden i vgs artikkel, beskrivelsen av barna som fikk sorgbudskapet. Jeg klarer liksom ikke å mobilisere så voldsomt med sinne i slike trafikk saker.

1

ynnory

Har akkurat kjøpt min aller første helt nye bil. Den står nesten hele tiden i fellesgarasje. Har månedskort, her i Oslo.

Vel, billigst, mest praktisk og trolig det beste for Oslotrafikken og lufta her. På langturer er bilen grei.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...