Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Fraværsgrensen på videregående skole-

Fraværsgrensen er satt til 10 % på videregående skoler i hvert fag. Der 10 % er grensen, men der det kan tas et unntak på opptil 5 % til, om eleven er i en vanskelig livssituasjon. Men det er også en absolutt grense. Etter hva jeg forstår av Udir sitt skriv.

Dette synes jeg er problematisk. Ikke 10 % fravær, men at det er for hvert fag. For å ta et eksempel;

I dag var min datter syk med feber osv. Hun går på studiespesialisering. Akkurat i dag har de gym. Et fag der de har to sammenhengende timer per uke. DVS at allerede neste gang hun er syk, så står hun i fare for å miste karakter. Så kan eleven få sykemelding for fravær og det er dermed lovlig fravær, og går ikke under reglen. Dette har de merket på legekontorene;

"Nye fraværsregler: Leger frykter et renn av elever med ufarlige sykdommer. Elever på videregående skole som har ti prosent ureglementert fravær pr. fag får ikke godkjent vitnemål. Allerede nå ber elevene leger om å dokumentere kontroller og banale sykdommer."

Jeg er ikke i tvil om at dette vil føre til nettopp mer drop-out fra skolen, flere ungdommer som mister skoleplass. Det vil jo ikke ramme en 17-18 åring der foreldre er på plass og sørger for å følge dem opp, men det vil ramme de som ikke er så planlagte og de mest sårbare. Det er en alldeles håpløs streng regel som jeg tror vil slå veldig sterkt tilbake.

Jeg vet vi har hatt en tråd om dette før en gang..fant den ikke, og der kom det fram at den ble hevet til 15 %. Nå stemmer jo tydeligvis ikke dette, og katastrofen for mange er et faktum. Hvordan tenkte de her?

1
0 svar

Bli den første til å svare.

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...