Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Disse 895 svindlet NAV...

TV2 har laget en oversikt basert på 895 dømte trygdesvindlere.

Her kan man sortere etter alder, kjønn, fylke og beløp dersom man ønsker det.

Selv savnet jeg muligheten på å bruke enda noen flere parametere; statsborgerskap og etnisitet.

Det hevdes jo ofte at enkelte grupper i samfunnet var meget involvert i slik svindel. Det hadde jo vært greit å få slike påstander avkreftet eller bekreftet?

2
34 svar

34 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

MartinwetlesM

Det er veldig viktig, når en skal holde et samfunn og en befolkning under kontroll, at man peker på slik svindel. Dette er såklart uakseptabelt, jeg skriver ikke inn for å forsvare svindlere, men det er gjort for å styre oppmerksomheten bort fra den virkelige svindelen som foregår i samfunnet og det er kapitalflukt og skatteflykt/svindel i millliardklassen av de største og rikeste multinasjonale konsernene.

Det er utrolig lett å hele tiden sette fokus rettet mot velferdssystemet. Hvor ofte ser vi ikke saker slik som dette, og Nav'ere som er late og ikke "gidder" og jobbe. Heletiden rett et missnøye mot de som mottar uten å gi tilbake.

Svindel er på alle måter feil, men det blir også feil å kun rette fokus mot borgere og aldri sette et spørsmålstegn rundt hva som blir gjort på en mye mye større skala og som koster samfunnet mye mye mer penger.

Igjen, jeg forsvarer ikke svindlere, men det gjelder også de på toppen i eliten og ikke bare de på de lavere stigene.

4

12tribe

Vil gjerne bare underskrive denne..

2

tinnyme

Det hevdes jo ofte at enkelte grupper i samfunnet var meget involvert i slik svindel. Det hadde jo vært greit å få slike påstander avkreftet eller bekreftet?

Forstår jo hvor du vil hen, men i art. du selv ref. til står det jo at Vest Agder og Sør-Trøndelag er verst og at mange var i full jobb/selvstendig næringsdrivende.

Mao. ser det ut til at sevlstendige næringsdrivende etniske trøndere og sørlendinger er de verste trygdesvindlerne.

3

Nødutgang

etniske trøndere

Født med bart og skinnvest?

3

Jhinx

Legger merke til enkelte som har svindlet for 100 000 til 200 000 ofte bare har fått fra 40 timer til 40 dager samfunnsstraff.

Mann 42

Beløp: 68.004,-

Fylke: Rogaland

Dom: Samfunnsstraff 30 timer,

Timelønn: 2300 kr

Kvinne 51

Beløp: 140.763,-

Fylke: Rogaland

Dom: Samfunnsstraff 45 timer

Timelønn: 3100

Kvinne 36

Beløp: 445.636,-

Fylke: Oslo

Dom: Samfunnsstraff 180 timer

Timelønn: 2500 kr

Kanskje noe jeg ikke forstår her. Men det virker nesten litt lukrativt å svindle nav, uten særlige konsekvenser.

2

Kul_Djevel

Timelønn: 2500 kr

De må vel tilbakebetale det de har svindlet i tillegg da, så timelønnen blir nok minus et eller annet.

1

McThoughtfist

Av og til lurer jeg på om det bare er du, eventuelt noen få andre som forstår noe som helst på dette forumet. :) Når folk ikke skjønner hva straffen og dommen faktisk går ut på, men likevel går hardt ut og kaller det "lønnsomt" å svindle NAV, så må man virkelig begynne å lure på hvor uintelligente folk egentlig er?!

3

RazorBoy

I de fleste større svindelsakene så skjer vel ikke det at de betaler tilbake de har svindlet. Pengene er enten brukt opp eller sendt ut av landet. Deretter går de 5 år på gjeldsordning med reduserte ytelser fra NAV, før de er fri fra gjelda.

1

Jhinx

Nei, da ville det stått i dommen. I de sakene jeg refererte til var det kun samfunnstraff i form av antall timer. Så det vil si at de har nok brukt opp det de svindlet og ikke er i stand til å tilbakebetale det.

Så sånn sett har de fåt en timelønn på 2500 kr for svindelet sitt.

1

McThoughtfist

Kanskje noe jeg ikke forstår her.

Ja det er det.

1

frk.malin

Stefaren min er tragisk nok på denne listen :/ 100% Norsk, dog 100% prosent idiot i denne saken.

2

RazorBoy

I større svindelsaker, og der den som svindler har omsorgsansvar, så er det dermed ikke så mye av gjelda som drives inn før det er gått 5 år og resten av beløpet ettergis. Du må gjerne argumentere i mot il-Pirata, jeg vet f.eks. ikke om NAV kommer og tar huset til de som skylder penger, men tviler på det. Det blir uansett for enkelt å slenge ut beskyldninger om kunnskapsløshet.

1

Il-Pirata

Du må gjerne argumentere i mot il-Pirata, jeg vet f.eks. ikke om NAV kommer og tar huset til de som skylder penger

Tja spørs om de klarer å beholde huset mens de sitter inne da. Ta f.eks Anders Breivik, han ble dømt til å betale erstatning, men kan selvsagt aldri betale det han skylder, selv ikke om han vinner i Lotto hver eneste uke. Kravet er der uansett og når det gjelder bedragerisakene hos NAV, så krever alltid NAV pengene tilbake. Du påsto at det ikke sto noe om dette i dommene, og at kravene derfor ikke eksisterte, vel jeg viste deg at slik tilbakebetaling med renter, trenger ikke Domstolen behandle. Så det er faktisk kunnskapsløshet når du kommer med feilaktige påstander. Men nå har du sikkert lært at NAV alltid krever pengene tilbake i slike bedragerisaker, ikke sant?

1

Riggs

Det varierer vel om dem tar huset. Det vil vel avhenge av standarden, samt hvor dyrt det vil være å skaffe annen bolig. Samt må vel forhandle med kreditorer først, så spørs hvor mye av en enkel bolig dem faktisk vil eie etterpå uansett?

Det jeg ikke finner noe om, er hvorvidt man faktisk kan få slettet gjeld, som en har skaffet seg via å svindle Nav eller ei?

Fant ikke noe om det, men nevnes at det er vanskelig med straffegjeld, eller knyttet til å skylde avgifter/skatt. Eller at dem i det minste kan måtte leve med kreditorer på nakken i flere år, før den kan bli slettet?

Ellers ikke uvanlig at fengslede kommer ut av fengsel, med gjeld som dem kan slite med å både betjene og bli kvitt.

Selv om joda, dem fleste her sliter vel med noe kunnskapsløshet. Dem færreste her er vel advokater, som vet helt hvordan dette fungerer,...

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...