Rhabagatz Selvfølgelig skal folk som selger narkotika utvises etter dom. Men hva "tiggere" gjør i denne sammenheng er uvisst - det er narkolangere some r rette betegnelse.

Vel...bare som et tankeeksperiment så la oss si at alle narkolangende utlendinger og banditter (som stjeler som ravner og robber folk) ikke lengre var et problem...de har blitt fakket eller sendt ut eller what ever...

Igjen har vi store grupper tiggere - spesielt i de større byene. Vi ser dem overalt. De som har tatt kostnaden ved å reise hit og som skal sørge for seg selve under sitt utenlandsopphold som turister. De som sitter og rister med sine kopper ved inngangspartier og fortau , henvender seg til oss,går etter oss og vil stadig ha penger av oss...hver eneste dag...opptil flere ganger per dag....med skilt og lapper designet for at VI skal få dårlig samvittighet å åpne lommeboka og betale dem....betale dem for hva..?? For å føle oss bedre??

- Hvor bor de...? Hvor lager de sin mat, hvor går de på do...hvor steller de seg...hvor er søppelcontainerne de bruker for å holde det ryddig og pent rundt seg..?

....ja det var det.... Det koster norske byer flere millioner per år å plukke søppel, rot og regulær mannskit etter dem over kommunebudsjettene.

Vi pådrar oss ganske enkelt utgifter på at de er her , deres camp-steder gjør at det er områder vi selve ikke kan bruke til rekreasjon på fritiden..ingen som tør eller vil gå der å tråkke i ekskrementer . Kommunale rydde-gjenger må sanere etter dem - mens vi går kanossagang mellom dem i by-bildet mens det tigges penger av oss hver dag...flere ggr per dag...

En berikelse - eller bare noe helt naturlig - eller noe man helst ser at man skulle fått slippe....

- Delte meninger om det.

Men én ting er i hvert fall sikkert....å late som om ikke-kriminelle utenlandske tiggere ikke er det minste problematiske, er bare TULL.

7

Det burde innføres tiggerforbud for hele Norge.

Det er ingen norske statsborgere som er nødt til å tigge.

Vi har et sosialt nettverk som fanger opp slike.

Tigging i Norge har egentlig aldri vært et problem, derimot tiggerturismen som er det store problemet som medfører forsøpling, kriminalitet og hærverk.

3
joplina Vel...bare som et tankeeksperiment så la oss si at alle narkolangende utlendinger og banditter (som stjeler som ravner og robber folk) ikke lengre var et problem...de har blitt fak...

Men én ting er i hvert fall sikkert....å late som om ikke-kriminelle utenlandske tiggere ikke er det minste problematiske, er bare TULL.

Hvem later som hva?

Jeg bare bemerket at folk som selger narkotika er narkolangere, og ikke nødvendigvis tiggere. Jeg skrev verken mer eller mindre.

Når det gjelder forbud mot tigging er jeg prinsipielt imot - akkurat som jeg er prinsipielt imot burkiniforbud eller sexkjøpsforbud.

Men det betyr ikke at jeg støtter driting i parker, burkabruk eller sexslaver.

Akkurat det burde være åpenbart, men noen ser ut til å bygge debatten rundt visse forestillinger om hva andre mener....

3
joplina Vel...bare som et tankeeksperiment så la oss si at alle narkolangende utlendinger og banditter (som stjeler som ravner og robber folk) ikke lengre var et problem...de har blitt fak...

Vi pådrar oss ganske enkelt utgifter på at de er her , deres camp-steder gjør at det er områder vi selve ikke kan bruke til rekreasjon på fritiden..ingen som tør eller vil gå der å tråkke i ekskrementer . Kommunale rydde-gjenger må sanere etter dem - mens vi går kanossagang mellom dem i by-bildet mens det tigges penger av oss hver dag...flere ggr per dag...

Det finnes lover mot forsøpling og tilgrisning av offentlige steder. Fremfor å finne opp nye tullelover, kan man begynne å håndheve disse strengere.

2
Tempelhof [sitat…] Det finnes lover mot forsøpling og tilgrisning av offentlige steder. Fremfor å finne opp nye tullelover, kan man begynne å håndheve disse strengere.

Hvilke nye tullelover har du i tankene...?

Vi hadde den slumrende løsgjengerloven frem til 2006...den fungerte helt utmerket. Våre egne uteliggere og narkomane advarte mot å oppheve den loven. De forutså det som selvsagt ble resultatet som vi nå må forholde oss til.

Odd Einar Dørum måtte innrømme at Trond Stanley fikk rett...

Det eneste som er tullete vedrørende lovverk oppi dette, er jo at løsgjenerloven ble opphevet - slik at vi nå har tusenvis av forsøplende avføringsbomber som plager oss i by-bildet hver eneste dag fordi de mener at vi skal betale dem for å være her å forsøple rundt seg.

2
Tempelhof [sitat…] Det er godt mulig at loven fungerte utmerket (selv om EØS-utvidelsen og dets konsekvenser må undersøkes nærmere). Men det er heller ikke poenget. Mitt poeng er at det er...

Mitt poeng er at det er tullete å forby tigging, når tiggingen ikke er problemet.

Når du ikke engang ser hva som er problemet - blir det ganske håpløst.

Problemet er at tiggere driter og forsøpler - selger narko og plager folk - så det store problemet er ikke akkurat handlingen at de sitter og tigger - men alt det andre de gjør?

Det er mange ting i samfunnet som er forbudt fordi det medfører plager og problemer for andre eller samfunnet generelt.

Tror du folk vil drite i Botanisk hage om tiggere ikke var der lenger?

2
joplina [sitat…] Selvfølgelig er tigging et problem. Kanskje ikke for Arnold og Olga som bor henholdsvis på Senja og Tromøy på Sørlandet - men for mennesker som bor i Norges større landfas...

Lever du i en drømmeverden eller..?

Jeg lever i Oslo, byen hvor disse tiggerne - hvis vi skal følge enkeltes argumentasjon - ruinerer livene til befolkningen og gjør byen ubeboelig.

Vel, det er ikke alle som kjøper den narrativen. Noen av oss mener at hvis en person har lyst til å bruke livet sitt på å tigge etter penger, så er det den personens grunnleggende frihet som menneske og noe samfunnet aldeles ikke skal legge seg opp i.

Så har vi heldigvis lover som skal forhindre og straffe de handlinger som faktisk går utover din og min frihet - som å skite i en offentlig park eller bryte seg inn i en villa. Å innføre en lov som forbyr en ikke-skadelig handling, for å forhindre en skadelig handling, krever et ekstraordinært argumentasjonsgrunnlag. Det grunnlaget ser jeg ikke at finnes her.

2
Ultima Har jeg ikke rett til å klage når tankeløshet og politisk korrekthet fører til plagsom tigging og kriminalitet. At ikke sunn fornuft fører frem, er en annen sak.

Det er klart du kan klage, men slutt å kom med idioti om at den slemme venstresiden (eller hvem de skal være) ønsker kriminalitet, terrorisme, narkosalg osv.

Det blir for dumt. Selv om du mener at man kan forby all tigging og at det er en god løsning, så trenger ikke alle andre å være enig med deg i at det er en god løsning. Og det betyr selvfølgelig ikke at de vil ha dop og drit og vold og faenskap.

Jeg for min del vil ikke ha tiggeforbud, rett og slett fordi det kommer til å gå ut over en hel masse mennesker i stor nød som trenger hjelp. Da får man arrestere de kriminelle hvis de gjør noe kriminelt og la resten være i fred. Totalt forbud er en altfor enkel løsning som kommer til å gå ut over altfor mange som ikke har gjort noe galt og trenger hjelp.

Dessuten mener jeg at det er et annet element, og det er generelle menneskerettigheter. Hvis jeg hadde vært jævlig ute og kjøre, bodd på gata og slitt så må jeg da få lov å sette meg ned med et skilt og en kopp og be om hjelp. Hvem er du til å være så totalt dominerende i forhold til andre mennesker. Vi må ha plass til alle innen rimelighetens grenser.

2
joplina [sitat…] Anbefaler deg å fordype deg i din egen fantastiske logikk og spare deg for å analysere andres med de villeste konklusjoner. Du kan faktisk stappe korrelasjonene dine et st...

Du kan faktisk stappe korrelasjonene dine et sted solen ikke skinner - for min del.....

For en varm og medmenneskelig måte å møte dine meddebattanter på. Det må jeg si. Selv om det frister å la seg synke ned til den samme møkka i grisebingen, skal jeg være stor nok til å holde meg på beina og faktisk diskutere SAKEN.

Utenlandske tiggere belaster det norske samfunn, forsøpler i stor-skala (fauna-kriminalitet), skiter over alt og er en plage i bybildet.

For tusende gang; vi har lover mot denne typen adferd. Det du må ta innover deg de moralske konsekvensene ved å åpne døren du vil åpne.

Shengenavtalen er ikke opphevet , løsgjerloven er ikke gjen-innført ; så ståa er hva den er.

Hva vil du frem til her?

De vil bare ha pengene våre.

Selvfølgelig vil de det.

For tigging og tiggere er jo sååå problemfritt og uskadelig

Tigging er uskadelig. Forsøpling derimot.

For å ta et svært aktuelt eksempel som understreker poenget mitt: Jeg vil ikke at VG skal forby alle fra å diskutere på nett fordi det er mange som ikke klarer å oppføre seg, men jeg vil at de skal reagere på usmakelig oppførsel av typen du nettopp utviste.

2
Tempelhof [sitat…] Jeg lever i Oslo, byen hvor disse tiggerne - hvis vi skal følge enkeltes argumentasjon - ruinerer livene til befolkningen og gjør byen ubeboelig. Vel, det er ikke alle som...

Noen av oss mener at hvis en person har lyst til å bruke livet sitt på å tigge etter penger, så er det den personens grunnleggende frihet som menneske og noe samfunnet aldeles ikke skal legge seg opp i.

Heldigvis er det noen av oss igjen, men det begynner desverre å bli få. Finn en fiende..., gjerne de svakeste... og rett all misnøye mot disse, det er et velkjent historisk suksesskriterie for å få med seg saueflokken.

2
joplina [sitat…] For å ta det siste først.... Når debattanter bruker sin fantasi for å fortelle hvor bristende en annen debattants lokikk er - og får en skriftlig "dask på lanken" i retur...

Når debattanter bruker sin fantasi for å fortelle hvor bristende en annen debattants lokikk er - og får en skriftlig "dask på lanken" i retur - så er det pinlig å se den logikk-utbroderende syte om hvor ubehøvlet den dasken på lanken var...så ubehøvlet at den burde slås ned på.

Ikke prøv å gjem din ufyselige oppførsel i forrige innlegg bak en vegg av dårlig fordekt nedlatenhet.

Hvis du mener min logikk er bristende, viser du det ved hjelp av argumenter. Er du ikke i besittelse av disse, innrømmer man at enten at man tok feil eller så holder man seg unna videre diskusjon. Det siste man gjør, hvis man har noen som helst respekt for motdebattanten eller egen verdighet, er å be noen stikke meningene sine opp i ræva. Det er bare barnslig.

Når det kommer til resten av innlegget ditt, så ser jeg at du ikke tar poenget mitt. Jeg har aldri sagt at tigging og forsøpling er nært knyttet opp mot hverandre. Men på samme måte som fyll og vold i helgene er en del av en sammenkoblet kjede, mener jeg ikke at man skal forby drikking.

Skjønner du? Hvis jeg argumenterer for å forby tigging grunnet forsøpling, må jeg også argumentere for å forby drikking grunnet helgevold, og da er vi på vei ned en spiral av forbud og restriksjoner som aldri vil stoppe.

2
joplina Hvis du som nordmann hadde vært jævlig ute å kjøre og bodd på gata - så ville du hatt et sikkerhetsnett. Det er ordninger som skal bistå med tak over hodet for egne borgere - og f....

Hvis du som nordmann hadde vært jævlig ute å kjøre og bodd på gata - så ville du hatt et sikkerhetsnett. Det er ordninger som skal bistå med tak over hodet for egne borgere - og f.eks økonomisk nødhjelp så de faktisk ikke går rundt og sulter.

Det hjelper ikke at "det er ordninger". I den virkelige verden (vet ikke om du noensinne har vært i f.eks. Oslo og observert hvordan det faktisk er?) så er det en hel masse nordmenn som lever i ekstrem fattigdom, som er narkomane, som bor på gata, som trenger hjelp for å overleve. Det er i virkeligheten helt jævlig på mange hospits og mange velger faktisk heller å bo på gata en på hospitsene.

Det er virkeligheten. Det må vi forholde oss til. Jeg ønsker ikke å forby dem og gjøre livet deres enda vanskeligere. Jeg vil ikke ha et sånn samfunn og jeg synes det er en tragisk holdning at vi skal sitte i eget hus og hytte og bil, gode og mette og forby folk som sliter. Det vitner om null empati og maks egoisme.

"Det er så forferdelig for meg på vei for å kjøpe nytt hjemmekinoanlegg at jeg må observere disse skitne, ekle menneskene på gaten".

2

Men det er det vel ingen som er imot? Utlendinger som langer narkotika blir dømt og utvist. Da spiller det vel ingen rolle om de er sigøynere eller f.eks. amerikanere.

1

Selvfølgelig skal folk som selger narkotika utvises etter dom.

Men hva "tiggere" gjør i denne sammenheng er uvisst - det er narkolangere some r rette betegnelse.

1

De fleste av dem er banditter og de bør samles inn og sendes tilbake hvor de kommer fra, for nå er det nok med denne toskete snillismen fra norske politikere..

Både Høyre og FrP og støttepartiene KrF og Venstre ønsker dem velkommen inn over den pip åpne grensa, for alle er for å ha pip åpen grense for alle banditter fra Europa.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
12 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Politikk - Norsk nostalgikern Siste svar

Statlig pengemangel?

Her må det være noe som ikke stemmer. Så TV2-nyhetssendingen kl. 08 i dag (Nyhetskanalen), med finansministeren som gjest, og der ble det da vitterlig fremstilt som at det var et problematisk misfor...
1
5 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...