Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ryker nyhetene på TV2

Ikke så lett med plassering. Media er jo helt dødt. Skjelden mediaspørsmål får noen aktivitet på TV-program forumet, så forsøker her.

TV2 sliter virkelig om dagen. Fra rekordtall bare for 1-2 år siden til nå tilsynelatende fritt fall.

Nå er det jo selvsagt en del av mediabildet og man kjemper kanskje uansett mot vindmøller. Men man burde kanskje ikke være så veldig overrasket over at sesong x av akkurat det samme programkonseptet etterhvert vil få lavere seertall. I tillegg skal jo alt være så pent og tydelig. Slemme Tor i Idol sa sannheten, mens det nå syes puter under hele gjengen og alt skal være feel-good TV.

Men så er jo spørsmålet hvor lenge det går før nyhetene blir kuttet ut. Ikke så lenge siden TV-Norge jo hadde nyheter. Så kan man jo diskutere hvor synd det er for mediabildet i Norge. Nyhetene er jo veldig like nå i 2016 så mulig det ikke betyr så mye fra eller til.

1
32 svar

32 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

InnocentBystander

Men så er jo spørsmålet hvor lenge det går før nyhetene blir kuttet ut. Ikke så lenge siden TV-Norge jo hadde nyheter. Så kan man jo diskutere hvor synd det er for mediabildet i Norge. Nyhetene er jo veldig like nå i 2016 så mulig det ikke betyr så mye fra eller til.

Det er alt 7 år siden TVnorge slutta med nyheter.

Problemet for TV2 er at dei er så ivrige etter å springa etter reklamekronene, at dei har glømt at det viktigaste er programmer som folk faktisk ønskar å se. Når heile programplanen blir konstruert rundt reklamepausane, så er det begrensa kor lenge folk orkar.

Så spørsmålet for TV2 er om dei skal gå mot ein reinare betalingskanal med mindre reklame, eller om dei skal fortsetta mot stupet.

Nyhetene blir bare ein detalj oppi alt dette, men det ville jo vera synd om NRK får monopol på nyheter på TV. I den grad nyheter på TV er viktig lenger.

2

hjbjerke

Problemet for TV2 er at dei er så ivrige etter å springa etter reklamekronene

De er jo nødt til det - de har ikke lisensinntekter som NRK.

1

Oslogg123

De har ikke lisensinntekter, men inntekter fra selskapene som har TV2 i sine kanalpakker (det vil si alle) som igjen fakturerer kundene. I tillegg har de altså reklameinntekter og på toppen av dette inntekter fra programmene de lager. For eksempel så husker sikkert mange at de skulle ha penger fra Halden kommune for å lage Allsang på grensen på festningen, de som er med i Tid for oppussing må betale for det dette koster (materialkost.) osv osv. Og på toppen av dette igjen inntekter fra betalingskanalene.

De har sugerør overalt!

2

InnocentBystander

Problemet for TV2 (og andre av same typen) er at searane blir lei av reklamen og går heller til netflix og liknande.

Dersom TV2 skal overleva må dei ha eigenprodusert materiale som searane er villige til å betala for gjennom direkte betaling. Slik dei no gjer ved å flytta Hotel Cesar til Sumo.

1

VivaLV

En annen merkelig ting er jo at man sender alt nytt i 3 måneder om høsten/våren og så er det stort sett repriser i desember/januar + mai-august. Hvorfor ikke sende noe nytt også i disse periodene.

Nå blir det jo kannibalisering over hele linja. Hvor mange nye serier starter nå opp på 2-3-4 uker nå i august/september. Må vel være 30-40 med smått og stort.

1

knthz

TV2 sliter virkelig om dagen

Bra.

1

DrSchwei

Det kan godt være at nyhetene forsvinner. Utviklingen går jo den veien - ungdommen (de under 30) ser jo stort sett ikke nyheter på TV mer.

Det jeg stusser på er at Nyhetskanalen (jeg kaller det Nyhetsgnålen) holder det gående og de skryter av gode tall (både seertall og økonomien).

Det jo virkelig en temmelig meningsløs kanal. Selv jeg som alltid har vært opptatt av nyheter sjekker svært sjelden denne kanalen.

Ellers ser jeg at Nils Gunnar Lie har en del gode betraktninger når han nå slutter.

Han er takknemlig for å ha fått være med i gullalderen for media i Norge. (Takknemlighet og selvinnsikt er ikke det som preger nordmenn for tiden!)

Samtidig er han urolig over at TV-nyheter (og TV-titting) som en felles arena for oss alle er i ferd med å bli borte.

Mulig jeg er gammal - men jeg synes det er en bedrøvelig utvikling når noe av det som gjør Norge til en nasjon - felles kulturopplevelser (NRK), felles verdensforståelse (NRK nyheter), felles religion (Statskirken) og til dels det samlende monarkiet ser ut til å falle alle sammen.

Det som igjen er egeneksponering, egoisme og tøv på sosiale medier.

1

Kvalitetsstempel

felles religion (Statskirken)

Meg bekjent har vi aldri hatt felles religion i Norge. Hva som er felles for de fleste er bibelen, en bok med store selvmotsigelser, og derved ett av grunnlagene for oppsplitting av "vi har rett i vår fortolkning-holdning". Vi har en rekke avarter av pinsebevegelsen, bedehusbevegelsen, adventister, metodister og en rekke andre bevegelser.

Religion er ingen bærebjelke i vårt samfunn, tvert om, den er maktelitens undertrykkelse av folket. Fritt efter Øverland: "La ingen by deg det bedrag at frelseren er født" Sagt på en annen måte så er det dessverre fortsatt mennesker som ikke klarer å stå oppreist alene, men må ty til krykken "frelseren".

La oss prise oss lykkelige for alle de som tar bevisste valg - ved å melde seg ut eller bli stående. Men en statlige oppgave er der ikke å ha en statsfinansiert kirke.

Vel dette ble en avsporing fra din og min side.

De av dere som tror på reklamefinansiert TV, også for NRKs del, burde skaffe dere den innsikt at kaken har en gitt størrelse. I den sammenheng blir TV2 den store taperen.

Men bevares, dagens TV2 er dyktige på å rive ned det som var bygget.

2

JudasT

Meg bekjent har vi aldri hatt felles religion i Norge.

Søk kommunen om erstatning, siden grunnskolen ikke har lært deg såpass. Historien kan fortelle noe ganske annet. Kristendommen har vært felles religion i rundt 1000 år, det var straffbart å ikke gå til kirke. Religionsfrihet er en forholdsvis ny oppfinnelse; jesuitter måtte "ikke tåles" fram til 1956.

1

gjespe

Vel dette ble en avsporing fra din og min side.

Hvorfor avsporer du tråden?

1

Oslogg123

spørsmålet hvor lenge det går før nyhetene blir kuttet ut.

De kan gjerne kutte de ut med en gang. Opplesing av overskrifter ispedd reklame for egne programmer og evinnelig gnål om å gå inn på tv2.no klarer vi oss fint uten!

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...