Aktuelt

tinnyme

Slutten for Christiania?

To betjente, pluss en sivilist er i aften rammet av skudd i fristaden Christiania. Den ene betjenten ble skudt i hodet.

Informasjonen hittil er litt sparsommelig, så hva som er på gang er usikkert. Men når kriminelle individ inne i fristaden setter igang å krige mot politiet har de nok sørget for enda et argument for nedleggelse av området.

Man får bare håpe at disse selv-lobotomerte typene får fortsette å bli der hvor de er, det er ikke spesielt festlig å ha de over hele resten av byen slik som i gamle dager.

1
294 svar
paracet9 Paracet tar liv, ja. Ganske mange, faktisk. Hasj tar selvsagt liv da man er uset og kan komme ut for ulykker osv. Men poenget er at effekten av hasj vil avta slik at brukerne må ty...

Men poenget er at effekten av hasj vil avta slik at brukerne må ty til hardere stoffer for å få rus.

Dette er jo bare sludder og vås. Hvor i all verden har du dette fra? jeg har røkt cannabis i 34 år og hverken jeg selv eller noen av de jeg kjenner har opplevd det du snakker om her. Og vanedannende? Det har ihvertfall aldri vært noe problem for meg å være uten i et par uker dersom jeg har vært bortreist ifb jobb, treningsleire(ja jeg har drevet idrett på ganske høyt nivå parallelt med å røyke cannabis, tenk det du;)), selv om jeg ellers har røkt litt hver dag. Du synes å leve i troen på en for lengst utdatert stereotypi. Jeg har røkt cannabis i mer enn 3 tiår, jeg har jobb og eget firma, samt NM-gull i samme periode. Det er synd at slik uvitenhet fremdeles finnes.

3
paracet9 Klar over det. Men alkohol er nå engang lovlig her til lands. Alkoholsalg er delvis kontrollert med monopol og aldersgrense. At sukker tar livet av flest, er det ingen tvil om. Men...

Og hele dette innlegget ditt er argumentasjon for legalisering av cannabis. Du tror vel ikke at dersom det ble legalisert at det ble fritt frem for kjøp og salg? Man ville jo fått nettopp samme regime som med alkohol, aldersgrense, åpningstider osv, med monopol til staten istedet for som nå, med monopol for kriminelle. Og med inntak av sukker skader man kun seg selv? Hvem andre enn seg selv skulle man kunne skade med cannabis? Og ikke kom trekkende med "de pårørende", for det ingen som synes er festlig å se sine nærmeste dø av overvekt eller diabetes 2, ting som faktisk ER både helseskadelige og ikke minst dødelige i motsetning til cannabis.

3
12tribe [sitat…] Dette er jo bare sludder og vås. Hvor i all verden har du dette fra? jeg har røkt cannabis i 34 år og hverken jeg selv eller noen av de jeg kjenner har opplevd det du snak...

Og vanedannende? Det har ihvertfall aldri vært noe problem for meg å være uten i et par uker dersom jeg har vært bortreist ifb jobb, treningsleire(ja jeg har drevet idrett på ganske høyt nivå parallelt med å røyke cannabis, tenk det du;))

Ja, tenk det du - dopa toppidrettsutøver - du nådde nok ikke langt nok opp på resultatlista til at de gadd å sjekke deg skal du se..

2

Problemet slik jeg ser det er at hasjrøkere- og -selgere er avhengig av produsenter og distribusjonsnett som og driver med mye annen kriminalitet, som tyngre stoffer, menneskesmugling osv. Bare det at hasjselgeren hadde et skytevåpen tilgjengelig og var villig til å skyte mot politi burde være tilstrekkelig til å stemple fyren som kriminell. Så problemet er ikke kun at hasj er, eller er ikke, skadelig for brukeren, men at der følger med så mange andre bikriminalitet at vareporteføljen fra Marokko og hit må anses å ha tatt andre krinielle omveier. At hasj i bl.a. Marokko og Afghanistan også presser ut matvareproduksjonen fordi den er mer inntektsvillig enn mat ser ut til å gå brukeren hus forbi. Brukeren er således med på å opprettholde en kriminalitet og holde ned matvareproduksjon i produksjonslandene. Men det bryr nok ikke brukeren stort.

Jeg kunne gjerne vært med på å avkriminalisere all type narkotika. Men så lenge det er hardbarkede kriminelle som driver med dette og de i tillegg driver med annen kriminalitet som trafficing og prostitusjon så har jeg et meget ambivalent forhold til hasj...

2

Hasj er helt klart vanedannende. All rus man synes er digg er vanedannende. Det er ganske utrolig at dette diskuteres.

Forskning viser også dette. Men at det tar liv er tøv. Det samme med at det nødvendigvis fører til hardere stoffer. Langt derifra faktisk.

2
jakoline Greit nok. Men det er nettopp det ungdom jeg kjenner tyller i seg ,og blir ødelagte. De som selger dette til unge ,gir faen i hvordan ungdommene blir ødelagte. Har selv kjørt slike...

Greit nok. Men det er nettopp det ungdom jeg kjenner tyller i seg ,og blir ødelagte. De som selger dette til unge ,gir faen i hvordan ungdommene blir ødelagte.

Har selv kjørt slike ungdom til legevakte og så på psykiatriske. Svært lite mordsomt.

Og dette i seg selv er argument nok til å legalisere. Disse stoffene blir jo fremstilt for å omgå forbudet av den harmløse og naturlige planten. At noen har kalt det "syntetisk hasj" betyr ikke at det har noe med cannabis å gjøre, men det ville vel vært vanskeligere å selge dersom de kalte det "syntetisk rottegift" eller noe annet mer dekkende..

2
12tribe [sitat…] Værsåsnill, INGEN har noen sinne fått abstinenser av "hasj-avhengighet", det er vanskelig å ta deg alvorlig hvis du fortsetter å hevde dette. Vi har altså lover mot å kjør...

Man får abstinenser når man slutter med cannabis. Jeg sier ikke at alle får det.

Slutt med det jævla personfokuset hele tiden, det er du som ikke blir tatt på alvor når du driver på slik. Ikke bli en ny sponvika som folk ikke gidde å diskutere med lenger.

ja, det får man da håpe at det eventuelt blir en lov ang dette hvis cannabis skulle bli legalisert. Det må sikkert gå minst like mange timer som ved alkoholinntak, uten at jeg vet dette sikkert.

Ang marihuana, til medisinsk bruk - og kun det, har jeg derimot sett positiv effekt hos enkelte pasientgrupper.

2
12tribe Tja, nå vet du jo ikke hvem jeg er og hvilken idrett.. Forøvrig så har jeg nå nådd en alder hvor jeg har lagt opp ift seriøs konkurranseidrett.. men som min gamle, kloke bestemor p...

Slike vil aldri bli respektert blandt likemenn..

Sladrehankens likemenn eller dine likemenn? Hvis du med likemenn mener idrettsutøvere som holder døra på gløtt for å bruke ulovlige midler selv, så har du sikkert rett. Men dette var nok et sidespor.

2

Om man har store aktive traumer, vil hasj kunne frembringe en psykose tilstand, i det den nedbryter forsvaret alle oppbygger rundt slikt.

I tillegg til at en del ungdommer i dag er mer sensitive ( her i den positive form. ) , Å dermed også mer følsomme for påvirkning fra ulike stoffer.

2
hedning_9 Hvordan fant de ut at disse ungdommene var disponert for mentale problemer da?

Det er nok forsket og lagd god statistikk på dette, uten at jeg har gjort så mye for å finne noe konkret. Men det er vel ikke noen tvil om at mennesker med en viss bagasje i livet har større sjanse for å få psykiske problemer. Mennesker som er utsatt for seksuelle overgrep, dårlige oppvekstvilkår eller mobbing og trakassering.

Viser det seg at hasj er med på å doble sjansen for at de utløser psykoser og psykiske problemer så er det jo et problem som er alvorlig.

Samtidig så vil kanskje slike opplevelser og en slik bagasje være noe som også gjør at de finner trøst i rus.

2
tinnyme [sitat…] Det har vel mest med at politi og samfunn ellers ikke helt har funnet ut av hvor det skal oppbevare junkier og annet rask. Ikke kan de jobbe og ikke kan de bo sammen med a...

Det har vel mest med at politi og samfunn ellers ikke helt har funnet ut av hvor det skal oppbevare junkier og annet rask.

Vi snakker om cannabis, har ingenting med "junkier og annet rask" å gjøre. Ut over det sier vel din uttalelse mest om ditt menneskesyn og manglende empati for de som har kommet skjevt ut i livet. Det kan være mange grunner til at det går galt. Men det er jo fint for deg at omstendighetene har gjort det slik at du kan sitte bak et tastatur og se ned på de som ikke har vært like heldige.

2
12tribe [sitat…] Vi snakker om cannabis, har ingenting med "junkier og annet rask" å gjøre. Ut over det sier vel din uttalelse mest om ditt menneskesyn og manglende empati for de som har k...

Ut over det sier vel din uttalelse mest om ditt menneskesyn og manglende empati for de som har kommet skjevt ut i livet. Det kan være mange grunner til at det går galt.

Kanskje enkelte går lei av å ha rusa folk som lager spetakkel døgnet rundt og "handlende" narkokunder og trusler i nabolaget. Empatien du snakker så fint om skal visst bare gå en veg, og det er selvsagt til junkiene som lager helvete på jord for alle rundt seg.

Du burde prøvd det selv og sett om du likte det eller ikke, kanskje både menneskesynet og empatien din fikk seg et skudd for baugen etter noen uker...

2
paracet9 [sitat…] Skal man tillate cannabis for så å ta kostnadene det vil medføre å behandle alt det vil medføre av ulykker, psykiatriske lidelser osv? forebygging er bedre enn behandling.

Paraset9 : herr..e..gud : klarer du ikke og sette i perspektiv at samfunnet lever ganske godt med regulert alkohol tross visse uheldige sider som var mye større under forbudstid ?

perspektiv : ser vi for oss ett idealsamfunn uten rusmidler så ja til forbud. Men da kan vi kansje prøve og gjøre mennesker til roboter som bier og maur. Samfunnstyrt av lover fremfor kjemi.

teknisk sett har ikke idealismen latt seg gjøre noe sted foreløpig.

ser du perspektivet så kan du omsette at samfunnet kunne unngått en del helseskader uten salt og sukker. Men tror du at forbud kunne stoppet etterspørsel og bruk ?

tar vi ett menneskelig perspektiv : jeg vil forsvare min rett til og bruke alkohol og spise sukker og salt med våpen i hånd. Enhver fanatiker som vil hindre meg må være rede til og dø i væpnet kamp. Så tror du at det samme ikke vil gjelde for annet ?

2
paracet9 Når det er sagt så er det vanskelig å få kontrollert hvor mange ulykker som skjer under innflytelse av cannabis. Cannabis til kontrollert medisinsk bruk er jeg faktisk for. Jeg har...

Cannabis i (nesten) alle former er altså definert som narkotika, og dermed må særlige unntak være oppfylt for likevel å kunne ha lovlig befatning med stoffet.

Jeg kan ikke se at du har noe annet argument for fortsatt forbud enn at det er "definert som narkotika", noe som må sies å være ren semantikk da det kunne forandres med et pennestrøk. Og jeg merker meg at du heller ikke kommenterer det faktum at det ved en legalisering faktisk vil være en regulering av hvem som får kjøpt hvor, når og av hvem, samt produktmerking med styrke, type, virkning(noe som kan variere ganske mye av hvilken strain) osv.. Slik jeg ser det så ble cannabis forbudt i en tid hvor kunnskapen var liten, forbudet som kom først i USA var både rasistisk motivert, da marihuana ble sagt å kunne få hvite piker til å ha sex med svarte menn, og etter lobbyvirksomhet fra bl.a bomullsindustrien da plantens anvendelighet til å lage tekstiler ble sett på som en farlig konkurrent. Etterhvert så ble cannabis forbundet med opprør mot det etablerte bl.a gjennom hippietiden osv, dette førte igjen til en demoniseringskampanje fra myndighetnes side. I dag så vet "alle" at det finnes et uendelig stort antall næringsmidler og aktiviteter som er laaaangt mer helseskadelige eller for den saks skyld dødelige(ingen har dødd av cannabis) enn bruk av cannabis, men som allikevel er fullt lovlige. Mao, forbudet henger ikke på greip, hverken logisk eller moralsk. Men pga denne demoniseringen og desinformasjonen gjennom årtier, så kan ikke ansvarlige politikere nå gå ut og si at "vi tok dessverre forferdelig feil, vi beklager til alle som har blitt arrestert og stigmatisert for bruk eller kjøp og salg av denne harmløse planten". Derfor går det sakte, men prosessen er i gang. Det ville være svært naivt å tro noe annet enn at det handler om når, og ikke om cannabis vil bli legalisert ogregulert. Over hele verden, og ikke minst i USA, faller dominobrikkene raskere og raskere etterhvert som kunnskapen om denne ganske fantastiske planten blir større.

2

Men når kriminelle individ inne i fristaden setter igang å krige mot politiet har de nok sørget for enda et argument for nedleggelse av området.

Politiet burde selvfølgelig holde seg ute av christiania, men synes vel det er verdt det å fremprovosere slike episoder for å "bevise" at frihet, nei det kan vi ikke ha i 2016. Det føyer seg inn i den autoritære, antifrihetskampanjen vi er utsatt for i disse dager. Det er faktisk på tide at noen begynner å kjempe i mot.

1
12tribe [sitat…] Politiet burde selvfølgelig holde seg ute av christiania, men synes vel det er verdt det å fremprovosere slike episoder for å "bevise" at frihet, nei det kan vi ikke ha i...

Det føyer seg inn i den autoritære, antifrihetskampanjen vi er utsatt for i disse dager. Det er faktisk på tide at noen begynner å kjempe i mot.

Her var tale om en kriminel med våpen, synes du ikke at forstå.

Han er nå arrestert.

Og jeg må si, at når jeg ser presse konferansen fra i natt., synes jeg de handlet med vet, og ro.

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Vinter i øst

Hva stoppet Napoleon og Hitler i øst.? Russere er noen kynikere. Nato har gitt Ukraina enorme mengder våpen . Hva med å sende bøtter med strøm? Europa er igjen i krig med Russland. Når går EU land og...
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Bombet ned. Vinner kampen

Det er lett å ta parallell til 2. Verdenskrig og Irak , da tyskerne og irakerne ble bombet noe voldsomt og de styrende i de landene påstod de var ved å vinne krigen. Vinteren vil vare ved i 4 mnd. Det...
1
1 svar
Laster...