Aktuelt

politikk

Mobilbruk på universiteter og møter

ikke bare studentene som bruker den men også politikere på møter visstnok.

hmmm.....hvordan skulle det gått med disse menneskene i en vanlig jobb som transport der det er totalt mobilforbud ?

1
25 svar

vanlig jobb som transport der det er totalt mobilforbud ?

Er det? Har transportbransjen tilleggskrav i tillegg til veitrafikkloven?

1

hmmm.....hvordan skulle det gått med disse menneskene i en vanlig jobb som transport der det er totalt mobilforbud ?

Hæ? Har ikke folk som jobber innenfor transport lov å bruke mobiltelefon?

Når skjedde det?

1

hmmm.....hvordan skulle det gått med disse menneskene i en vanlig jobb som transport der det er totalt mobilforbud ?

Har noen venner som kjører langtransport innad i Norge. Det finnes ikke noen i min omgangskrets som er mer aktive på Facebook enn de. Det blir postet oppdateringer hver gang det blir lastet, hver gang det blir losset, gjerne selfier med hva de har fraktet, og de poster bilder fra veien, gjerne med spørsmål; "hvor er jeg hen nå?".

Så at det er totalforbud innen transport, er nok temmelig variabelt ift. hvem man jobber for...

1
Rainmaker [sitat…] Hæ? Har ikke folk som jobber innenfor transport lov å bruke mobiltelefon? Når skjedde det?

Rainmaker : tale er lov med handsfree. Men det sier seg selv at det ikke går og se på veien og skjermen samtidig.

så : hvordan skulle disse menneskene klare en arbeidshverdag uten ? En forelesnig for studenter eller ett politisk møte er jo en oppgave som trenger og følges med på. Selv om det neppe er noen ulykkesrisiko med og bruke telefonen.

poeng : det er snakk om unødvendig bruk av telefonen der det samme kan gjøres til andre tider. Og det blir vel samme problemstilling der ansatte gjør private gjøremål i arbeidstid.

1
Speciale [sitat…] Har noen venner som kjører langtransport innad i Norge. Det finnes ikke noen i min omgangskrets som er mer aktive på Facebook enn de. Det blir postet oppdateringer hver ga...

Speciale : har ikke noe og si hvem som er arbeidsgiver. Lovgivningen ligger i veitrafikkloven.

spørsmål : hvordan ville de samme menneskene taklet og ikke kunne bruke telefonen på nett foruten spesifiserte pauser hvis de ikke klarer det på ett møte eller forelesing ?

1
politikk Rainmaker : det stemmer jo at det er forbudt og taste på telefon under kjøring / oppgave. at elever i barne og ungdomskole ofte fingrer med andre ting og ikke følger undervisningen...

at elever i barne og ungdomskole ofte fingrer med andre ting og ikke følger undervisningen har vært vanlig til alle tider.

Hva fingra de før telefonen er vel da et legitimt spørsmål?

Var fokuset høyere eller mindre under fingringen i eldre tider?

1
politikk Rainmaker : leveres det på tid som ofte er tilfellet kreves fullt fokus hele tiden. Dvs at en telefonpause er det samme som en røykepause eller dasstur. lurer bare på hvordan polit...

lurer bare på hvordan politikere ville klart en annen jobb der de ikke kan bruke mobiltelefon i arbeidstiden ?

Svaret er vel rimelig enkelt: Politikarar er stort sett heilt vanlige folk, og ville takla jobben på sånn cirka sams måten som andre heilt vanlige folk. Forskjellen er at politikarane har vent seg til å bli overvåka og diskutert 24/7, og kan knapt gå på do uten at ein eller annan nettdebattant skal diskutera om dopausane er for lange.

1
Rainmaker Noe sier meg at du aldri har hatt en jobb hvor joben er at du skal levere resultater, men kun jobber hvor du møter og gjør en oppgave, også går hjem.

Rainmaker : for og levere resultat må det ofte leveres på tid. Hørt om deadline ? Noen kan jo ha en deadline som utelukker telefonbruk og andre der telefon er arbeidsverktøy.

får mellomledere / avdelingsjef telefonbruken mindre tilsarende tid til og besøke gulvet og undersøke så kan det være at de ikke leverer fullverdig produkt. Det er vanskelig definerbart utenom og forlange ett målbart resultat.

kan jo slå begge veier slik at relativt utbredt telefonbruk i arbeidstid er kamuflasjen som må til for og blande seg med gulvarbeider og avdekke svakheter i produksjonslinjen.

hovedpoeng er at jeg forventer at telefon ikke blir brukt til private gjøremål i betalt arbeidstid. Kan være seg alt fra pokemon og facebook til bare ett ja eller nei på forespørsel.

eks: skal du avtale eu-kontroll på bilen eller hentetid i barnehage eller kontakt med skole eller lege må det gjøres i ubetalte pauser. Men naturligvis ser ofte ikke ansatte at privatliv og yrkesliv er separate livsdeler.

1
Rainmaker Er det totalforbud for mobil i transportsektoren?

Er du i stand til at forstå hvorfor jeg skrev som jeg gjorde?

Det gjorde jeg, fordi om du er en av de, der er ute avstand til at forstå/ eller ikke vil , forstå ord der ikke er skrevet helt som man vil det.

Riktig mange har det slikt i Norge, om det skyldes powertripp, dumhet, eller totalt fravær av vilje, å kontrollerende personligheter.

Tenker jeg mitt om.

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Vinter i øst

Hva stoppet Napoleon og Hitler i øst.? Russere er noen kynikere. Nato har gitt Ukraina enorme mengder våpen . Hva med å sende bøtter med strøm? Europa er igjen i krig med Russland. Når går EU land og...
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Bombet ned. Vinner kampen

Det er lett å ta parallell til 2. Verdenskrig og Irak , da tyskerne og irakerne ble bombet noe voldsomt og de styrende i de landene påstod de var ved å vinne krigen. Vinteren vil vare ved i 4 mnd. Det...
1
1 svar
Laster...