Nye VGD er lansert! Mer informasjon

"Nationalsången kan vara väldigt laddad för en del, kan det få en negativ mental effekt på spelarna att de känner att det måste sjunga även om de inte vill?"

I Sverige går diskusjonen høyt om spillerne skal synge med i nasjonalsangen før fotballlandskamper.

Frankrike hadde 13 ikkehvite spillere i troppen under EM. Andre land har kjøpt inn hele "landslaget" fra utlandet.

I Norge valgte nylig en bror å spille landskamper for Bosnia, mens den andre broren, etter å ha tenkt seg lenge om, valgte å satse på Norge.

Hvor hører egentlig lojaliteten hjemme? Er det landslag vi heier på?

2
57 svar

57 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

ErnestDefarge

Får være opp til hver enkelt om de vil synge med eller ikke. Det er ganske varierende deltakelse på nasjonalsangene og det har det alltid vært. Men de må jo selvsagt være til stedet nær sangene synges. Det handler om respekt for landet du representerer. Har du så lite til overs for landet at det plager deg å være til stedet under nasjonalsangen så bør du kanskje ikke spille på landslaget.

Dette handler vel om nok er tilfellet av klønete og hysterisk svensk "forståelse" i kjølvannet av en sak som ikke er relevant til norske eller svenske forhold. For dette kommer vel som reaksjon på at en svart utøver i USA ikke vil synge den amerikanske nasjonalsangen, men det er noe helt annet. For det første er det ikke snakk om landskamper, men klubbsanger, for det andre er det vel en sang som med lidenskap referer til slaveeierskaper og for det tredje opplever svarte(og fattige) fortsatt systematisk undertrykkelse i USA.

2

kansas00

Hvor hører egentlig lojaliteten hjemme? Er det landslag vi heier på?

Iallefall ganske betegnende når den tyske nasjonalsangen avspilles før kamp.. Alle de etnisk tyske synger med... Alle de ikke etnisk tyske synger ikke med. Ganske betegnende når skillet går så klart mellom tysk og ikke-etnisk-tysk. Kunne sett annerledes på det om noen av de tyske sang med og noen gjorde det ikke, og tilsvarende for de ikke etnisk tyske..men som sagt her går det et veldig klart skille.

Mulig de lever opp til kong haralds ord om at hjem er der hjertet er.. og mulig det er i tyrkia eller i ghana ?

2

sanila

Iallefall ganske betegnende når den tyske nasjonalsangen avspilles før kamp.. Alle de etnisk tyske synger med... Alle de ikke etnisk tyske synger ikke med

[Slettet]

1

Riggs

Kan sikkert variere litt fra en youtubevideo til en annen.

Her er min erfaring, fra I underkant en håndfull tilfeldige kamper på youtube 2014-2016, for hvert lag. Kikket på England, Frankrike og Tyskland.

England - Alle synger med. Frankrike - Nesten alle synger med, 1-2 gidder ikke. Tyskland - Samme inntrykk som kansas00. Bortsett fra en ikke-hvit, som sang med på en av dem jeg fant i farta.

Ellers har jeg jo sett mest på Spania i mesterskap, og dem synger jo ikke. Nasjonalsangen har vel bare uoffisielle sangtekster, så naturlig nok.

1

Rhabagatz

Ganske betegnende når skillet går så klart mellom tysk og ikke-etnisk-tysk.

Det er nok ofte der skillet går. Hva kan vi egentlig trekke ut av det og hva kan vi ikke trekke ut av det?

En ting som er sikkert er at de ikke har samme forhold til å synge nasjonalsangen. Det kan handle om synging, selve nasjonalsangen eller det som nasjonalsangen representerer. Noe utover det bør vi være forsiktig med å tro.

Blir man mindre norsk av å ikke synge nasjoanlsangen, av å ikke flagge på merkedager eller av å ikke feire nasjonaldagen? Eller er man bare norsk på en annen måte?

Når det gjelder lojaliteten i idretten så er alle idrettsutøvere lojale i forhold til det å vinne - nærmest uansett hvem de spiller for.

1

kansas00

En ting som er sikkert er at de ikke har samme forhold til å synge nasjonalsangen. Det kan handle om synging, selve nasjonalsangen eller det som nasjonalsangen representerer. Noe utover det bør vi være forsiktig med å tro.

Samme forhold ? Det jeg reagerer på er nå at alle de tyske gjør en ting, og alle de ikke-etnisk tyske gjør noe annet. At noen ikke vil synge nasjonalsang har jeg ikke noe problem med å forstå. Godt mulig jeg ikke selv ville gjort det om jeg stod der ute... Derimot blir det så veldig synlig når alle de ikke etnisk tyske gjør det. Har de mindre tilhørighet (evt. hjertet er "hjemme").

Eller har du noen god forklaring i at det er alle de ikke etnisk-tyske som ikke synger ? Er det bare en ren tilfeldighet at disse ikke gjør det ? Eller har det noe sammenheng med tilhørighet ? Broren til han som ikke synger der har jo til tross for at han er født i tyskland valgt å spille for ghanas landslag.

1

fargerik

Vinner Norge over Frankrike søndag, er hockey-landslaget klar for OL.

2

Rhabagatz

er hockey-landslaget

hvitt nok?

1

fargerik

Pussig det der, kanskje hockey ikke er særlig utbredt i iran, irak, somalia, eritrea og de andre landene vi får flyktninger fra?

Liker ikke de fotball, a? Ellee cricket?

1

jeolno

De kanadiske spillerne på Frankrikes hockeylag er nok hvite, men - - -

1

paracet9

Lojalt nok?

1

Langveg

Hvor hører egentlig lojaliteten hjemme? Er det landslag vi heier på?

Dei burde kan henda synga Internasjonalen i staden?

2

molishani

hei

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...