Nye VGD er lansert! Mer informasjon

... og surmaga kjerring med skjerf (ikke uventet fra SV) er opprørt...

Etter mitt syn er det helt på sin plass at HV/Forsvaret er innom skoler og snakker om hva de driver med. Helt greit at ungene får kjenne på våpnene også (dog, det kunne gjerne kombineres med litt innbanking av våpenvett. Dvs. instruksjoner om å alltid behandle våpenet som ladd, ikke peive i alle retninger, og for all del ikke sikte på hverandre). Et slikt arrangement kunne forsåvidt kombineres med at det lokale DFS møtte opp og lot ungene skyte et par salongskudd på miniatyrbanen som sikkert er i nærheten (Selvsagt under full kontroll med få i gangen og innføring i behandling av salongriflene).

1
79 svar

79 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

InnocentBystander

Helt greit at ungene får kjenne på våpnene også (dog, det kunne gjerne kombineres med litt innbanking av våpenvett. Dvs. instruksjoner om å alltid behandle våpenet som ladd, ikke peive i alle retninger, og for all del ikke sikte på hverandre).

Problemet eg ser frå artikkelen er jo at ungane går rundt og viftar med våpnene utan kontroll i skolegården. Hadde eg fått beskjed om at det skjedde på ein skole der mine barn går, så ville det ha gått noen VELDIG tydelige og klare beskjedar til dei ansvarlige både på skolen og i HV.

Slik som arrangementet framstår på bildene, så er det fullstendig uakseptabel håndtering av våpen.

1

Rainmaker

Problemet eg ser frå artikkelen er jo at ungane går rundt og viftar med våpnene utan kontroll i skolegården.

Med finger på avtrekker....

1

wise747

De er plomberte, du fikk med deg det eller?

Ser ikke noen problemer med dette.

Er jo stas for ungene det her.

At det går an og bli hysterisk over dette er utrolig, folk er blitt en gjeng med nervøse hysterikere og sytere over den minste lille ting

1

InnocentBystander

De er plomberte, du fikk med deg det eller?

Eg fekk med meg det. Og det er irrelevant. Det er uansett ungar som går rundt og viftar med våpen på skolen.

Poenget til HV var vel ikkje å framstilla våpen som leiker? Hensikten var vel å visa ungdommen kva HV drive med? Og eg håpar virkelig at HV soldatane ikkje behandlar våpenet som leiker.

Det er også eit poeng at utanforståande som ser at HV lar ungar leika med våpen nok ikkje får intrykk av HV som ein seriøs organisasjon.

2

Kul_Djevel

De er plomberte, du fikk med deg det eller?

Jeg må si meg enig med innocent. Barn bør lære å behandle våpen med respekt og ikke som leketøy. Ja, det skrikes opp om den minste ting ofte, så jeg klarer å se dette fra ditt ståsted også, men HV burde helt klart vært mer profesjonelle i sitt opplegg rundt dette.

På en annen side tror jeg ikke ungene tar skade av det, så egentlig ikke en stor sak selvsagt. Kun at man burde forventet et mer profesjonelt opplegg rundt seansen.

1

_roffe_

Slik som arrangementet framstår på bildene, så er det fullstendig uakseptabel håndtering av våpen.

Er faktisk ganske enig med deg i dette..

At HV var på besøk og informerte om ting synes jeg bare er flott..

HV burde selv om dette var plomberte våpen, lært barna at slike "våpen" behandles på lik linje som våpen. (et våpen er ALLTID ladd).

1

Nødutgang

Bra tiltak. Forsvaret burdre vise seg mer frem.

1

Hansaguden

Men de må skynde seg, for snart har vi intet forsvar å vise frem.

1

KingKenny

Litt to sider av samme sak det. Viser Forsvaret seg frem så ser kanskje flere hva de står for og vil heller stemme på partier som vil Forsvaret vel. Sett fra et samfunnsmessig ståsted så er det utrolig dumt at verneplikten i praksis er avskaffet. Med den så fikk vi alle (Nesten... Ihvertfall av den mannlige halvparten) oppleve Forsvaret. Og selv om mange kanskje klagde og syns det var rævva akkurat når det pågikk, så var det jo mange som i ettertid synes det var en OK erfaring likevel, og ihvertfall så fordelene med et fungerende forsvar.

Slike som SV vil selvsagt gjemme Forsvaret så bort som overhodet mulig og strupe alle bevilgninger til Forsvaret sakte dør. Samme suksessoppskrift som for et par generasjoner siden...

En annen ting som det er bra at vises frem er DFS og Landsskytterstevnet. Der skal NRK faktisk ha skryt. DFS kan jo virke noe sidrompa til tider, men jammen gjør de en god jobb med å vise frem en flott sport. Alle foreldre bør faktisk vurdere å la podene få prøve seg med litt miniatyrskyting og se om de liker det.

2

Zpiff

... og surmaga kjerring med skjerf (ikke uventet fra SV) er opprørt...

Mildt sagt krisemaksimerende.

Litt av et skjerf for øvrig, skulle 'tru' at hun egentlig ønsket å bli prest :)

At barn/unge ellers lærer seg at mennesker som håndterer våpen i sine samfunnsroller faktisk er vanlige mennesker(sic), har jeg vanskelig for å se på som noe negativt.

At de også får en innsikt i hvordan de selv, og disse menneskene vil/bør behandle våpen, burde vel heller ikke være negativt. Da lærer man å selv ikke veive rundt med de (som du også skriver), og man kan da også bli istand til å vurdere andres behandling av våpen.

Men man skal vel (iflg. enkelte) være så "beskyttet" at man bare får se våpen håndtert på film.., og "lære" av det ¿:·Þ

1

milfern

Men man skal vel (iflg. enkelte) være så "beskyttet" at man bare får se våpen håndtert på film.., og "lære" av det ¿:·Þ

Og knapt nok det.

1

milfern

Hehe, klassisk SV. Tipper skuleborna kosa seg utan at dei utvikla skeivutvikling i sjelelivet deira fordi dei fekk halde i nokre våpen.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...