Aktuelt

FjodorDVD

Godt politiarbeid eller politivold?

Politiet tar ulovlige snarveier mot forbrytere. Fra NRK

Tre statsmakter styrer oss i dette landet. Lovgivende, utøvende og dømmende. Når disse konstitusjonelle rollene røres sammen er det en forbrytelse mot grunnloven. Politiet som påtar seg rollen som dømmende gjør her en forbrytelse. Dette er videregående skolepensum. Hva skjer i landet vårt? Nå må slike forbrytelser få konsekvenser! Hva om politiet bare begynte med tortur? Og begynte å effektuere dødsstraff? Ville Ola og Kari bare fortsatt se på "Skal vi danse"?

3
399 svar

Er vi blitt syke i hodet her i dette landet?

Denne fyren var tatt, han var tiltalt for ETT overgrep.

Ved å sette fingeren på telefonen og åpne den fant politiet ut at det var syv barn til som muligens var skjendet.

Hvem i helvete er det vi vil verne om her?

Det må for faen bli lovlig å åpne pornoalbumet til de perverse svina ved å sette fingeren deres inntil mobiltelefonen.

Himmel og hav, har dere ikke barn og barnebarn???

Hva sier dere lovens vokrere den dagen det er ditt barnebarn som blir misbrukt og lagt ut på nett?

Fy faen for en gjeng med idioter.

6

Kul_Djevel og advokat Elisabeth Myhre var på joggetur i skogen, og bak en busk fant de en død, naken jenteunge på seks år med blødende skjede.

"Huff", utbrøt de begge i kor..."Den som har gjort dette, trenger hjelp"...

4

Meget gode poenger du har her - reagerte ganske skarpt på reportasjen, her bruker politiet bevisst media for å få en ytterligere skjerping av politistaten, og som vanlig så skyver de overgrep mot barn foran seg. At Dagsrevyen så ensporet lar disse tre blondinene slippe fram "i det godes sak" er kritikkverdig, med mindre det kommer innslag senere som ser mer overordnet på problemstillingen.

Man ser stadig at grensene blir flyttet - tabloide medieoppslag med derpå følgende "rasing i sosiale medier" av folk som ikke klarer å tenke en prinsipiell tanke - bidrar sterkt til dette.

Fortsetter denne glidende utviklingen kan man om 30 år se for seg at politiet står på Dagsrevyen for å fortelle at de kunne tatt en overgriper ved å bruke tortur, og folk vil rase på sosiale medier og si at det er viktigere å beskytte barna enn at en overgriper blir torturert.

3

Dessverre er dette eit resultat av slik Ap har styrt Noreg. Det er overgriparen det er synd på og ikkje offeret. Vi ser det skuleverket, i idrotten. Ap vil ikkje skape tapere så då er det betre at alle andre lid. Fengsel skal ikkje vere ein straff og forbrytarar blir tatt på med silkehanskar. Folk som ikkje gidd å gjere noko får betalt utdanning gjennom NAV, medan dei som gjer sitt beste må betale den sjølv - i tillegg til å betale for slabbedasken sin over skatteseddelen.

I Ap-samfunnet skal det ikkje lønne seg å arbeide og vere rettskaffen.

3
Kul_Djevel Siden du ikke vet hva rettssikkerhet er for noe og samtidig viser manglende kapasitet til å forstå noen gang hva det er, så ser jeg heller ikke noe poeng i å forklare det for deg....

Faktisk så håper jeg at du eller en av de andre frihetshaterne på VGD engang blir dømt for en kriminell handling dere er uskyldig i. Kanskje dere den dagen forstår hvor viktig rettssikkerhet er. Neppe før ihvertfall.

Du snakker som du har vett til, og det er bare tull. Han her som ble tatt var skyldig, de fant beviser. Om de tar seg inn på min mobil, og jeg er uskyldig så da har jeg alt på mitt tørre da ? Det er du som har noe å frykte, du taler stort sett de kriminelle sin sak hele tiden, det har nok sine grunner tenker jeg. Det er ikke en politistat vi trenger å frykte slik jeg ser det,det er de kriminelle i fri dressur som slipper unna med enorme strafferabatter og som rir samfunnet som en mare, vi har mange av de i Norge, og de plager livet av folk. Politiet gjør stort sett ingenting annet enn å henlegge sakene, folk flest gidder ikke anmelde fordi det ikke er noe poeng. Så da blir nok statistikkene flott skue.

3

Hva mener du med at de tar på seg rollen som dømmende. Det er da ikke snakk om dømming eller straff her, men at de tok seg friheter i etterforskningen de ikke har. Noe som selvfølgelig er et problem. Politiet har fått større og større friheter de siste årene og vi vet blant annet at Norge et verstingland når det gjelder varetekt med isolasjon for å gjøre politiets jobb enklere. Når politiet har så frie tøyler og fortsatt ikke klarer å forholde seg til de løse reglene de har, så er det et stort problem.

2
Mr.Daddycool [sitat…] Er hel enig med deg, men få det inn i lovverket da! Politiet kan ikke bare bryte loven, og tro at de skal slippe unna med det. Men dette må gå på de som faktisk bryter lov...

Er hel enig med deg, men få det inn i lovverket da!

Ja. Høyesterett har gått seg bort i tåka.

Det skal SELVFØLGELIG tillates for politiet å åpne telefoner, på samme måte som at de kan åpne et hus og gå gjennom alt som er i huset.

Verden er syk.

Mobiltelefoner er for faen ingen helligdom, det er barna våre som er helligdommer.

2
ErnestDefarge Jeg respekterer personvernet og rettssikkerheten.

Det er rettssikkerhet dersom politiet går gjennom alle bevismaterialer INKLUDERT telefonen, slik at den tiltalte kan fritas for mistanke.

Den som ikke har noe å skjule vil vel gladelig og frivillig åpne telefonen???

Jeg krever at politiet skal få en eksklusiv og spesifikk fullmakt til å åpne telefoner når folk misbruker barn.

Så får det eventuelt lages andre regler for hvitsnippkriminalitet og politisk snusk.

2
fargerik Det er rettssikkerhet dersom politiet går gjennom alle bevismaterialer INKLUDERT telefonen, slik at den tiltalte kan fritas for mistanke. Den som ikke har noe å skjule vil vel glad...

Nei, det er ikke rettssikkerhet at politiet kan ta seg til rette på privat eiendom uten tillatelse fra verken eier eller retten. Slikt kaller man en politistat, og det er noe man gjerne vil unngå.

Jeg ville aldri latt en tilfeldig politimann saumfare mobilen min. Jeg har mye å skjule jeg. Selv om ingenting er kriminelt. Det kalles privatliv.

Hvis du mener noe annet så ber jeg deg ta en screenshot av dine fem siste SMS-tråder og dele dem med alle oss her.

2
fargerik [sitat…] Bullshit. Ikke avspor her nå. Jeg kan til enhver tid åpne hus og telefoner og datamaskiner for politiet. Jeg har intet å skjule. Null og niks. Jeg er en vanlig, lovlydig a...

Du setter tydeligvis ting som privatliv og personvern ganske lavt da. Jeg har mye å skjule. For politiet og andre. Det er hva jeg kaller privat, og noe ingen andre har rett til å ta seg til rette i. Det er min rett til å bestemme selv hva jeg skal dele med andre. Skal politiet ta seg til rette må de ha rettens tillatelse til det.

Lovverket er ikke nødvendigvis der for å beskytte de som puler småbarn, men kanskje de som ikke har gjort dette, men som kan oppleve å bli mistenkt for det, fra overgrep fra staten.

2
Mr.Daddycool Veldig uenig! Et bevis er et bevis uansett hvordan det er fremskaffet. Det forteller sannheten uansett. Så får man ta de ansvarlige i ettertid for eventuelle lovbrudd! De får stå f...

Det kan du ikke mene seriøst.

Det er en stor fare for alles rettssikkerhet hvis man tillater et lovløs politi slik du ønsker.

I USA er det slik at bevis fremskaffet på ulovlig måte av politiet er ubrukelig i rettssak uansett hva mye de beviser ting. Dette rett og slett pga av folks rettssikkerhet og sikre seg at politiet følger reglene og at regelbrudd fra dem ikke får kriminelle dømt. Heller snarere tvert imot.

2
fargerik [sitat…] osv...osv...som sagt: Vi blir aldri enige. Med deg vil dette bare bli en sedvanlig kvasidebatt som dreier seg om sirkelargumentasjon. Samfunnet skal beskytte barn, og stop...

Dette er ikke så enkelt. Frihet har sin pris. Den er ikke du villig til å betale. Du vil avskaffe menneskerettighetene. Du ønsker en fascitisk politistat hvor borgerne ikke har noen rettssikkerhet lenger.

Det beskytter ikke dine barn. Det utsetter de for den største fare.

For å si det slik. Ditt barnebarn vokser opp og blir feilaktig mistenkt for overgrep som han/hun er helt uskyldig i. Da mener du at det er helt greit at politiet utøver vold mot ditt barnebarn. Du mener politiet skal få gjøre hva som helst for å få ditt barnebarn dømt. Og går samfunnet en slik vei du ønsker, så ender også ditt barnebarn i fengsel uskyldig dømt til slutt. For finner ikke politiet bevis, så vil man i et samfunn du ønsker få et politi som like gjerne planter bevis. Fordi du vil fjerne lover og regler som holder politiet i ørene.

Så dine ønsker er den største trusselen mot dine barn og barnebarn. Sånn er det.

2
Kul_Djevel Toskete utspill. Vi hadde ønsket at de skyldige ble funnet og dømt. Slik som alle andre hadde villet. Men jeg hadde ikke villet at de skulle banke opp dit uskyldige barnebarn i jak...

Men jeg hadde ikke villet at de skulle banke opp dit uskyldige barnebarn i jakten på hvem den skyldige var i tilfelle ditt barnebarn skulle blir feilaktig mistenkt for denne udåden.

Banke opp???

Det er snakk om å ta seg inn i telefonen til folk som er mistenkt.

Det er helt ukontroversielt at politiet tar seg inn i hus og ransaker huset og beslaglegger datamaskiner for å lete etter bevismateriale.

Hva i himmelens navn er det som gjør en telefon til en helligdom?

Politiet har lov, som de eneste, til å bruke makt. Politiet kan skyte folk om det er nødvendig.

2
McThoughtfist Jeg håper politiet blir tvunget til å henlegge hele saken. Det er ikke så farlig uansett, idet jeg etter å ha skumlest saken fikk med meg at det var snakk om relativt "modne" jente...

Jeg håper politiet blir tvunget til å henlegge hele saken.

Enhver oppegående person vil selvsagt håpe det. Politiet har skaffet tilveie bevis på ulovlig måte. Derfor bør de bevisene aldri bli presentert i en rettssal noen gang.

De politibetjentene som har innrømmet å ha brukt ulovlige metoder må i tillegg sparkes og straffeforfølges og dømmes til meget strenge og lange fengselsstraffer hvis de blir funnet skyldig.

Men det vet vi jo ikke skjer og igår hadde Nrk et innslag som var ren og skjær propaganda for å få folk til å ønske politistaten velkommen. Gi fra dere frihetene frivillig var beskjeden folk fikk.

Menneskeheten blir beviselig bare dummere og dummere.

2
fargerik Er vi blitt syke i hodet her i dette landet? Denne fyren var tatt, han var tiltalt for ETT overgrep. Ved å sette fingeren på telefonen og åpne den fant politiet ut at det var syv b...

Det må for faen bli lovlig å åpne pornoalbumet til de perverse svina ved å sette fingeren deres inntil mobiltelefonen.

Himmel og hav, har dere ikke barn og barnebarn???

joda. Men det kan ikke være sånn at målene helliger midlene. Det vil alltid være uenighet om hvor grensen skal gå. Vil det f.eks kunne forsvares å ta i bruk alle tilgjengelige tiltak dersom dette kunne føre til at overgrep ble en saga blott? Det vil alltid medføre en viss risiko å være i live, tilværelsen består av gode og dårlige opplevelser. Noen er ekstremt uheldige og kommer ut for onde mennesker som gjør andre vondt for sin egen forlystelse. Er det verdt å innskrenke våre alles rettigheter og friheter for å komme disse til livs? Jeg synes ikke det. jeg mener som sagt at livet alltid vil være forbundet med risiko, og en tilværelse hvor vi har klart å eliminere alt som er vondt og vanskelig, tror jeg rett og slett ikke er verdt å leve i.

2

En mobil er jo egentlig en pc. Politiet kan jo beslaglegge en pc og gå igjennom alt på den uten at du kan motsie deg dette. Så hvorfor skulle de ikke få gjøre det på en mobil? Hva er forskjellen? Privatlivet ditt er både på pc og mobil. Jeg ser ikke forskjellen ærlig talt.

2
Mr.Daddycool [sitat…] Rettsikkerhet ? En som har gjort noe slik som i denne saken fortjener ikke noen rettsikkerhet overhodet, en kule fortjener han. Så ikke kom med dette rettsikkerhetstullet...

Siden du ikke vet hva rettssikkerhet er for noe og samtidig viser manglende kapasitet til å forstå noen gang hva det er, så ser jeg heller ikke noe poeng i å forklare det for deg.

Du er en av frihetshaterne som ønsker politistaten velkommen. Du er en av de som ikke vet sitt eget beste.

Faktisk så håper jeg at du eller en av de andre frihetshaterne på VGD engang blir dømt for en kriminell handling dere er uskyldig i. Kanskje dere den dagen forstår hvor viktig rettssikkerhet er. Neppe før ihvertfall.

2

Nå må slike forbrytelser få konsekvenser! Hva om politiet bare begynte med tortur? Og begynte å effektuere dødsstraff? Ville Ola og Kari bare fortsatt se på "Skal vi danse"?

Snakk om å krisemaksimere og skape storm i et vannglass.

De tvang fingern hans til mobiltelefonen.That'sit.

Han hadde nektet å åpne telefonen for politiet - vel vitende om hva politiet ville finne på telefonen. Han nektet ganske enkelt å samarbeide...denne serieovergriperen vars mål for overgrep var mindreårige barn.

"Da den siktede nektet å gi politiet tilgang til mobilen hans, brukte politiet makt for å åpne den med fingeravtrykket hans. Men dette er ikke lov, har Høyesterett nylig avgjort.

Saken vokste fra en til flere fornærmede da politiet fikk åpnet telefonen hans. Det er nå totalt syv fornærmede, opplyser politiadvokat Cecilie Gulnes, men sier saken kan bli utvidet.

Vi har stanset en serieovergriper som har holdt på med dette inntil nylig. Hadde vi ikke fått åpnet telefonen hans, er det veldig sannsynlig at vi ikke hadde hatt en så stor sak, og at vi dermed ikke hadde klart å stoppe en serieovergriper, sier Gulnes.

Politiadvokaten sier de nå har stanset videre undersøkelser i saken på grunn av Høyesteretts avgjørelse. I en helt annen sak har landets øverste domstolt avgjort at loven ikke gir rom for å låse opp en mobiltelefon på denne måten.

– Vi ønsker selfølgelig ikke å gjøre noe ulovlig, og derfor stopper vi de videre undersøkelsene inntil retten gir oss tillatelse til å fortsette."

- Jeg håper inderlig at retten gir tillatelse til å fortsette.

Nytter ikke at en sexovergriper som sikter seg inn på mindreårige skal sabotere politiets ønsker om å få tilgang til beviser. Og at de med makt åpnet mobiltelfonen er ikke i nærhetn av vare seg tortur eller dødsstraff.

Makan til krisemaksimerings-vås

2
joplina [sitat…] Snakk om å krisemaksimere og skape storm i et vannglass. De tvang fingern hans til mobiltelefonen.That'sit. Han hadde nektet å åpne telefonen for politiet - vel vitende om...

That'sit.

Disse politikvinnene var ikke født da Dirty Harry gjorde det samme tabbe i 1971. Ved å begå en slik ulovlig dummhet har bevis blitt ødelagt.

Hvorfor er loven slik? Det er fordi slike umodne politikvinner vil produsere og plante bevis om de fikk muligheten.

Kan vi ikke lage en ny lov? Joda, men den får ikke tilbakevirkende kraft.

Altså, kjører du i fylla og dreper en mistenkt pedofil er du fortsatt en fyllekjører. Også om du legger pedofilibilder inn på mobilen hans.

Om det var et bilde på mobilen fra før da? Dumt. Det gjelder ikke uansett.

Saken virket som produsert av kommunikasjon byrået til Justisdepartementet. Den følges nok opp med en følerireportasje o podofiliofre de kommende dager.

I affekt kunne jeg også snitte balla av en pedofil. Men nå er det politiovergrep og ikke overgrep mot barn som er problemstillingen. Jeg kan også forestille meg en form for nødrett tvang politiet til å handle slik.

Jeg er spent på fortsettelsen i denne saken. Noen ganger forsvinner sakene bare i kålen, som Yasmin.. Plutselig borte vekk.

2

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
35 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...