Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sier Nortura. Dette gjelder riktignok bare det Nortura selger, selv er de ikke så opptatte av å kjøpe hverken norske varer eller tjenester. Er det bare jeg som synes det er hyklersk av de å insistere på norsk fortreffelighet samtidig som de ikke har problemer med å outsource arbeidsplasser til India ?

Malacay

2
31 svar

31 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

malacay3

"Nortura er et samvirke, eid av 19 000 privat næringsdrivende egg- og kjøttprodusenter fra gårder over hele landet."

Men det er jo positivt at de ikke skal flagge ut it-driften til india. Kanskje forbrukermakt virker trossalt.

Malacay

1

sisyf0s

Er det bare jeg som synes det er hyklersk av de å insistere på norsk fortreffelighet samtidig som de ikke har problemer med å outsource arbeidsplasser til India ?

Nortura avviser utflytting til India

1

malacay3

Vi får se. Det er vel en grunn til at temaet kom opp i artikkelen.

Malacay

1

sisyf0s

Det er vel en grunn til at temaet kom opp i artikkelen.

Åpenbart fordi de ansatte som blir berørt og deres tillitsmann frykter at det kan skje. Uten at Nortura selv har besluttet noe slikt.

1

JJularbo

Så det de sier er at deres eget datterselskap er så dårlig drevet at de vil lønne seg stort å la et annet norsk selskap ta over alt de gjør?

Tipper heller de outsourcer til et "norsk" selskap som så flagger ut til et lavkost-land.

1

sisyf0s

Så det de sier er at deres eget datterselskap er så dårlig drevet at de vil lønne seg stort å la et annet norsk selskap ta over alt de gjør?

Outsourcing av virksomhet som ikke tilhører et selskaps kjernevirksomhet er svært vanlig, og ikke noe spesielt for Nortura.

1

malacay3

Det er til å få brekningstendenser av. De fremstiller seg selv omtrent som en hellig adel, de viktigste av de viktige. Men andre, nei det er ikke så viktig, vi må jo tjene penger.

Malacay

1

DrSchwei

Fy fanden - norske bønder i et nøtteskall. Her får de mange milliarder i overføringer og bruker mange millioner i markedsføring og propaganda for å få oss til å velge norsk, og så sparker de ut hardt arbeidende IT-folk som ikke har gård og grunn å leve av.

Det er dessverre altfor mange som biter på denne propagandaen og tror at bønder er en spesielt utsatt gruppe. De skyver også selvforsyning foran seg når de argumenterer for økt støtte til seg selv, naturligvis er det bare seg selv de tenker på. Om det skulle komme en matvarekrise ville nok bøndene sko seg. Nok en gang.

Man kjenner lusa på gangen - fryktelig mot EØS er de også, så lenge det ikke går ut over deres muligheter for å leie inn billige gårdsgutter fra Øst-Europa. Men det er jo noe bøndnene har hatt for vane de siste 100 år - at de jordløse skal jobbe gratis for dem.

1

totem

Kjenner du mange bønder? Det gjør jeg og jeg kan trygt fortelle deg at de ikke tjener godt. En jeg kjenner jobber bascily døgnet rundt for å kunne få drevet nok til å ha en anstendig lønn. Jeg vet også om skjebner som har kjørt seg selv rett i grøfta fordi de ikke greide å få gården til å gå rundt i dagens marked. Bare en låve etter dagens standard koster 4-5 millioner eller mer, og da snakker vi ikke om hva alt utstyret de trenger koster. Du kjenner kanskje mange som tør ta på seg et slikt lån uten å vite at de en gang greier å gå i null? For ikke å snakke om alle byfjotter som kommer løpende og forteller hvor ille bøndene er mot dyra sine når de ikke følger siste skrik i regler og byggestandard som blir tredd nedover hodene deres.

2

malacay3

Og derfor er det greit at Nortura skipper norske arbeidsplasser ut av landet ?

Malacay

1

DrSchwei

Kjenner du mange bønder?

Kjenner mange bønder jeg, og de fleste har det aldeles utmerket. Det er jo et spesielt yrke, men det er frivillig å jobbe som bonde.

Men hva dette har med en mulig sosial dumping av ansatte i Nortura å gjøre forstår jeg ikke helt. Jeg viser til at norske bønder historisk har utnyttet arbeidskraft til sin fordel når det har vært opportunt.

Det har tydeligvis ikke endret seg så mye.

Ser nå at det kan være at de ikke er så galne at de skyter seg selv i foten på denne måten, og det skulle da også bare mangle.

1

JJularbo

Er det bare jeg som synes det er hyklers av de å insistere på norsk fortreffelighet samtidig som de ikke har problemer med å ousource arbeidsplasser til India ?

Det er som presten hjemme det, hør på hva jeg sier, ikke se på hva jeg gjør.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...