Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Stå frem som hetrofil noen.

Noen som er villig til å ta det steget?

2
47 svar

47 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Israel12points

Har du noen gang blitt kaldt jævla hetro , blitt slått ned fordi du er hetro , blitt hånet for å være hetro , vært redd for dine venner , familie , kollegaer skulle oppdage at du var hetro pga andres fordommer ?

Jeg har blitt slått ned fordi jeg er homo, hånet , jeg har en barndomsvenn som ble grisebanka så han ikke kunne gå på 8 mnd , en annen ble kastet ut hjemmefra og gikk rett i garasjen og startet opp bilen og førte eksosen inn i kupeen med resultatet du kan tenke deg.

Om du innbiller deg at folk står frem fordi det er kult så er du så forbanna langt ute på jordet som det er mulig å komme.

6

joplina

Jeg er enig i det aller meste du skriver.

Grunnen til at homofile har sett seg nødt å ta affære gjennom å synliggjøre at de er mange og at de er høyst vanlige mennesker - er de fordommer som fortsatt råder.

Fortsatt er det slik at fordommer lever i beste velgående og at det ikke er lett å være ung og finne ut av sin seksualitet og møtes med respekt for hvem man er i alle lag av samfunnet.

Noen ganger er det familien som pleier og vedlikeholder de største fordommer (min sønn er mann/min datter er kvinne/det er naturlig å få barnebarn /slekter følger slekters gang)...andre ganger er det miljøet man rører seg i (venner/bekjente) - og noen ganger er det hvor man bor som gjør det så vanskelig...spesielt hvis man bor på et lite sted der alle kjenner alle. Da blir ens egen seksuelle orientering andres "kaffebrød" og fordommene vil møte en allerede når man går ut av døra hjemme.

I byer og større steder det i det minste mulig å skli noe under radaren og ikke bli nabolagets kaffebrød pga sin seksuelle legning.

Så jeg skjønner godt at de homofile vil at homofili skal ha fokus...for tanken er vel så enkel som at jo mer fokus, jo vanligere oppleves det, og alt som er vanlig forekommende løfter ikke folk på øyebryna av - og dermed så kan homofile være homofile på linje med at heterofile er heterofile...same shit - different wrapping.

Men så er det slik - som det er med alt her i verden - at ikke alt fokus er godt fokus.

Det skjer ofte - innenfor det meste - at noen insisterer på et fokus som DE mener er i øyenfallende, morsomt,frekt & freidig og grensesprengende.

Dessverre skjærer det ofte folk i øynene, provoserer eller er konstruert for latterliggjøring - noe som igjen forsterker allerede tilstedeværende fordommer. Det er bare så KLEINT. De som fremmer et slikt fokus lager med andre ord ris til egen bak...og andres bak.

- Man kan jo diskutere hvor lurt det er og hvorvidt det egentlig hjelper en "sak" i det hele tatt - eller om det egentlig lager nye hinder for en "sak"...men saken er at det skjer og ingenting tilsier at det vil opphøre heller.

- Hva jeg tenker på...? Jo jeg tenker f.eks på "skruller" som fører an i parader og som føyses frem som talspersoner som kjemper mot folks fordommer og for normalisering av den seksuelle orienteringen homofili.

De mestrer ikke oppgaven - og det er i den forbindelse helt bortkastet å rette fingeren mot folk og hevde at de er deres feil fordi de er så fulle av fordommer.

Joda, folk har fordommer og folk er forutinntatt og folk rynker ofte på nesa av ting de ikke forstår. Det er menneskelig. Homofile er ikke unntatt slike reaksjonsmønstre heller - fordi de er selvsagt også mennesker.

Mann elsker mann og kvinne elsker kvinne....kurant. Hva definierer "mann" og "kvinne" i eget samfunn eller i vesten eller i verden - ja hva definierer maskulinitet og feminimitet...? Dette ligger i menneskers bevissthet og underbevissthet og kan liksom ikke trylles vekk.

En mann som man åpenbart oppfatter som en mann fordi han ser ut som en mann og fører seg som en mann er noe alle forstår er en mann ...og hvis denne mannen elsker en annen mann som man også oppfattet som en mann fordi han ser ut som en mann og fører seg som en mann - så vil allikevel en del mennesker ha fordommer basert på at "det føles feil fordi de ikke er skapt for å forplante seg sammen". Men de som ikke bryr seg om rett eller feil vedrørende forplantningsdelen - fordi verden er rikelig befolket allerede , vil sannsynligvis ikke bry seg med dette manne-paret. Det blir vel deres sak....vi har jo ikke tenkt å bli noen part av deres forhold allikevel. Mann + mann...hva så?

Men selv helt normalt tolerante mennesker kan bli konfus og forvirret og føle et snev avsmak hvis deres grunnleggende forståelse av mann/maskulinitet og kvinne/femininitet køddes med.

F.eks at noen alle åpenbart ser er en mann grunnet benbygging og trekk , ifører seg kvinneklær /opplagt feminin klesstil , vifter rundt med femiknekk i håndleddet og fordreier stemmen sin sånn at den skal høres lysere ut samt anstrenger seg for å vippe på rumpa når de går med det resultat at de får et helt håpløst teit oppkonstruert ganglag - og disse påberoper seg å være homofile menn og absolutt ikke transkjønnede som er født i feil kropp.....vel, dét er det mange som ikke skjønner bæra av. (samme greia går for lesbiske kvinner som hevder at de er lesbiske og stolte av det, men som overanstrenger sine forsøk på å se ut som karer, gå som karer, kle seg som karer, snakke som karer osv)

Mange oppfatter dem som clowner...noen man ikke kan ta seriøst...menn som hevder de er homofile og stolte av det - men som overanstrenger seg for å gi inntrykk av at de er kvinner/feminine. Hva er greia liksom....

- Er det en del av et seksuelt rollespill og kurtise eller for å sende ut signaler til likesinnede ..?

Vel, hold det hjemme eller på soverommet som annet folk da.... Heterofile skifter bare kjønn utad på teaterscenen eller når det er kostymeparty! Altså, når heterofile skifter kjønn utad, så er det på betingelser som alle skjønner er fantasi (teater/film) eller for moro (kostymeparty).

Men når det kommer til "skrulle"-homoer eller "traktor"-lesber som lever slik, som er svært synlige i alskens parader og i mediabildet (også reality-programmer) og som mener så mye om fordomsfulle hetroer , så kødder de faktisk med alminnelig oppfatning av - og dyptgripende forståelse av begrepene mann,kvinne,maskulinitet og femininitet - og det gjør folk både tvilsomme og usikre.

- I utgangspunktet har de ikke fordommer mot homofili som legning - men dette FJASET i kjølvannet og måten en god del homofile viser seg frem på, blir ganske enkelt for mye for mange å begripe seg på.

- Javel..kanskje er det et bevis på intoleranse - eller kanskje er det ikke det.

Det kan vel hende at hetro-paret Kari og Ola Nordmann driver heftig rollespill og er fetish-freaker så det holder hjemme i sin egen stue eller på eget soverom.....men det ville ikke falle fru Kari å trippe i vei i det offentlige i sin franske stuepike-uniform, sitt pony-outfit eller sin engelske skolejente-uniform for liksom signalisere til likesinnede...og det ville ikke falle Herr Ola at dra på seg sin Master-Dom-outfit og gå ut i det offentlige for å signalisere til likesinnede eller prøve å tiltrekke seg submessive damer for seksuell spenning og hygge "og kanskje noe mer".

Jeg skjønner at menn født i feil kropp og damer født i feil kropp (transseksuelle) har et grunnleggende behov av å finne sitt rette jeg...og når de først er født slik de er, så er det jo bare det ytre de selve kan forandre for å stå bedre i samsvar med sitt indre. Full aksept.

Men de som hevder at de er homofile menn og stolte av det - eller lesbiske kvinner og stolte av det , og samtidig legger til seg faktene og stilen og fordreier stemmen og forandrer tøyet for å på alle områder prøve å etterligne det motsatte kjønn - nei det er ikke enkelt å forstå i det hele tatt...og det kolliderer så til det grader med menns og kvinners allmenoppfatning av kjønn , det maskuline kontra det feminine og hva mennesker oppfatter som mann og mandig og kvinne/kvinnelig.

For å si det slik så hjelper dessverre ikke de mannlige skrullene og de kvinnelige traktor-lesbene arbeidet med å skape større toleranse for de homofile.

Synd men sant.

1

En_ganske_snill_mann

Jeg er en ganske heterofil mann.

2

sarpingen_1

Jeg for min del syns ikke det er så vanskelig å være hetrofil men det hjelper jo med litt diskresjon. Dont tell dont ask sier nå jeg

1

MagneSt

Hvis jeg liker damer, men ikke feminister - hva blir jeg da? Er altså i tvil om min legning der.

PS: Nå forutsetter jeg kvinner som feminister, mannlige sådanne er kastrater.

1

HYYYL

Hvis jeg liker damer, men ikke feminister - hva blir jeg da?

Muslim?

2

MagneSt

Nei, den "legningen" frister ikke selv om de har mere kustus på kvinnfolka - som jeg tror ikke er ulykkelige som dere feminister har bestemt at de er da.

Skal jeg føle meg tiltrukket av en kvinne må hun være kvinnelig. Nei, hverken bitchy eller babe og slett ikke det furiet som har gjort hjem og samfunn til en kampplass.

1

joplina

Hvis jeg liker damer, men ikke feminister - hva blir jeg da?

En maskulinist

Altså den mannlige varianten av feminist.

1

mf_6

Jeg er heterofil - og svært stolt av det. Selv om det er så politisk ukorrekt som det kan få blitt.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...