Nye VGD er lansert! Mer informasjon

ønsker å høre andres mening om dette innlegget. I lang tid har tobakksvarer vært skjult i butikkene. ( nesten som å handle illegalt ) Jeg er desverre dum jeg røyker. Poenget er at de skjuler dette, men pall på pall med øl står fult synlig for alle. På tobakk og sigarettpakkene står det skremselspropaganda, der bilder av ødelagte lunger og at røyking dreper. Dette er selvfølgelig riktig, men hva med alkohol ? Her står det ikke noe om skadeomfanget ved å drikke dette. Alkohol tar langt flere liv enn røyk. I tillegg blir mange aggressive og delvis farlige av å drikke. Har aldri møtt noen som sånn av å ta seg en røyk. Da er de i såfall agge i utgangspunktet. Politikerne ønsker vel ikke bildet av en skrumplever på etiketten. Etter min mening burde også alkohol merkes med det samme. Gift er gift. Calfaterus.

2
7 svar

7 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Hansaguden

Et moderat inntak av rødvin er sunt, og burde være nøkkelhullmerket.

1

perchri

ønsker å høre andres mening om dette innlegget. I lang tid har tobakksvarer vært skjult i butikkene. ( nesten som å handle illegalt ) Jeg er desverre dum jeg røyker. Poenget er at de skjuler dette, men pall på pall med øl står fult synlig for alle. På tobakk og sigarettpakkene står det skremselspropaganda, der bilder av ødelagte lunger og at røyking dreper.

...tilogmed sukker poser står fritt framme.....uten et "dødsmerke" som advarer mot avhengighet og elendighet. Kanskje tiden er moden for å merke disse posene med et flott fargebilde av noen som setter deabetes sprøyte. Nei mine herrer og damer....etter 72 laaange år på tellus...har lært meg en masse ting om stat og politikere.....De stakarene som sliter, med å slutte med allt som er "hyggelig" belastes med enorme avgifter. Eneste (u)hyggelige er visst bare sport ,sport,sport for tiden. Du verden hvor behagelig en føler seg forran peisen,stearinlys og en pipe tobakk. Sa kan alle de andre ta sin Vival. Akk,jeg glemte å nevne den deilige sigar lukten på juleaften..mmmmm.

1

Valdriss

Etter min mening burde også alkohol merkes med det samme. Gift er gift. Calfaterus.

Helt riktig, og gjerne med bilde av min far og bror, det tillater jeg!

1

puma1

Alkohol tar langt flere liv enn røyk

Uten å forsvare alkohol på noen måte: Det er omvendt.

Et par google-søk forteller at det antall tobakksrelaterte dødsfall i 2009 var anslått til 6 700. En nedgang fra 7 500 i 1994. Alkoholrelaterte dødsfall har også hatt en nedgang. Til 331 i 2012. Forholdet er m.a.o. 20 tobakksrelaterte dødsfall mot ett alkoholrelatert dødsfall.

Alkohol har selvfølgelig svært store skadevirkninger. Alkoholbruk i svangerskapet regnes f eks som den viktigste årsaken til utviklingshemming hos barn.

Et viktig poeng er at disse stoffene har ulik historie og praksis har vist at det ikke går å bruke de samme virkemidlene på alle. Når det gjelder å redusere bruken av skadelige stoffer.

Uansett: De siste undersøkelsene viser at både bruken av røyk, snus, alkohol og cannabis går nedover hos ungdom. Litt spesielt at alt går nedover på en gang. Kanskje det er informasjon som først og fremst virker??

1

peraleks

De fleste listene jeg har sett sier:

Alkohol - Tobakk - Heroin.

Jeg får ikke helt dette til stemme akkurat i Norge. Jeg vet ikke om man ser dette utifra total skadeomfang og da f.eks. tenker på alt det som skjer i helgefylla med voldtekter, personskader og annet relatert til alkohol og hvordan dette blir målt utifra kroner og øre. Hva jeg har lest utifra diverse forskningsartikler så er røyk en ren high-road til den sikre død og veien ditt er som oftest, mildt sagt, forjævlig, med blant annet en 90 % økning i sannsynligheten for å få lungekreft.

1

fargerik

Uansett: De siste undersøkelsene viser at både bruken av røyk, snus, alkohol og cannabis går nedover hos ungdom. Litt spesielt at alt går nedover på en gang. Kanskje det er informasjon som først og fremst virker??

Dette hørte jeg noe om i radio for noen dager siden. Er ikke helt sikker, men lurer på om det var i Norgesglasset i NRK P1.

Ungdom har i alle tider vært i opposisjon til foreldregenerasjonen.

Uten å gå gjennom alle de forskjellige undommens opprør gjennom tidene, humret jeg litt når viteren (eller forskeren eller professoren eller hva det var) definerte dagens unge som "Generasjon Streit."

Opprøret her er altså å ta avstand fra hasj, alkohol og røyk på grunn av at foreldrene driver med det, og være flinke studenter, kle seg pent og trene.

Seems reasonable to me.

1

Kul_Djevel

Etter min mening burde også alkohol merkes med det samme.

Etter min mening, så burde man heller slutte å merke tobakken slik. Det har ingen virkning uansett og begynner man å merke butikkpilsen på denne måten, så vil det overhodet ikke ha noen virkning uansett.

Det blir ren symbolikk og bare tøys.

Hva andre ting skal man merke da? Potetgullet og sjokoladen? Med bilder av overvektige mennesker og store advarsler om hvor mange liv fedme tar?

Hva med brusen? Osten? Dropsen?

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...