Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hemmelige lydopptak i klasserommet

I Nettavisen i dag kan man lese om en mor som plasserte en lydopptaker i sekken til barnet sitt for å få greie på hva som skjedde i klasserommet i løpet av skoledagen.

Lydopptaket avslørte at læreren slett ikke oppførte seg slik man burde gjort overfor 6 år gamle barn.

Loven sier vel at man kan ta hemmelige opptak av samtaler man selv deltar i, men her har altså ikke moren selv vært tilstede i klasserommet.

Er det greit at foreldre tar hemmelig opptak av skolehverdagen til barna?

Jeg mener dette må være greit i og med at det er barn det dreier seg om, og at man kan argumentere for at moren er tilstede som foresatt for barnet.

2
14 svar

14 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Rhabagatz

Først og fremst må jeg si at vi bare har fått fremstilling fra den ene parten her. Når er lærer sier til en seksåring at han/hun ikke er redd tyder det på at læreren opplever en helt spesiell situasjon....Merk valget av ord - "jeg er ikke redd for deg"!

Vi har eksempler på foreldre som ser spøkelser på høylys dag og som er svært vanskelige å samarbeide med. I dette tilfelle er det mye som tyder på at læreren oppriktig tror at seksåringen farer med tull.

Altså - det er slett ikek sikkert at det er lærerne det er noe galt med.

Når det er sagt, jeg er ikke for at vi skal ha et overvåkningssamfunn men anser at det må være greit å skaffe seg opptak av kritikkverdige situasjoner. Ettersom voi snakker om et barn, kan vi si at foreldrene er en forlengelse av barnet.

1

12tribe

Dette er bare enda et tiltak som gjør barna vant til overvåkning i alle situasjoner.. Stakkars dagens barn, de har allerede en gjennom organisert hverdag hvor de blilr kjørt fra den ene aktiviteten etter den andre.. Da jeg var barn var vi ute fra morgen til kveld, vi hadde ikke mobiltelefon og vi kunne gå hele dagen uten voksenkontakt om vi ville.. Derfor ble(en del av oss ihvertfall) sterk, selvstendige individer som setter pris på personlig frihet.

1

fedda1

Da jeg var barn var vi ute fra morgen til kveld, vi hadde ikke mobiltelefon og vi kunne gå hele dagen uten voksenkontakt om vi ville.. Derfor ble(en del av oss ihvertfall) sterk, selvstendige individer som setter pris på personlig frihet.

Dette var sikkert tilfelle og jeg vet hverken hvor du vokste opp eller når, for det har noe å si mht det å være mye ute, jf trafikken gjennom mange by-gater og parkerte biler overalt - som hindrer en del lek, som ballspill. Det var lignende da jeg vokste opp, men da jeg som voksen, besøkte en av gatene som jeg har mange minner fra under oppveksten - var det noe helt feil og etter en liten stund kom jeg på det;Det var sååå smalt i gaten, fordi det stod biler parkert på begge sider av veiene og tett-i-tett.

Undersøkelser har og vist at barn&ungdom er mindre ensomme med mobiltelefon;De kan bli nådd og kan nå sine venner eller delta på sosiale fora - når-som-helst. den andre siden her er mobbing via mobil og mobbing er et problem ellers og, jf tema her.

Jeg mener i så måte at i enkelttilfeller bør det være lovlig med lydopptak og kanskje, sågar at skolen har to-veis-høytaler-kommunikasjon med klasseromene. At rektor altså kan lytte på undervisningen i klasserommene også, unntaksvis.

Noen her er inne på å avlytte sin kone, men da snakker vi om voksne selvstendige menneskers valg og i frivillige situasjoner. Mens på en obligatorisk skole, med barn under ansvar av det offentlige, er det annerledes. det blir selvsagt vanskelig å kritisere rektor i klasserommet, men det skal jo heller ikke være noe barn bør være aktive deltagere i, uansett;Dét er i fall lærerne og de voksnes ansvar og ta opp forhold med skolens ledelse, eventuelt.

1

Morra-DI-2

Er det greit at foreldre tar hemmelig opptak av skolehverdagen til barna? Jeg mener dette må være greit i og med at det er barn det dreier seg om, og at man kan argumentere for at moren er tilstede som foresatt for barnet.

Det er ingenting som skal sies i et klasserom med et tyvetalls 6- åringer som ikke skal tåle å bli tatt opp på bånd. Det er som regel assistentlærere i slike klasserom, det er offentlig undervisning.

Jeg tror det komme til å bli mer utbredt. Det er jo folk som kjøper klokker til barna sine for å kunne overvåke hvor de går. Det er vel ikke lenge før de kan høre hva de sier også..

Egentlig skulle man i de verste tilfellene med bråk i klassen hatt et opptak av undervisningen, slik at foreldre selv kan se hva som foregår. Ofte får vi dårlige tilbakemeldinger, og det er jo ingen grunn til det med dagens teknologi. Jeg vil gjerne kunne logge meg inn og se hva som skjer i klasserommet. Hvorfor ikke?

1

JudasT

Det er ingenting som skal sies i et klasserom med et tyvetalls 6- åringer som ikke skal tåle å bli tatt opp på bånd.

Nettopp! I likhet med utallige andre yrker, fra butikkekspeditører til leger, må lærerne stå for det som de gjør og sier. Såfremt ikke opptaka blir fiksa på, har en her bevis for hva som faktisk ble sagt, og slipper annenhånds tolkninger av "tonen" og erindringsforskyvninger. Alle er jo interessert i at sannheten kommer fram, og særlig viktig er det å ta opptak i samband med små barn, som er upålitelige vitner og vanskelige å avhøre.

1

Bekkelokk

Er det greit at foreldre tar hemmelig opptak av skolehverdagen til barna?

Det er ikke greit, slik jeg ser det. Man overvåker faktisk hele klassen og alle som ungen med lydopptakeren kommer i kontakt med, ikke bare læreren.

Videre så bruker man ungen sin for å "ta noen". Er det greit at småbarn skal gå "under cover" for å avsløre overgrep?

Gode intensjoner er ikke bra nok, det er ikke noen grei måte å løse ting på, dette her.

1

Jallaskar

Det er i grenseland, men jeg mener fortsatt det er innenfor. Moren er en del av samtalen i klasserommet i kraft av å være foresatt til 6-åringen, siden 6-åringen er altfor liten til å ta dette opptaket selv.

Jeg vet selvfølgelig altfor lite om selve saken til å kunne uttale meg bastant, men jeg antar at foreldrene har forsøkt å ta dette opp med skolen tidligere uten å føle at de har nådd frem. Om dette derimot er det første grepet moren gjør for å finne ut om klassemiljøet er slik det burde være, er jeg mer skeptisk. Vanlige kanaler skal selvsagt benyttes først.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...