Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nå er det visstnok høstferie igjen.Men, for hvem andre enn lærerne som for litt over 1 måned siden avsluttet en 2 måneder lang sommerferie?.De kaller det avspasering, fordi de visstnok jobber mye mer enn andre yrkesgrupper.Synest jeg ser det fra kontoret mitt, det er kø av lærerbiler ut fra parkeringsplassen på skolen kl.14.01 om dagene.De burde komme seg inn på ordinære arbeids-og ferievilkår, som "alle" andre.

2
45 svar

45 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

eppaen

Høstferien i år som i fjor brukes til vurderingsarbeid. I år er det 64 x 3 naturfagsrapporter og 64 matematikkprøver. Det fins bøttevis med argumenter for å ha en slik periode, men at flertallet rekker å stikke på hytta eller annet med helt fri er utopisk. Å være lærer er en livsstil, du bærer det med deg overalt. Noen ganger trengs det å løsrive seg litt fra det hele med slike småpauser.

Hadde forresten vært artig med 100% overtidsbetaling hver søndag man hadde vurderingsarbeid. Eller å kunne reise når man ville. Plutselig ta en hjemmekontorøkt. Gjøre unna arbeid hele uka, og ta fri fredag. Eventuelt få betalt det man fortjente for seks års utdannelse.

2

kansas00

Potetene kommer ikke opp av jorda av seg selv vet du...

2

Amra

Jeg har jobbet som lærer i forbindelse med et vikariat. Tidlig i semesteret var det fulle dager, mange kvelder og jobbing i helgene -- rett og slett mye jobbing. Dette fikk jeg ikke én krone i overtidsbetaling for.

Like fullt ble det naturligvis ført et timeregnskap. Timene man hadde jobbet ekstra, kunne tas ut i form av avspasering når ting roet seg mot slutten av semesteret. Så lite mystisk var det den gangen, men folks antipatier mot "lange lærerferier" var den samme da som nå.

1

Mr.Daddycool

mystisk var det den gangen, men folks antipatier mot "lange lærerferier" var den samme da som nå.

Det har ikke noe med dette å gjøre, misunner ikke lærerne en eneste fridag, de fortjener hvert minutt. Men det er hvordan dette organiseres som jeg kritiserer, der alle andre skal bruke sine fridager utifra lærerne sin interesser, det blir helt feil.

1

Amra

Greit nok, det er jo et ganske annet poeng enn det jeg besvarte. Nå er det vel dog ikke nødvendigvis lærernes fritidspreferanser, men trolig vel så mye idealet om at både skoleåret, og dermed også dets ferieavviklinger, skal være forutsigbare og fastlagte, som gjør at feriestrukturen er som den er.

1

Lomasio

ynest jeg ser det fra kontoret mitt, det er kø av lærerbiler ut fra parkeringsplassen på skolen kl.14.01 om dagene.De burde komme seg inn på ordinære arbeids-og ferievilkår, som "alle" andre.

Er du så misunnelig kan du vel bli lærer selv. Men nei, det vil du vel ikke.....?? Eller?

1

Mr.Daddycool

Nei ! Jeg er ikke misunnelig, men det er slik at lærerens privilegier går ut over andre. Fordi elevene må nødvendigvis følge samme syklus, og det igjen rammer foreldrene og når de må ta seg fri. Så kutt dette tullet.

1

Lomasio

Det er ikke et privilegie. Det er avspasering. Eller skal lærerne jobbe over 100%? Kom med et forslag til løsning i stedet for å kritisere lærerne. Forøvrig ikke vi som har bestemt det skal være slik heller. Vi jobber bare i et yrke hvor avspaseringssystemet er slik.

1

kansas00

Tror ikke man skal skjære alle lærere over en kam ... tror det er store forskjeller i belastning og arbeidsmengde etter hvilke(t) fag du underviser i ... Spesielt på de høyere nivåene. Også når det kommer til forberedelser og etterarbeider. Tror ikke man skal innbille seg at en som har undervist i mer enn 5-10 år bruker evigheter på å forberede seg/rette prøver etc. Mange lærere bruker samme planer, prøver, osv år etter år. Lærern har nå trossalt en læreplan han skal følge/oppfylle.

1

Mr.Daddycool

Tror ikke man skal innbille seg at en som har undervist i mer enn 5-10 år bruker evigheter på å forberede seg/rette prøver etc. Mange lærere bruker samme planer, prøver, osv år etter år. Lærern har nå trossalt en læreplan han skal følge/oppfylle.

Akkurat ja, som jeg tippet :) Noe annet ville forbause meg, og man hadde ikke vært noen god lærer.

1

kansas00

De fleste som har eldre/yngre søsken bør vel også være kjent med dette, da de i løpet av et skoleløp nok har hatt noen av de samme lærerne og da garantert sett igjen de samme prøvene, oppgave, stensilene etc. som ens eldre bror/søster hadde fått noen år i forveien.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...