Nye VGD er lansert! Mer informasjon

vi kan nesten lure når nav blir utspillt av egne regler og saker bare oversendt annet kontor i annen kommune.

eh....kan ikke bare staten legge ned etaten og alle ansatte og bare overføre midlene som økt trygd tii ledige ?

ledige stiliinger legges ut på nett og så får folk søke herfra med sikkerhet om bunntrygd og jobb gevinst hvis de finner ut at jobben lønner seg ?

det slo ganske godt når en arbeidstaker nav ville skulle gå 50 % sa : kan ikke arbeidsinntekt betale langsiktige utgifter er det bare og slenge kortene på bordet og gi opp. Da er det ingen vits i og presse hverken helse eller trafikksikkerhet !

eh...ja hva skal vi si når arbeid ikke dekker utgifter ?

1
73 svar

73 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Rainmaker

eh...ja hva skal vi si når arbeid ikke dekker utgifter ?

Dersom inntekt ikke dekker utgifter har man kun to valg.

Øke inntektene eller senke utgiftene.

Å øke inntektene kan være vanskelig å få til ettersom det stort sett er en grunn utenfor egen kontroll som fører til lavere inntekter.

Da sitter man igjen med at man må senke utgiftene.

2

Kul_Djevel

Da sitter man igjen med at man må senke utgiftene.

Hvilket også kan være ekstremt vanskelig og selv om man skulle greie det, så kan det være vanskelig å bære utgiftene med en 50% stilling.

1

politikk

Kuldjevel : i kjente eksempel og tilfelle : gjeldfrihet med hus og ferieleillighet ca 80 km borte på landet. Jobben medfører avhengighet av bilhold til arbeidsreise om ikke alternativet skal være taxi.

i lengden vil det ikke gå og betjene utgifter med ca 20000 brutto. Og det er usikkert om eller hvor lenge helse tilater halv jobb også med den følge at vedkommende nekter og ta i mot tilbud om overgang fra full til redusert jobb.

selvsagt : det er fullt mulig og selge hus og flytte på studenthybel og slik sett selv subsidiere halv jobb. Men poenget er jo at da er norsk sikkerhetsnett borte og vi har u-landsystem med selg og bruk opp alt du har jobbet for.

i prinsippet kan jo vedkommende drikke opp pengene i thailand, komme tilbake som blakk alkis og motta bostøtte fra nav.

men at nav og avklaringsprosedyren skal klare og finne tilrettelagt halv jobb i liten bygd uten kollektivtransport er lite trolig. Det er vel bare slik at regelverk må følges selv om alle parter vet at alle arbeidsmuligheter sansynligvis da blir blokkert.

men norsk sikkerhetsystem bygger jo på og sikre dem uten noe og ikke de som har brukt livet til og betale på bolig.

2

Rainmaker

Klarer man ikke bære utgiftene, så har man for store utgifter.

Hele cluet ligger i at man ikke binder opp så stor del av inntekten i faste utgifter som ikke kan endres eller fjernes.

1

politikk

Rainmaker : korrekt..! I noen tilfeller flytte til billigere sted og bort fra alle arbeidsmuligheter.

hvordan da nav og systemet skal klare og avklare restarbeidsevne med tanke på trygding blir jo en gåte. Og : dersom en løsning finnes så vil sannsynligvis ikke gammelt arbeidsted kunne tilby noen tilrettelegging lenger dersom vedkommende kom tilbake. Jobben og stillingen overtatt av andre og finnes ikke lenger tilgjengelig...!

1

Rainmaker

Du kan faktisk flytte til billigere bopel uten å flytte til en annet by eller område.

Du kan også kutte utgifter på andre måter enn å flytte også...

1

Kistespiker

ja hva skal vi si når arbeid ikke dekker utgifter ?

Da må man redusere utgifter.

1

politikk

Kistespiker : ett av problemene som kan være problematisk. En spesifikk sak var slik : helsemessig ville leger ha vedkommende på redusert stilling. Denne kunne ikke betale utgiftene i lengden og alternativet var og velge bort huset og flytte til lettstellt aldersbolig. Vel...der fantes ingen arbeidsmuligheter.

noen har jo krav på bostøtte og andre ordninger mens de som har boligformue fra før ikke har det.

samfunnet har ordninger som IA bedrifter osv for og kunne bruke folk med reduserte muligheter. Men det finnes ingen ordninger som heter redusert arbeid for full lønn.

nå ser det ut som om samfunnet og er i ferd med og flagge flere ut av arbeidslivet med strengere regler for helsekrav og medisinering i forhold til og ha førerkort. Hvordan gjør vi dette på bygdene uten kollektivtransport ?

1

Mr.Daddycool

eh...ja hva skal vi si når arbeid ikke dekker utgifter ?

Da skal du ta deg to jobber. Da skal du jobbe en jobb om dagen, så en om natten, helt til du dør og noen kan kjøre deg opp i en trefrakk, uttale noen minneord over deg, og så bare glemme deg. Det amerikanske systemet,det er dette som er på full fart inn i Europa og Norge.

1

politikk

Mrdaddycool : akkurat hva nav ansatt sa : bare og komme tilbake så skal vi være behjelpelig med en halv jobb til.

at fornuften og ressonnementet er så dårlig at dette ikke kan fungere hvis en hel jobb ikke gjør det er jo litt merkelig. Skal lure litt på om dette menneset blir tatt i 100 i 50 sonen og sier at det var to skilter med 50. Ett på hver side av veien og når forholdene var slik med veiarbeid eller annet at farten burde vært redusert fra 50 til 25.

jeg vet ikke...men mye kompetanse kreves ikke for og jobbe hos nav ser det ut som. Kansje vedkommende kunne blitt tilbudt en full stilling der uten kompetanse ? Bare og sitte på en stol uten og kunne svare kan vel alle.

1

Mr.Daddycool

Bare og sitte på en stol uten og kunne svare kan vel alle.

Jeg mistenker at det er langt verre, de er tatt inn og instruert på at de skal nekte individer hjelp så langt det er mulig for å forhindre utbetalinger. Uten at det tipper over til det kriminelle selv om det virker at det er akkurat det som skjer i enkelte tilfeller. De har lite å tape på akkurat det ovenfor mange som ikke har ressurser til å stå imot dette systemet.

1

Bokvarv

Jobber med saken, kan nok ikke referere til innholdet i det møtet, men kan vise til tidsperiode.

Det interessante er at en ikke ferdig prosess ble haste gjennomført, med ALLE de problemene dette medførte.

NAV er bare tull, det har IKKE fnugg av fornuft bak seg og har bliit til dette: En nasjonal organisasjon som står over ALLE nasjonens lover, med ansatte som IKKE HAR NOE ANSVAR for egne handlinger og Lovbrudd, med et klagesystem som IKKE gir mulighet for TVANG, men kun en ydmyk anmodning.

Det ER et faktum at det IKKE finnes en eneste etat eller LOV som kan TVINGE NAV, og DER er hele feilen.

Det er horriblet at Ansatte i NAV ikke er ansvarlige for egne handlinger, og den kriminaliteten de driver

1

pfrog567

NAV er bare tull, det har IKKE fnugg av fornuft bak seg og har bliit til dette: En nasjonal organisasjon som står over ALLE nasjonens lover, med ansatte som IKKE HAR NOE ANSVAR for egne handlinger og Lovbrudd, med et klagesystem som IKKE gir mulighet for TVANG, men kun en ydmyk anmodning.

Virker som mange av de Nav-ansatte er bare tatt inn rett fra gata, for de sender deg hit og dit, da de ikke selv har peiling på hva jobben deres går ut på. Dessuten er det flere av de som opptrer som om det skulle være deres egne penger de skal hjelpe folk med..

1

Bokvarv

NAV har ett og KUN ett formål. være så vanskelig som mulig og gjerne ved hjelp av lovbrudd, hindre reelle krav i å utbetales.

Vi må se på HVORFOR NAV er som det er.

Ser vi tilbake noen år ser vi at Norge skulle ha en reform av vårt trygde system, dette jobbet myndigheten med.

I samme tidsperiode ble Norge kalt inn på teppet til EU, som var lite fornøyd med de meget gunstige trygde ytelsene i Norge.

Resultatet ble at Reformen ble hastegjennomført med det resultatet at de som trenger støtte ikke fikk dette.

At systemet ble verre og verre, og motivet var BARE å tekkes EU.

Når vi så ser at NAV er over alle lover i Norge, at ansatte i NAV ikke er ansvarlig overhode for egne valg og handlinger er jo det største problemet.

NAV er KUN til å være vanskelig.

NAV= Organisert Kriminalitet og INGENTING annet

1

Mr.Daddycool

NAV er KUN til å være vanskelig.

NAV= Organisert Kriminalitet og INGENTING annet

Det har jeg sett en gang i min omgangskrets, der de nektet noen sosialhjelp der vedkommende var 21 år gammel, og hevdet at det var foreldrene som var pliktig til å forsørge vedkommende. Jeg hjalp litt til med å kontakte de og forespørre litt om hva lovhjemmel de brukte, da ble de flakkende i argumentasjonen, og at man allikevel kunne få litt hjelp om man anket avslaget. Vedkommende hadde de fått fullstendig nok av systemet og nektet å ha noe med de å gjøre. Slik sett hadde NAV på ulovlig måte nektet en borger sine lovlige rettigheter.

Det verste var at vedkommende bare var ute etter hjelp til han fant seg arbeid, fordi vedkommende falt utenfor alle ordninger uten opptjente rettigheter. Velferdssamfunn meg midt bak, det er ikke der for mange når de tror at det skal være der.

2

Bokvarv

Og det verste er fktisk at det finnes ingen høyere instanser som kan tvinge NAV til å endre et helt klart uriktig vedtak.

Man har noen instanser man "sies" man kan søke til som har i aller høyeste fall makt til å ANMODE, noe som slett ikke er langt nok.

Dette gjør i all virkelighet NAV hevet over norsk lov

1

puma1

I samme tidsperiode ble Norge kalt inn på teppet til EU

Skulle gjerne ha sett en link på dette.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...