Nye VGD er lansert! Mer informasjon

2016: Klovner en trussel...

Vanskelig å spå om framtida gitt. For hvem skulle bare for få år siden tro at "klovner" skulle bli et problem (riktignok har norsk politikk hatt innslag av klovner i form av at disse politikerne for det meste har vært opptatt av uviktig tull og tøys, - ikke sett alvoret innen diverse problematikk osv., men likevel da...). Nå sprer dette fenomenet (selvfølgelig oppstått i Junaiten også det) seg, og eksempler på truende personer utkledd i klovnedrakter har visstnok dukket opp i Norge også ("selvfølgelig"). Riktignok er det ikke meldt om at klovnene her til lands har vist seg med f.eks. kniv i hånda, slik som i det store utland, men det kommer vel. Formålet med aktiviteten skal visst være å skremme, så det er vel for disse som synes at f.eks. Halloween-"feiringen" blir noe for begrenset tidsmessig osv. Egentlig burde vel begge fenomenene blitt forbudt, - med fordel. Det virker jo som at det er mer enn nok folk som sliter med angst (ikke minst de unge), så slike nye skrekkinnslag har vi nok neppe behov for i det daglige. Er vel slike som har ikke bare "for god tid" men altfor god tid, pluss et innebygget behov for å få gi uttrykk for sin ondskap. Gi dem høy straff for forstyrrelse av den offentlige ro og orden da vel. (Men de får vel lov å dekke seg til disse også da. siden visse andre nå for tida får lov å skjule ansiktet sitt, - burde vært forbudt å ikke vise hvem man er ute i det offentlige rom, mener nå jeg, de får kle seg ut slik og holde seg hjemme).

1
68 svar

68 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

egegron

En perfekt sak for Odins soldater.

3

jeangabin

For hvem skulle bare for få år siden tro at "klovner" skulle bli et problem

Jeg spådde dette etter siste Stortingsvalg.

3

En_ganske_snill_mann

For å være seriøs et øyeblikk, tenker jeg nevne at en eller annen gang etter at jeg vokste opp har klovner gått fra å være et sirkusnummer til et symbol på noe skummelt og farlig. Jeg har sågar hørt om folk med klovneskrekk! Stephen King skrev en bok "It", hvor monsteret kom i skikkelse av en klovn. Jeg tror ikke at forfatteren var den som kom opp med denne idéen, men snarere tappet av en allerede eksisterende ikonografi eller skrekk-visjon. I filmer har ranere og voldelige forbrytere ikledd seg klovnekostyme, noe som bidrar til en surrealistisk overtone til volden, og gjør den mer skremmende. Dr. Caligaris kabinett hadde ikke vært like skummel om ikke omgivelsene var så surrealistiske forvrengte.

Men noe som kanskje ligger nærmere i amerikanske tenåringers popkultur er Isane Clown Posse, en hvit rap/ hip-hop duo som siden nitti-tallet har brukt klovnemasker og en volds-symbolikk. Nostalgikeren kjenner kanskje til Grateful Deads trofaste fan-skare Deadheads; vel Insane Clown Posse har en lignende gruppe følgere kalt Juggalos som kommer på ferstivaler og konserter sminket som skremmende klovner og dyrker denne spesielle subkulturen. SVJV er det et midt-vesten, østkyst fenomen, med hvite tenåringer og unge voksne fra en lavere sosioøkonomisk bakgrunn som utgjør en stor del av denne gruppen. Dette er hva jeg har forstått, en yngre person på forum kan sikkert korrigere eller utfylle denne beskrivelsen.

Så mitt poeng er at i dag med youtube, 4chan, facebook, instagram, snapchat etc. spredes kulturelle impulser over hele verden veldig raskt, og dette med klovner som gale voldsforbrytere har allerede ekstistert i amerikansk kultur i en årrekke.

TL;DR

Gale klovner med balltrær og øks kommer fra Stephen King og Insane Clown Posse.

3

Frank.N.Steen

Gale klovner med balltrær og øks kommer fra Stephen King og Insane Clown Posse.

Seinfeld, Killer Klowns From Outer Space, Shakes The Clown, Uncle Buck og i nyere tid The Last Circus har nok ikke vært mye til hjelp, for de som lider av Coulrofobi.

2

Hitherto

Killer Klowns From Outer Space

Det er den jeg tenker på i disse stunder. Det er bare et spørsmål om tid før disse djevlene begynner å kidnappe barn for å lage sukkerspinn av dem og bombe folk med etsende syrepaier før de flyr av gårde i sirkustelt-UFOen sin.

3

Il-Pirata

de som lider av Coulrofobi.

Det finnes mange snodige fobier . Pentheraphobia (fobi mot svigermor), Nomatophobia (fobi mot navn) og spesielt Phobophobi (fobi mot fobier...) stor jo ut som særdeles pussige, men Pentheraphobia er vel i enkelte tilfeller forståelig da.... :-)

2

LANGEMANN-1968

Quick change..apropos bankran, så er det jo snart tid for julenissene. Grøss og gru.

1

LarsLie

Gale klovner med balltrær og øks kommer fra Stephen King og Insane Clown Posse.

88 kom Killer Clowns from Outer Space.

It-filmen kom i 90.

1

Lomasio

Klovner i kamp blir endelig en realitet

2

Nabo

Nå i disse terrortider er det jo særdeles smart å skremme folk. Det kan jo fort bli mange spennende bekjentskaper på den måten.

For de som er nysgjerrige på fenomenet, er det bare å søke: Clown prank gone wrong på youtube. Der ser en fort at dette slår tilbake på klovnene, og klovner i dobbel forstand.

2

Il-Pirata

Clown prank gone wrong på youtube. Der ser en fort at dette slår tilbake på klovnene, og klovner i dobbel forstand.

Takk for tipset, herlig underholdning. Disse klovnene er jo særdeles lite begavet, de ber om juling og det får de så det holder også, he, he.

1

Nabo

Vær så god.

Som du ser, så er det forståelig at folk blir skremt av fenomenet.

Hvis det er noe lærdom i det, så må det være: Ikke undervurdere skremte folk sine handlinger.

Vi får håpe dette er en farsott som går over, før det går liv tapt på grunn av toskeskapen.

NB. Nå opplyser de på radioen at det er forbudt å kle seg ut, for å skremme folk.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...