Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Johaug tatt i leppedoping

hun er nå tatt i ulovlig lippomadebruk........seriøst ?

2
608 svar

608 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

KansjeD

"2. Vi kan kun vurdere hva som kan bevises eller ikke. Bevisene i denne saken forteller oss at hun ikke har dopet seg."

Ja, og DET ENESTE som er bevist er at hun HADDE STOFFET I SEG. Alt som angår leppekrem, lege, apotek etc etc er ikke bevis, det er PÅSTANDER. Ingenting av det er til hinder for at hun kunne brukt det ulovlige stoffet som ble funnet i prøven på en annen måte enn hun sier.

At vi TROR henne har ingen betydning i forhold til regelverket. Og det kan ikke endres bare pga at en NORSK utøver nå er blitt tatt...

7

mo6

Helt riktig.

1

Kul_Djevel

Kan jo hende Norges dominans i langrenn de siste årene skyldes systematisk doping og at man hele tiden har dekkhistorier klar som leppebehandling og tungpust osv hvis de skulle bli tatt ?

5

Kalle73

Du får gå gjennom TV-bildene fra de siste åra og se om norske utøvere har usedvanlig velsmurte lepper...

2

petruspan

Man oppgir jo ikke dopingmiddelet på testskjemaet hvis man driver systematiske skjulte dopingprogram

1

tinnyme

Kan jo hende Norges dominans i langrenn de siste årene skyldes systematisk doping

Eller så er det slik at man må være asmatiker for å få plass på landslaget i langrenn:-)

De handler alltid i god tro og legene får skylda - haha....

Det dreier seg kun om penger, penger, penger

1

Folkflesk

Tror denne saken burde løftes litt høyere og videre enn Johaug og Sundby - og over til å noen kritiske spørsmål ved hvordan hele denne langrennsidretten egentlig har blitt. Her er et eksempel på hvordan mange nordmenn er naive nok til å tenke:

...det verdt å minne om at Norges nåværende posisjon i internasjonalt langrenn er bygget på en modell der ærlighet og renhet har vært sentrale og helt avgjørende verdier. Den norske moderne langrenns-suksessen på 2000-tallet er ikke kommet via høydehus og surstoffmasker. Vår suksess skyldes faktisk det motsatte! - Inge Andersen, Norges Idrettsforbund

Her snakker mannen om en "modell" og "verdier" som ikke aksepterer bruk av høydehus - kun noen få år etter den samme modellen og de samme verdiene tillot bruk av nettopp høydehus. Og hvilke verdier ligger det i å medinisere friske utøvere med astma-medisin?

Om noen få år vil vel lederen i Norges Idrettsforbund komme på banen og erklære at nasjonens verdier i dag er uforenlige med denne forferdelige astamedisinen. Og hva har landslagets rådyre teknisk-medisinske støtteapparat i mellomtiden oppdaget er mer effektivt som prestasjonsfremmende metoder da?

Det er vel på tide å stikke fingeren dypt ned i landjorda og innse at Norge sammen med resten av langrennsverdenen er involvert i et fullstendig uetisk og holdningsløst spill om å finne enhver metode som kan fremme prestasjoner og yteevne maksimalt, uten å passere den stadige mer hårfine grensen som skiller dette fra "juks", "doping", "uærlighet" (fyll inn med moralske fordømmelser).

Det å holde seg akkurat innenfor denne grensa bruker man millioner av kroner på. Slik at Lahlum og andre "skientusiaster" kan gå rundt å føle seg stolte over hvor rake, rene og suksessfulle vi er.

Det hele grenser til et rent selvbedrag, der de fremste komponentene er nasjonalisme og naivitet.

4

Wizzard

Helt klart doping. Da jeg var i skiløypa i fjor merket jeg at med en gang jeg smurte leppene så gikk jeg iallefall 40 % raskere! Nå har jeg med meg dette dopingstoffet overalt. Veldig bra tips om du henger etter i senga f.eks.

Dessuten er dette en forklaring på hvorfor flere av damene er såpass mere kjappere enn oss mannfolk, når man sammenligner med faktisk trenings status.

Det er jo også helt opplagt at når Johaug førsten skulle dope seg, så skulle hun bruke et stoff der det er 99,9999% ca på å bli oppdaget på. Det gir jo total mening!

Seriøst,herrejemin altså. Nå skal nok en idrettsutøver slaktes. Fatter ikke hvordan folk i det ene øyeblikket kan hylle noen for å spise henne opp etterpå. Både medier og alle dere som er fulle av sjalusi pga hennes suksess...Pga såre lepper,lol.

4

herskin

Det er fullt mulig at TJ har brukt Costebolkrem og at det er derfor hun ble tatt i dopingkontrollen. Det kan også være sånn at hun bevisst har dopet seg under lang tid og brukt kremen som alibi. Det som taler for dette er følgende:

*Det har nylig kommet en ny testmetode som kan avsløre Costebolbruk opp til 30 dager tilbake, mot tidligere 3 dager. Derfor kom det brått på å kjøpe inn krem.

* Munnsår er en bivirkning av Costebolbruk.

* Costebolkremen skal egentlig ikke brukes på leppene.

* Costebol er steroid som passer godt for kvinner, ettersom den ikke fremkaller mannlig look.

* Costebol brukes for å minke kroppsfett og øke muskulaturen i passe stort omfang. Er også bra å bruke for snabb restitusjon etter trening.

* Costeboldoping har tidligere vært vanskelig å oppdage, grunnet det veldig korte deteksjonsvinduet, ca 3 dager.

* De som doper seg, doper seg sjeldent tett innpå konkurrenser. Det er mer effektiv å gjøre det i treningsperioder, der det er mindre sjanse for test.

* Generelt testes toppidrettsutøvere i Norge ganske sjeldent. Indikeres f eks av TJs 4 måneder uten testing. På verdensbasis kan man si at utøvere testes enn mer sjeldent. Det er derfor enkelt for den som vil å dope seg å komme unna med det. F eks Lance Armstrong og Marion Jones.

Det er ikke als sikkert at TJ har dopet seg bevisst, men det er samtidig mye som taler for at hun ganske enkelt skulle kunne gjøre det hvis hun hadde lyst.

3

nometalhorse

* Costebolkremen skal egentlig ikke brukes på leppene.

Det er bare tullprat. Det står INGEN slike begrensninger for kremen hvis du leser om den.

1

herskin

Nei, man kan selvsagt bruke den som man selv ønsker.

1

Langveg

Dette innlegget er sitert fullt ut. Det burde vera obligatorisk lesnad fleire gonger - for alle som skriv på denne tråden, for journalistar, idrettsleiarar og utøvarar!'

Kan ikkje skjøna anna enn at a/s Johaug (millionverksemd) kjem til å gå med kraftig underskot neste år ...

1

KHWS

Kan ikkje skjøna anna enn at a/s Johaug (millionverksemd) kjem til å gå med kraftig underskot neste år ...

Ja, og hvilken relevans har dette i denne saken?

1

tinnyme

Dette innlegget er sitert fullt ut. Det burde vera obligatorisk lesnad fleire gonger - for alle som skriv på denne tråden, for journalistar, idrettsleiarar og utøvarar!'

Da faller liksom det hele på plass.

For det "var" jo merkelig at de ikke klarte å kjøpe riktig leppesalve når legen til og med var med på apotket!

Det merkelige er at en hel del av den norske befolkningen tror på det de serverer.

1

A_Øivind

Costebol

Clostebol, heter det visst. Leste det selv som Closterbol lenge.

Merkenavnet kan være en sammensetning av Chlor, Steroid og Anabol.

Les mer her

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...