Aktuelt

jeangabin

Bob Dylan får nobelprisen i litteratur

Bob Dylan får nobelprisen i litteratur. Det er virkelig forjent, og noe mer artig kunne jeg ikke tenke meg. Det stiller imidlertid en del spørsmål. Kan Tom Waits også få den? Skal man nå utvide prisen til også å gjelde sangere?

Bob Dyllan har en unik posisjon i verdens kulrurhistorie. Ingen kan forestille seg 1960-tallet uten ham. Han var symbolet på ungdomsopprøret og protestbevegelsen. Enkelte av tekstene hans fra denne tiden er virkelig poesi i verdensklasse.

Jeg husker mitt første møte med Dylan gjennom min mors gamle LP plater. Mr Tamburine man var den første sangen jeg kan huske at jeg hørte. Så oppdaget jeg senere de store klassikerne hans Blowin in the Wind og Times they are a-changin'

http://www.vg.no/rampelys/bok/litteratur/nobelprisvinner-i-litteratur-er-bob-dylan/a/23819262/

2
23 svar

Endelig! Dette har jeg ventet på i mange år. Godt at svenske akadamien tar til fornuft og gir prisen til en person som har betydd uendelig mye for mange i en generasjon, og ikke bare en ukjent forfatter som appellerer til et meget tynt publikum.

2

Velfortjent og en anerkjennelse av at man ikke trenger å skrive tykke bøker for å produsere litterær kvalitet (men han har jo også utgitt noen bøker....).

1

Bob Dylan får nobelprisen i litteratur. Det er virkelig forjent, og noe mer artig kunne jeg ikke tenke meg

Gledelig, men han slår jo ikke "leppa" og sippingen til Johaug på net-avisenes forsider.

Til og med rikskanalen NRK mener visst at langrenn kommer langt foran Nobelprisen.

F... media vi har nå for tiden!

Korrigering: nå har NRK flyttet innslaget opp og frem, var vel en anstendig ansatt som oppdaget hva de holdt på med.

1
tinnyme [sitat…] Gledelig, men han slår jo ikke "leppa" og sippingen til Johaug på net-avisenes forsider. Til og med rikskanalen NRK mener visst at langrenn kommer langt foran No...

Gledelig, men han slår jo ikke "leppa" og sippingen til Johaug på net-avisenes forsider.

Til og med rikskanalen NRK mener visst at langrenn kommer langt foran Nobelprisen.

F... media vi har nå for tiden!

Dette er irriterende. Her får DYLAN NOBELPRISEN og så skriver de om at Johaug bruker sårsalve på leppa.

Dylan er en gigant. Leppa til Johaug er helt uinteressant for noen utenfor Norge og Sverige.

1

Johaug er en stjerne i ski verden nå,men det vil komme nye..Dylan er en gigant i sin tid som snakket der andre tiet og vil bli husket i lang tid.

En pris som var meget fortjent synes jeg.

1
liftmann Johaug er en stjerne i ski verden nå,men det vil komme nye..Dylan er en gigant i sin tid som snakket der andre tiet og vil bli husket i lang tid. En pris som var meget fortjent syn...

Dylan var symbolet på en hel generasjons opprør. Han var langt fra ensom i dette opprøret, men han var den som formulerte det klarest. I tillegg er jo sangene veldig flott poesi. De vil leve lenge etter at 60-tallet er glemt. Om man aldri hadde hørt om 60-tallet villet sangene fortsatt være fantastiske.

1

Kan Tom Waits også få den? Skal man nå utvide prisen til også å gjelde sangere?

Hehe, jeg tenkte helt likt om Leonard Cohen. På grunn av hans skremmende ord: "Du kommer ikke til å like det som kommer etter Amerika" De ordene har jeg grunnet mye på siden det føles nært forestående.

1

Jeg har aldri vært så opptatt av musikk,og mye er bare støy for meg.Men Dylan hadde noe mer,og jeg lyttet til ham på 60 tallet,og gjør det enda.

1
liftmann Jeg har aldri vært så opptatt av musikk,og mye er bare støy for meg.Men Dylan hadde noe mer,og jeg lyttet til ham på 60 tallet,og gjør det enda.

Nei, jeg er ikke SÅ opptatt av musikk jeg heller, men jeg legger jo merke til de aller største. Har noen gamle soul klassikere jeg spiller av og til når jeg kjeder meg. Det er alt.

Men det var svært mange protestsangere på 60-tallet, pete seger, buffy st marie , joan baez etc etc.

Men få var på høyde med dylan når det gjelder låtskriving .

Jeg lurer på om helsa til Dylan har begynt å svikte? Har ikke hørt noe. Kanskje man har begynt å tenke på at man må gi ham den mens han kan hente prisen?

1

Syns det var på tide at den sjangeren kom til syne, at det ikke skal være litterært likeverdig bare fordi det er tilsatt musikk virker noe absurd.

1
Laster...