Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Thailands konge døde i dag

Thailands konge gikk bort etter 70 år på tronen.

Kan bare kondolere til det thailandske folk.

1
84 svar

84 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

kansas00

Spesielt å se et folk hvis ganske mange lever i fattigdom underkaste seg og forgude en leder som levde i luksus. Historien er jo fylt med skjebnen til de som levde et helt annet liv en vanlige folk. Er jo bare å se til frankrike og russland for å ta noen eksempler fra vår egen verdensdel.

Kongen av thailand var vel verdens rikeste med blått blod i årene... og hans etterfølger overtar vel den tittelen også.

1

Columbus_3

Spesielt å se et folk hvis ganske mange lever i fattigdom underkaste seg og forgude en leder som levde i luksus. Historien er jo fylt med skjebnen til de som levde et helt annet liv en vanlige folk. Er jo bare å se til frankrike og russland for å ta noen eksempler.

Les innlegget "til nomaz" som står over ditt så kanskje du skjønner mer.

Kongen har vært det samlende punkt i en ellers kaotisk politisk situasjon gjennom 70 år. Han har klart å holde nasjonen samlet fordi alle respekterte ham. Hva som nå vil skje er umulig å spå.

1

Kul_Djevel

an har klart å holde nasjonen samlet fordi alle respekterte ham.

Men er dette ekte respekt eller er det en påtvungen respekt? Det er all grunn til å tro at dette er en påtvungen respekt siden man har risikert lang straff hvis man ikke har respektert monarkiet.

Det må da være mulig å se denne "respekten" fra flere sider?

1

deleted3041664

Eg fatter ikkje at folk blir trist for at ein olding dauer. Om mine foreldre blir så gamle så vil eg være midt i 60-årene.

Er det nokon som ikkje ønsker å være eldste generasjon når man er 65 år?

1

trondergutt

Uten at jeg har satt meg så nøye inn i det thailandske monarki, har jeg nå vel fått med meg at denne mannen ikke var særlig folkelig og var lite synlig for folket der nede.

Likevel utløser det merkelig nok en landesorg.

1

Kul_Djevel

Likevel utløser det merkelig nok en landesorg.

Ja, at folket der nede og spesielt de som tilbyr folk med kunstige titler har en slags sorg over dette kan jeg på en måte forstå, men at norske mennesker som ikke har noe forhold til dette føler tristhet har jeg vanskeligheter med å forstå. Kan vel være fordi jeg egentlig aldri føler meg trist over at folk jeg ikke kjenner dauer. Vi er alle forskjellig.

1

nomaz

men at norske mennesker som ikke har noe forhold til dette føler tristhet har jeg vanskeligheter med å forstå.

Jeg føler tristhet i dag, men ikke fordi Kongen er død. Jeg kjente han ikke ei heller hadde noe spesielt forhold til han. Men jeg er trist fordi han har klart å holde Thailand samlet og relativt stabilt i 70 år. Alle thaier har respektert kongen og hans ord. Alle fra øverste militære leder og regjeringssjef ned til damen som selger kai ping på hjørnet.

Jeg er redd for hva som skjer med Thailand nå. Etter sørgeperioden er over, er jeg redd for at en skitten og brutal maktkamp som i aller verste fall kan utløse borgerkrig, skal ødelegge landet og folket jeg er svært glad i.

3

gjespe

Med respekt for Kongen er det innført 1 års sørgetid i landet - og mange restriksjoner - blant annet må offentlige ansatte gå i svart hele året - alle festivaler er avlyst og TV kan ikke ha humorprogrammer på en måned. Jeg hørte også at alle barer og puber skulle stenges eller ikke kunne selge alkohol en måned - om det er riktig tror jeg det kan føre til konsekvenser for mange.

1

malacay3

Jeg hørte også at alle barer og puber ikke kunne selge alkohol en måned - om det er riktig tror jeg det kan føre til konsekvenser for mange.

Det stemmer ikke. Man har lov til å selge alkohol, noen har riktignok valgt å holde stengt noen dager, men det er ikke snakk om en måned.

Malacay

1

mf_6

Det stemmer ikke. Man har lov til å selge alkohol, noen har riktignok valgt å holde stengt noen dager, men det er ikke snakk om en måned.

Jeg er nok enig med deg nå. Noe styr noen dager, og så er hverdagslivet tilbake til det vante igjen.

Jeg reiser selv ned til Thailand om 1,5 måned, og da tipper jeg alt er som normalt igjen.

1

nomaz

Trist, men ikke uventet.

Blir spennende å se hva som skjer videre med Thailand. Den nye kongen er ikke særlig godt likt av thaiene.

1

gjespe

Den nye kongen er ikke særlig godt likt av thaiene.

Det er riktig - men det kan jo endre seg. Synd de ikke kan ha en kvinne/dronning som statsoverhode - men den tiden kommer også kanskje.

1

l-can-do

Grunnloven er allerede endret så Thailand kan ha en dronning. Men problemet er at statsoverhodet også er overhodet for munkene. Hvilket gjør det umulig med en dronning. For det MÅ være en mann.

1

fazz

Blir spennende å se hva som skjer videre med Thailand. Den nye kongen er ikke særlig godt likt av thaiene.

>>> Er nok begynnelsen på slutte av monarkiet i Thailand nå. Tipper millitærjuntaen for blod på tann og benytter anledningen.

1

gjespe

Tipper millitærjuntaen for blod på tann og benytter anledningen.

Folket er nok av en annen oppfatning.

1

Mr.Daddycool

Trist, men ikke uventet.

Hvorfor er det trist ? En gammel mann som dør av alderdom det er trist ? Isåfall for hvem. Det må bare være for Thaier og familien hans, for alle oss andre er han et ukjent menneske i et diktatur med alt for mye makt som er blitt misbrukt.

1

nomaz

Hvorfor er det trist ?

Det har jeg allerede forklart i denne tråden.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...