Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Forfatter og kjendis Hans Olav Lahlum overrasker med svært subjektive tanker i Johaug-saken

"Hun (Johaug) fortjener her og nå ros for sin åpenhet snarere enn spydigheter for sine følelsesutbrudd."

"Hetsen mot legen,Knapt noen lege går gjennom et langt yrkesliv uten å gjøre alvorlige feilvurderinger. Den aktuelle legen har bak seg flere tiår med en arbeidsinnsats som klart tilsier høy faglig kompetanse og etisk standard. Hets av legen er skuffende og skremmende lesning."

Herr Lahlum, hvem er det som "er helt uskyldig" og kaster all skyld på legen.? Det gjorde Johaug selv og lot legen ta all skyld .

Vi skal visst heller ikke trekke forhastede konklusjoner om Skiforbundets ledelse skriver den godeste Lahlum.

Det er Lahlums ytring på NRK.no som er utgangspunktet.

1
100 svar

100 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

InnocentBystander

Hovedproblemet er at heile greia er ein gedigen overreaksjon på ein fillesak. Problemet er at norske idrettledarar ikkje har guts til å stå fram og si at dette er ein fillesak som rett nok kvalifiserar til eit klask på lanken til dei involverte, men ikkje det megadramaet som har utspilt seg.

Heile greia er at ingen tør si det fordi dei er redd for påstandene om at vi ser gjennom fingrane med doping hos våre egne. Det er uærlig og på sikt veldig dumt. Dersom arbeidet mot doping skal bli tatt seriøst, så må det skillast mellom systematisk doping og litt leppesalve.

Etter mi meining kvalifiserar saken (slik den er framstilt) til ein advarsel til dei involverte. Noe meire vil vera tåpelig, og eit knefall for alle nasjonane som driv systematisk doping.

3

InnocentBystander

Det kan virka som om Dagbladet (etter å ha melka saken for alt den er verdt på framsida), no har skjønt kva for fille sak dette er. For meg så ser det ut som ein lang versjon av mitt innlegg tidligare i denne tråden:

http://www.dagbladet.no/sport/advarsel-thereses-leppesalve-er-en-bitte-liten-brikke-i-et-stort-spill/63972059

Velkommen etter.

2

valotunk

Velkommen etter.

Samme sier jeg!

1

Folkflesk

Det kan virka som om Dagbladet (etter å ha melka saken for alt den er verdt på framsida), no har skjønt kva for fille sak dette er. For meg så ser det ut som ein lang versjon av mitt innlegg tidligare i denne tråden: http://www.dagbladet.no/sport/advarsel-thereses-leppesalve-er-en-bitte-liten-brikke-i-et-stort-spill/63972059

Det er en vesentlig forskjell.

Sæther fremhever at vi uavhengig av Johaug-saken må innse at vi ikke er så rene og skyldfri som vi innbiller oss:

Mangel på norsk selvinnsikt har for eksempel gjort at det kunne være dopingmiljøer i norske friidrettsklubber og lag inntil for noen år siden, og at det selv i sommer aldri kom noe nasjonalt oppgjør med det faktum at vi selv sendte dopdømte utøvere med tunge straffer til OL.

Mens du lever i den typisk norske naive bobleverdenen der det nødvendigvis er andre nasjoner som bedriver slike uskikker - og ikke Norge.

Sånn sett er innlegget hans flere hakk over ditt i refleksjonsevne. Sammenligningen blir dermed en fornærmelse mot han.

1

InnocentBystander

Mens du lever i den naive bobleverdenen der det nødvendigvis er andre nasjoner som bedriver slike uskikker - og ikke Norge.

Sånn sett er innlegget hans flere hakk over ditt i refleksjonsevne.

Eg kommenterte DENNE SAKEN. At andre her i landet driv med systematisk doping er svært lite kontroversielt. Det var nylig raid på helsestudioer her i distriktet der det blei beslaglagt dopingmidler.

Eg ser også at ein utøvar (kan ikkje hugsa land og idrett) fekk to års utestengelse for å ha brukt flytande plaster som inneheld same stoffet. På same måten som i denne saken, så er det heilt på trynet. Heile greia har blittt eit hysteri uten virkelighetskontakt.

Det er faktisk eit problem at det blir brukt store ressursar på saker som (med det vi veit) handlar om litt slurv, samtidig som det foregår systematisk doping i andre miljøer (også her i landet). Det tar det fokuset bort på det som burde vera hovedsaken, systematisk doping, og reduserar respekten for antidoping arbeidet.

1

HYYYL

Faen for et styr pga en leppekrem.

2

Oslogg123

Synes dere tar for lett på dette. Er for mange ting som ikke stemmer her. For eksempel, når legen fikk beskjed om at hun hadde dette problemet 28. september og dro nedover 1. oktober, hvorfor hadde han da ikke med den kremen de vanligvis bruker?

Og når han oppdaget at han ikke hadde med krem, hvorfor ventet han helt til 3. oktober før han gikk til apoteket og kjøpte kremer? Apoteket ligger rett ved siden av hotellet.

Hvorfor kjøpte han 2 kremer? Det naturlige hadde vært å kjøpe først en og teste denne. Hvis den ikke funker så går man disse 50-100 meterne bort til apoteket og kjøper en annen.

Og hvorfor kjøpte han 2 kremer han ikke kjente til? Hadde det ikke vært mer naturlig å ta ut en på resept som han kjente? Eller spørre etter en krem ned samme virkestoff som den de vanligvis bruker?

Hvorfor skjulte de på pressekonferansen at Johaug hadde fått både esken og tuben? Det inntrykket man fikk var at hun kun fikk tuben. Var først i går, 4 dager senere, at det kom frem at hun fikk begge deler.

Clostebol er godt kjent helt tilbake til 70- oh 80-tallet. Hvordan er det mulig at det ikke ringer noen bjeller for legen og en utøver som lever under et strengt kontrollregime når de ser at det står Clostebol på tuben og esken??

Og sist, var det noen som så ei eneste tåre under pressekonferansen selv om hun hulket hele tiden?

2

Kul_Djevel

Dette ble for konspiratorisk til og med for meg.

De har kvittering på kjøpt salve, de har bilder og video fra perioden av Johaug med synlige og voldsomme sår på leppen, det lave innholdet av clostebol samsvarer med bruk av denne kremen bekrefter antidoping Norge og det har ikke hatt noen prestasjonsfremmede effekt.

Så alt taler for det en ekte nedbrutt Johaug fortalte på pressekonferansen er korrekt.

Å begynne å snakke om doping og juks er så latterlig dumt og ulogisk at jeg ikke finner ord.

Når man koker alt ned så sier jeg som innocent at dette er en gigantisk fillesak som har blitt blåst ut av alle proporsjoner.

Å dømme Johaug for doping når saken er så klar som dette vil være den verste forbrytelse mot en idrettsutøver noen gang.

Gi de en advarsel og gå videre.

1

Oslogg123

Dette ble for konspiratorisk til og med for meg.

Konspiratorisk? Er bare en fremlegging av fakta samt noen relevante spørsmål.

1

nadajan

Kult at noen forsvarer henne og legen slik som Lahlum gjør. Han minner oss på at de kun er mennesker. Det blir sikkert slengt mye verre dritt enn det vi kan finne her inne.

Og hva som eventuelt kommer fram senere vet vi ingenting om

2

Kjetil_e

Vel når man leser kommentarfeltene så er brorparten av de som skriver ihvertfall varme forsvarere av Johaug og krever full frifinnelse. Og vi mindretall som faktisk krever at hun får straff som fortjent vi skjelles ut etter noter.

3

nadajan

Og vi mindretall som faktisk krever at hun får straff som fortjent vi skjelles ut etter noter.

Jeg mener også at det må reageres. I det minste for uaktsomhet. Er ikke for at noen skjelles ut for sine meninger, men folk bør ofte tenke seg om litt mer.

2

BigGeorge

Spot on.

1

FooDog

Og vi mindretall som faktisk krever at hun får straff som fortjent vi skjelles ut etter noter.

T. Johaug kan ikke påvises å ha tjent noen verdens ting på bruken av leppekremen. Derfor er det ikke logisk at hun har fortjent noen som helst straff.

Rettsikkerheten bør trumfe utilstrekkelige regelverk og løse påstander om ditt og datt. Nye regelverk som differensierer mellom reell og utilsiktet doping må på plass snarest mulig, slik at man unngår uheldige situasjoner som kan ødelegge lysende idrettskarrierer.

Idrettsstjerner er også mennesker på linje med resten av befolkningen.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...