Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Automatisk reaksjon av Holt?

Ser at VGD slettar trådar som kritiserer overdriven kvinnedyrking, så ein må gå varleg fram. Sjå først på dette:

Eks-justisminister Anne Holt: En morder har bedre rettsvern enn Johaug.(VGN)

Ein må få spørja: Reagerer Holt på rein kvinne-altså-uskuldig-impuls og risikerer Johaug å koma i fengsel?

Skal ikkje idretten få lov til å ordna opp i dopingsaker utan at det vanlege rettsapparatet vert blanda inn? Hadde Johaug fått same handsaming som dei som vart tekne under doping-razziaen i Haugesund nyss, ville ho fått eit kriminelt rulleblad. Det kan ho vera glad for at ho ikkje får så lenge berre idrettsorganisasjonar sjølve tek seg av saka.

Og korleis står det til med rettsvernet i kriminalsaker, til dømes "valdtekts"saker her til lands, jfr Kopseng-saka der rettsofferet fekk 21 års fengsel (sikring) - altså like lenge som Breivik ..? Ikkje rart advokaten no tek saka til domstolen i Strasbourg.

1
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Tankefrihet

Eks-justisminister Anne Holt: En morder har bedre rettsvern enn Johaug.(VGN)

Rettsvern er et juridisk begrep som gjelder eiendomsrett. Det er nok dessverre ikke Holt som bruker begrepet feil, men heller redaksjonen.

Jeg har vansker med å skjønne hva poenget til Holt er. Greit nok at denne salve-greia er en fillesak, men ingenting hindrer idrettsurøvere i å bruke steroider for så hevde de ved en feil brukte en salve. Og det er derfor det reageres slik det gjør. Så lenge slike preparater er ulovlige, så er de ulovlige.

Hadde det vært en fra Frp som sutret over hvor fælt det er med Johaug, så hadde denne tråden allerede hatt hunde grinete innlegg om politikere som på populistisk vis prøver tilstjele seg spalteplass og oppmerksomhet.

Forøvrig har nok dekningen av saken vært behandlet som om det var stor interesse for den. Noe som kan diskuteres. Men noen anonymisering ville ikke kommet på tale, i og med at idrettsutøvere er offentlige personer. Og da må de dessverre bare leve med det. De er kjendiser og det finnes uansett offentlige lister over hvem som deltar i arrangementer. Det ville ikke være noen hemmelighet at hun ble utestengt for doping uansett.

1

DrSchwei

Kortslutning hos Holt. Antakelig skyldes det et eller annet slags feministgen som slår ut og trumfer rettsikkerhetsprinsippet.

Det er jo selvsagt meningsløst å sammenligne vanlige borgeres rettsikkerhet og såkalte "idrettsutøvere", i dette tilfellet er det snakk om sterke kommersielle private aktører.

Det er høyst frivillig å delta i idretten. Johaug står med en inntekt på nær 40 millioner kroner i året. Selvsagt skal kontrollen være streng og det må selvsagt slås ned på juks.

I det virkelige liv, der uskyldige borgere kan bli dømt, må man selvsagt ta høyde for at det er livskritisk at noen blir feilaktig dømt. Om noen blir feilaktig dømt for doping er det kjedelig for vedkommende, men systemet må kanskje være slik.

1

jeolno

I det virkelige liv, der uskyldige borgere kan bli dømt, må man selvsagt ta høyde for at det er livskritisk at noen blir feilaktig dømt.

Tror nok de aller fleste ville foretrekke en promilledom foran den heksejakten, som frøken Johaug utsettes for verden over.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...