Nye VGD er lansert! Mer informasjon

God morgen. Bare noen ord om såkalte bemanningsselskaper. Jeg har selv jobbet som tømrer i over 30 år men har pga sykdom blitt nødt til å legge bort hammeren. Da jeg startet på 70 tallet kunne man oppsøke ett byggfirma å få jobb eller komme i lære. Den gang var det Manpower og et par til som kunne gi arbeid for en kortere periode, med mulighet for fast jobb. Men nå har alle disse overnevnte eksplodert i antall. Du kan få jobb, men bare så lenge de har bruk for deg. Det er nesten ikke rekruttering blandt etniske norske håndtverkere lenger. Disse lærer norske byggetradisjoner og byggeskikk. Dette er beklagelig etter min mening.

3
6 svar

6 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Speciale

Det er nesten ikke rekruttering blandt etniske norske håndtverkere lenger.

Joda, det er det, men ikke om du skal jobbe i/rundt de største byene. I mindre byer og på landsbygda så er de aller fleste håndverkere norske.

1

Link-86

Vi kan jo heller se på de politiske grunnene enn å bli sure på bemanningselskapene.

Du starter i feil ende mener nå jeg. Det er en grunn til at arbeidslivet er blitt sånn og det er nok ikke bemmaningselskapenes skyld.

1

Rhabagatz

Du kan få jobb, men bare så lenge de har bruk for deg.

Akkurat det er vel ganske innlysende.

Jeg tror nok at håndverker-yrket er på vei til å bli et såkalt liberalt (fritt) yrke, altså at du er din egen bedrift og leier deg ut til oppdragsgivere.

1

Mikey666

Du kan få jobb, men bare så lenge de har bruk for deg.

Hvorfor skulle de ansette deg når de ikke har bruk for deg og samtidig risikere arbeidsplassene til de som har jobbet i selskapet lengre enn deg?

Så her klager du ansennietetsprinsippet som fagforeninger har fått igjennom. Videre viser du en mangel på forståelse over virksomheten kan ha varierende oppdragsmengde. Til slutt så konkluderer du med at de som har svetta i samme jobben i flere år bare kan miste jobben pga. konkurs fordi du er viktigere.

1

Wagonator

Det tror jeg vi kan takke EØS avtalen for. Da fri flyt av varer, tjenester, kapital og arbeidskraft kan ses på som en katastrofe av dimensjoner.

1

Columbus_3

Det beste hadde selvfølgelig vært om vi hadde stengte grenser som i Nord Korea. Ingen ting inn og ingen ting ut.

Så kunne vi sittet her i steinrøysa og spist sild og poteter.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...