Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sykehjem for aktive rusmisbrukere

Jeg leser med interesse artikkelen i Dagbladet vedrørende tilbud til rusmisbrukere på Stokka sykehjem. Dette er et litt annerledes tilbud enn vi er vant med. Jeg synes det er et interessant tilbud til mennesker som selv har gitt opp å bli rusfrie. Spørsmålet er om vi skal gi disse en verdig avslutning på livet eller ikke. Hørte en av beboerne si på TV-nyhetene i går kveld at for ham var alternativet å bo på gaten.

Hva mener dere? Er dette veien å gå eller er det forkastelig?

http://www.dagbladet.no/nyheter/pa-denne-rusavdelinga-far-de-drikke-ol-to-ganger-i-uka---vi-vil-gi-dem-en-verdig-avslutning-pa-livet/64030218

2
8 svar

8 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Link-86

Stakkars ansatte sier jeg. Ikke rart man sliter å rekruttere til denne sektoren.

1

MagneR

Glemte et ord i siste innlegg, andre setning; jeg mente å skrive at enkelte fant ut at de ikke passet inn...

1

MagneR

Er dette veien å gå eller er det forkastelig?

Jeg mener dette har noe for seg. Jeg har sett en dokumentar fra USA hvor folk som havnet på et slikt "hjem", etter hvert fant ut at de rett og slett ikke passet inn. De skjerpet seg, korket flaska og flyttet ut. Andre ble, da de vel var blitt for slitne. Jeg kjenner også til en i sekstiåra som var alkis og psykisk syk, som måtte bo ute lenge, før det ble tatt affære og han fikk tak over hodet.

Nå vil enkelte mene at disse folka har seg selv å skylde, og at vi ikke skylder å hjelpe dem. Til det vil jeg si;

Har du drukket tett i flere tiår, vil du kanskje ha betalt en million i avgifter. Og vi er alle forskjellige, og de som ikke er disponert for alkoholisme får være glade for det, istedenfor å være dømmende. Så noen slitne 60-åringer kan vi godt gi tak over hodet, istedenfor å prøve å presse dem tilbake til edruskap og arbeidslivet(nesten utopisk i dagens situasjon). De trenger vel stabilitet og ro en stund, og så finner de selv ut hva de er i stand til å få ut av livet.

1

milfern

Verdig avslutning på livet når ein knapt har fylt 60?

Skal staten bruke pengar på folk som kan ha godt over 20 år igjen på ein "Fyllikheim"? Hørest ut som ressursløsing.

Hadde våre interessant å sett kor mange på landsbasis som kan ende opp i denne kategorien. Kva med rusmisbrukarar? Er dette noko kun slavar av alkoholen skal få benytte?

1

Columbus_3

Verdig avslutning på livet når ein knapt har fylt 60? Skal staten bruke pengar på folk som kan ha godt over 20 år igjen på ein "Fyllikheim"? Hørest ut som ressursløsing.

Men hva er alternativet for disse stakkarene foruten livet som hjemløs på gata?

Dersom det er ressurssløsing du er opptatt av i denne sammenheng burde du kanskje foreslå nakkeskudd som alternativ.

1

Rhabagatz

Først så synes jeg det er posistivt at du slår narkomane i hatkorn med alkoholikere - de er begge først og fremst rusmisbrukere.

Dernest så er det slik at det finnes sykehjem for alhoholmisbrukere. 15 plasser i Oslo, men behov for 20 til i komunen med vel over en halv million innbyggere.

https://www.nrk.no/ostlandssendingen/sykehjemsavdeling-for-alkoholikere-1.11276296

1

HusebyD

Ser ikke noe problem med dette. Dette er folk som har prøv avrusing men ikke greid det, da er det like godt att de ender sine dager med likesinnede.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...