Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lurelegen - hvorfor blir hun skjermet?

En særdeles aktiv svindler har (igjen) blitt arrestert for sine kjeltringstreker.

Såvidt jeg kan se har hun i flere år holdt på med å lure godtroende ofre, nå også ei dødssyk jente som ble lurt for over 100.000,-

I en artikkel fra 2013 ser jeg at aktor siteres på "hva skal til for å stoppe deg"?

Et forslag jeg lanserer ganske gratis, er å slutte med å anonymisere henne. Et annet er å gi fengselsstraff som monner. De småreaksjonene hun hittil har fått har tydeligvis ikke hjulpet.

Også i andre sammenhenger har jeg lurt på det samme, men jeg klarer fortsatt ikke å forstå hvorfor hun her (og en del andre) konstant anonymiseres, mens andre kjeltringer offentliggjøres med fullt navn og bilde med en gang de siktes for noe?

(nå så jeg forresten at ei som skriver en blogg om lurelegen har offentliggjort både bilder og navn på denne kjeltringen. Hva risikerer bloggeren nå? En straff strengere enn lurelegens?)

2
156 svar

156 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

JudasT

Jeg har detaljert kjennskap til et tilfelle der en far ble dømt til nesten tre år. Det sto omfattende referat fra lagmannsretten i avisene, med fullt navn og bosted. Det ene barnet som jeg kjenner til, har ikke hørt et vondt ord i den forbindelse, og hadde en helt normal barndom (bortsett fra at far var borte noen år). En annen som jeg kjente, drepte kona si på en oppsiktsvekkende måte. Alle syntes jo synd på barneflokken som mistet både mor og far, og jeg har aldri hørt et ymt om at de ble plaget fordi faren var morder. Min erfaring er altså at folk fint evner å skille mellom gjerningsmann og slektninger.

4

Flacoloco

Min erfaring er altså at folk fint evner å skille mellom gjerningsmann og slektninger.

Jo, helt enig. Men jeg ville nok ha sagt folk flest.

Alltid vil noen få antennefri storkjefter hive ut sin indre skitt til dem som allerede er nede for telling. Barn av dømte utvikler over-følsomhet. Små stikkpiller er nok til å gjøre hverdagen skremmende. De vet at de alltid må trå varsomt. Se seg for. Alltid være på vakt. De bærer denne skam-skyggen med seg. Makter ikke helt å kvitte seg med den.

Jeg har også hatt tett omgang med en familie der faren var villmann og gikk ut og inn. Barna hans led voldsomt av dette. I perioder syke - og sykemeldte. Svært få i bygda slang med leppa. Men barna ble, med tiden, ikke bare over-følsomme - men hyper-følsomme. Og kun det usagte kunne ofte bringe dem ut av balanse. Da hjalp det minimalt at vi andre forsøkte å støtte dem.

1

startelver

I andre land så ville hun være "outet" av media for lenge siden . Samfunnet har tapt flere hundre tusen i rettsaker og brukt våre skattepenger på dette . Mange triste saker kunne vært unngått hadde man vært åpen om identiteten hennes allerede for 10 år siden .

2

tinnyme

Men nå har vi da fått se både navn og bilde av henne - og takk for det!

Jeg skal selv til hudlege om et par uker og det kan jo være greit å vite hvordan denne legen ser ut. Det sitter jo folk her som høres ut til at de gjerne vil ha henne til å fortsette i "praksisen" sin fordi man ikke skal off. gjøre navn og bilde av dama.

Slike har vel kanskje aldri selv vært syke og vet lite om hvordan det er for det første å ha alvorlige sykdommer og så på toppen av alt bli utsatt for slike typer som henne.

Det er visst ikke bare "lurelegen" som er syk.

Hjertelig takk til den som har off. gjort bilde og navn!

1

Chip_chipperson

Har sett bildet usladda, hun var ikke såå sexy.

2

Managern_2

Bare ett hypotetisk tankespill. Hvordan hadde behandlingen i media, rettsvesenet og straffeutmåling vært om dette var en mann?

Bare sånn rent hypotetisk altså!

2

Neith

Bare sånn rent hypotetisk altså!

Det ville knapt blitt nevnt.

Ordet "småbarnsmor" i kriminell sammenheng skaper større overskrifter og harme siden småbarnsmødre flest baker cupcakes og henger på lekeplassen. I hvertfall rent hypotetisk.

1

perchri

En særdeles aktiv svindler har (igjen) blitt arrestert for sine kjeltringstreker.

Såvidt jeg kan se har hun i flere år holdt på med å lure godtroende ofre, nå også ei dødssyk jente som ble lurt for over 100.000,-

I en artikkel fra 2013 ser jeg at aktor siteres på "hva skal til for å stoppe deg"?

Et forslag jeg lanserer ganske gratis, er å slutte med å anonymisere henne. Et annet er å gi fengselsstraff som monner. De småreaksjonene hun hittil har fått har tydeligvis ikke hjulpet

Norge er blitt et sted hvor kriminelle kan boltre seg. Straffene er stort sett ikke i henhold til utøvelsene, og er de det blir de realt forkortet. Stakkar alle kriminelle, de har jo hatt de så vanskelig i barndommen, vet vi. Denne personen burde det vel ikke være så svært vanskelig å få satt fast, skikkelig fast,eller? Som stort sett allt annet, får vi ikke til noe som helst........så sant det ikke gjelder olje,da.

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...