Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Bergensmillionæren Berge Gerdt Larsen (63) (som i ni år har vorti granska for mogleg skattesvik) ga i det skjulte garanti og bidro økonomisk i Monika-saken. Dette bekrefter både privatetterforsker Ola Thune, som arbeidet for investoren, og bistandsadvokat Stig Nilsen, som hjalp Monikas mor Kristina Sviglinskaja med saken.(VGN)

Ein bør spørja seg om ein slik skal godta utan vidare denne måten å nytta pengar på og også spørja seg om det er eit uttrykk for ein viss (typisk norsk?) mentalitet som går ut på at at det er betre at ti uskuldige vert dømde enn at ein skuldig går fri. Så langt eg kan sjå, er det i Monika-saka skralt med fellande tekniske prov. Domen ser ut til å byggja på indisium og nokre få vitneutsegner - av ymsande kvailtet. Eller som Francis Bacon sa det: Prov er motgifta mot gifta frå vitneutsegner. Domen er då også anka - men opinionen krev vel endå ein gong at saka skal vera "oppklart".

Det er visst berre når det gjeld økonomiske brotsverk at det krevst fulle og gode prov, i draps- og "valdtekts"saker gjer det det ikkje. At skattesviksaker såleis ikkje fører fram om prova ikkje er patente, skal nok Bergensmillionæren vera glad for. Mitt spørsmål er: Råder det full rettstryggleik i draps- og sexsaker her i landet? Øver ikkje opinionen og Stortinget/ymse politikarar utidig press på den tredje statsmakta?

1
1 svar

1 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kul_Djevel

Så langt eg kan sjå, er det i Monika-saka skralt med fellande tekniske prov

Ja, der er jeg enig.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...