Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Enkel løsning på stort problem!

Nrk melder idag om at NAV ansatte snoker på venner, familie og kjendiser.

https://www.nrk.no/norge/rapport_-nav-ansatte-snoker-pa-venner-og-kjendiser-1.13203808

Dette er selvsagt meget alvorlig all den tid NAV sitter på mye sensitiv informasjon om sine brukere.

For å løse problemet så vil NAV blant annet ansette et personvernombud. Personlig så har jeg liten tro på at det hjelper mot disse nysgjerrige ansatte og deres enorme snokebehov i folks privatliv.

Så jeg foreslår en meget enkel løsning på dette alvorlige problemet:

Gjør som med skattesøket. Hvis en NAV ansatt søker på en NAV-bruker, så vil den som søkes på automatisk få informasjon om hvem som har søkt på vedkommende, hvilken informasjon de hentet og tidspunkt for dette. Slik kan de med slekninger eller venner som arbeider i NAV finne ut om noen har snoket på dem.

Men mest av alt vil det føre til at NAV ansatte rett og slett ikke tør å søke på personer bare for å snoke, da de vet at den de søker på får informasjon om dette. Man så jo at skattesøk falt med 90 prosent da skattesøk ble synliggjort på likedan måte.

Og NAV-ansatte som blir tatt i så mye som et uautorisert søk bør selvsagt sparkes umiddelbart.

6
62 svar

62 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

maglauk

[Slettet]

2

Morra-DI-2

La oss si at du en gang måtte på sosialen da du mistet jobben som ung. Noen i svigerfamilien din sjekker deg opp, og ser ting du kanskje aldri ville sagt til noen i ettertid. Kan de se hva du har vært sykemeldt for gjerne også? Kanskje du har hatt en psykiatrisk sykdom...

Det samme gjelder jo for eksempel sykehus, at helsepersonell sniker i journalen din. Ser om du har hatt kjønnssykdommer, om du har tatt abort- mistet et barn. Hatt hemorider- osv. Ytterst private ting.

Det er ikke greit. Dine tragedier er ikke til NAV-ansattes forlystelse

4

Kul_Djevel

Dine tragedier er ikke til NAV-ansattes forlystelse

Nå så du jo på hans svar til meg at vi sannsynligvis ikke har med den skarpeste kniven i skuffen å gjøre, så tror neppe dette går inn. Han greide heller ikke skille mellom en lovlig handling som å søke i skattelistene og et brudd på retningslinjene og reglene for NAV-ansatte hvor de ikke har lov til å søke på folk for å snoke - nettopp pga sensitive opplysninger. Noe du har forstått og ditt svar fortjente en tommel.

1

Kul_Djevel

Vi snakker om NAV ansatte som bryter retningslinjene i jobbsammenheng. Altså ikke om nysgjerrige apekatter som søker i skattelister som er lovlig å gjøre.

2

Hyrro

Anmeldt.

1

InnocentBystander

Og NAV-ansatte som blir tatt i så mye som et uautorisert søk bør selvsagt sparkes umiddelbart

Og der er du solid plassert i den hysteriske gjengen som skal sparka folk for altmulig. Dette er ein primitiv reaksjon som tyder på ein total mangel på å vurdera konsekvens i forhold til handling.

1

Kul_Djevel

Hva er hysterisk med å sparke offentlige ansatte som misbruker sin stilling?

1

InnocentBystander

Som det første tiltaket, ja.

1

riksen77

Og NAV-ansatte som blir tatt i så mye som et uautorisert søk bør selvsagt sparkes umiddelbart.

nå er det dukket opp enda en ny sak der nav ansatt har snoket i diverse register for å sjekke ut tidligere samboers samboer. det aller verste med denne saken er at hun beholder jobben, jeg kan ikke fatte hvorfor. personen er åpenbart ikke skikket til å håndtere å ha tilgang til andre personers opplysninger, det er et brudd på personvernet. her viser NAV sjefene at de ikke har ryggrad. i helsevesenet blir du bedt om å gå på dagen ved slike tilfeller, hvorfor er det ikke slik i nav

1

Kul_Djevel

et aller verste med denne saken er at hun beholder jobben,

Nå har jeg ikke satt meg inn i saken, men stemmer anklagene, så skulle hun ikke bare mistet jobben, men også fått en lang fengselsstraff etter min mening.

1

sanila

Da blir der fulle fengsler om også småfisk skal ditt.

1

InnocentBystander

det aller verste med denne saken er at hun beholder jobben, jeg kan ikke fatte hvorfor.

Det har blitt eit mantra i den offentlige diskusjonen at når noe galt har skjedd eller når noen har gjort noe galt, så skal noen "ha sparken".

Det er kanskje på tide å tenka gjennom kva det betyr å ta frå folk jobben? Er det hensiktsmessig å ta frå folk livsgrunnlaget om dei gjer ein feil? Eller er ønsket at vi skal få ein fryktkultur der alle blir så redde for å gjøra feil at ingenting blir gjort?

Kanskje det er på tide å tenka gjennom kva som er hensiktsmessig for alle involverte. Å stadig gi folk sparken for altmulig blir litt for enkelt.

1

oknext

Det er kanskje på tide å tenka gjennom kva det betyr å ta frå folk jobben?

Det er kanskje på tide at det får konsekvenser når noen gjør noe galt? Hvis noen misbruker informasjon så er de selvfølgelig ikke skikket til å inneha stillingen.

Folk skal selvfølgelig ikke få sparken ved å gjøre helt menneskelige feil. Det gjør vi alle før eller senere i ett langt arbeidsliv. Her er det ikke snakk om å gjøre en feilberegning i ett budsjett eller å gjøre en feil innenfor arbeidsområdet. Det er snakk om misbruk. Det er greit å skille mellom det i diskusjonen.

1

TheJedi

Kul_Djevel har helt rett. Det burde være en soleklar rett å få vite hvem som har søkt meg opp, likt som skattelistene.

Teknologien ligger der allerede og kan integreres i NAV og sykehusenes systemer. Når jeg blir søkt opp, går det en digipost//pdf til min digipostkasse/E-postkasse eller altinn-postkasse med kopi til min vanlige mailadresse om at jeg har fått brev fra digipost eller altinn. Og så må jeg gå inn i min digipost eller altiinn med min bankid og lese hvilket brev det er. Ikke ulikt når det kommer info om mine biler fra vegvesen, selvangivelse eller offentlige brev fra min bank. Samme inngang, ett sted å lese. Ikke vanskelig å innføre en overliggende applikasjon som ligger på nav/sykehus-systemene allerede.

Skattesøket klarte det. Vegvesen klarte det, og offentlige brev fra altinn og/eller mine banker klarer dette. Teknologisk er dette en no-brainer.

"sjefskverulranten" Kul_Djevel er forøvrig artig å følge på VGD, har en del gode poenger, og i dette tilfellet er jeg helt enig med ham og gir en klar tommel til startinnlegget..

1

_roffe_

Og NAV-ansatte som blir tatt i så mye som et uautorisert søk bør selvsagt sparkes umiddelbart.

Jeg mener at slikt burde også nedfelles i straffeloven, slik at bøter/fengselsstraff vil bli ilagt..

Å BARE få sparken for "tyveri" av helseopplysninger er ikke greit..

Skulle ikke forundre meg om slike opplysninger kan bli solgt til forsikringsselskaper eller andre..

1

Kul_Djevel

Jeg mener at slikt burde også nedfelles i straffeloven, slik at bøter/fengselsstraff vil bli ilagt..

Å BARE få sparken for "tyveri" av helseopplysninger er ikke greit..

Helt enig i den. Lang fengselsstraff også mener jeg er på sin plass for den slags alvorlig tyveri av opplysninger.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...