Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norges fremtid ligger i nordområdene,

Akkurat nå sender Nrk 2 noen mektige og fantastiske nordlysbilder fra nordområdene,der byen Tromsø er spydspissen- for å fylle hoteller med turister fra hele verden som vil se nordlys,mens de gifter seg eller går ned på kne og frir.

https://www.nrk.no/troms/tromso-knuser-resten-av-turist-norge-1.12804396

Hver dag 6 mnd om året er det flere hundre turister som kommer til Tromsø området for å se nordlys,selv midt på vinteren er hotellene fulle av betalingsvillige turister,så dette går nå som hakka møkk-og hotelleiere kan le hele veien til banken.

http://www.nord24.no/slik-lover-regjeringen-a-satse-pa-nordomradene/s/5-32-5008

Det er nordområdene som er Norges fremtid,og dette må nå bli pensum på skolene,fra grunnskolen og oppover.

Norges sørområder har utspilt sin rolle,og det på tross av at det har vært minimalt med naturressurser å oppdrive der,.

Oljen i nordsjøen tømmes nå hurtig,og da er det nordområdene som gjelder,der er det ikke bare fisk og olje,men også bergarter som kan få betydning for norsk økonomi i lang tid fremover.

Lser man historien så er det tørrfisken fra nord som har vært grunnlaget for økonomisk fremgang for Norge fra vikingtiden og frem til i dag.

Det er kun et lands naturressurser som et land kan måle sin rikdom med,og i Norge befinner de seg i nordområdene,og da er det tragisk at denne regjeringen lar næringsinteresser styre forsvarspolitikken,når de varsler at forsvaret skal flytte materiell sørover i landet ?

Russland grenser til finnmark i nord,og ikke til østlandet eller til holmenkollen vel:så hvorfor driver da næringsintersser å maser på at forsvaret skal flytte sørover ?

Nyt bildene fra nordlyset fra nordområdene-Norges nye klondike:der snart melk og honning skal flyte som elver.

2
58 svar

58 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

nometalhorse

Det er nordområdene som er Norges fremtid,og dette må nå bli pensum på skolene,fra grunnskolen og oppover.

Rart du nevner utdannelse. Når det gjelder pensum og skole så har dere i nord en lang vei å gå.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at i snitt har 19 000 ungdommer falt ut av videregående de siste fem årene. Nord-Norge scorer dårligst på statistikken. En undersøkelse fra utdanningsdirektoratet viser at Kvalsund kommune i Finnmark har høyest frafall fra videregående skole, som også er det fylket og kommunen som kommer dårligst ut på landsbasis. De siste fem årene viser målingene at over 50 prosent av elevene dropper ut eller ikke består eksamen i Kvalsund.

Så det beste dere kan gjøre er å lese pensum selv, og ikke klage på hva andre ikke gjør for dere.

2

Torotto

Så det beste dere kan gjøre er å lese pensum selv, og ikke klage på hva andre ikke gjør for dere.

Selvfølgelig er dette Finnmarks eget problem og må løses her. Svært få er vel klar over at mange elever i regionen bor borte, når de begynner på videregående.

I tillegg er det alt for få elevhybeler, slik at amnge må ut på det private markedet. Her blir eleve sittende mye alene uten noen pådriver. Overgangen fra ungdomskole til videregående er ofte ekstra krevende og her vil gruppe påvirkning og dårlig mestringsfølelse gi frafall.

Så er bør det bygges internat med voksne tilstede, som kan gi støtte og motivering, samt kontrollere hva som skjer utover kveld og natt.

1

Morra-DI-2

Kvalsund kommune i Finnmark har høyest frafall fra videregående skole, som også er det fylket og kommunen som kommer dårligst ut på landsbasis

Kvalsund kommune i Finnmark er historisk et samisk område, som mistet sin identitet og språk og der den kulturelle identitet forsvant under fornorskingen. Hvis du ikke vet hva fornorskingen er, så bør du lese deg opp. Nå bor det 1000 mennesker der.

Det er et lite område som nå stort sett består av hytter. Der mennesker fra de nærliggende "storstedene" eier hytter. Det er svært få folk igjen, og alle som vil ha en utdannelse må reise derfra. Jeg tviler på at det i det hele tatt er en videregående skole der. Gjerne de 10 ungdommene som ikke reiste derifra er drop-outs...tviler ikke på det..

1

nometalhorse

Jeg tviler på at det i det hele tatt er en videregående skole der.

Det er da heller ingen som påstår. De har en avtale med Hammerfest.

Uansett så er frafallet i Finnmark alt for høyt. Landsnittet er på rundt 25%, og i Finnmark er det på 39%.

1

DrSchwei

Nyt bildene fra nordlyset fra nordområdene-Norges nye klondike:der snart melk og honning skal flyte som elver.

Takk for tips - hadde helt glemt dette. Det vil være hyggelig om Nord-Norge får et oppsving, også på generell basis og ikke bare basert på hyggelige folk, godt øl, god atmosfære og flott natur. :--)

2

Perspektiver

Det er mange muligheter for utvikling og handel i nord-Norge men på grunn av vår tilknytning til NATO er alle disse mulighetene blokkert.

Blir som en låst konto. Murmansk er en ganske stor by og mulighetene for handelsavtaler mellom Russland og Norge med fokus på nord kunne ligget der.

1

EL-FERNANDO

En lever i en luftbobble om en tror noen lys på himmelen skal revolusjonere den nordlige delen av landet.

Miljø perspektivet er katastrofalt når en ser på Co2 utslippene fra tungt subsidiert Flytrafikk .Denne transportformen er værstingen innen Miljøforurensing.

Det som må til er utbygging av Lofoten, olje og gass som kan bringe gode inntekter og arbeidsplasser til lende.

1

hjbjerke

Det som må til er utbygging av Lofoten, olje og gass som kan bringe gode inntekter og arbeidsplasser til lende.

Det er nok av muligheter i Barentshavet - så man trenger ikke vifte med den røde kluten som omfatter Lofoten, Vesterålen og Senja områdene enda.....

1

Langorm

Sann mine ord. Så lenge ingen andre alternativer finnes, vil olje og gass bli hentet opp, uansett hvor det skulle være. Men så er det det tragiske med dette hele. "Havet kan brenne, og all kokfesken kan gå til helvete" ( gamle ord, som kan bli sannhet ). Hvem er de som kan forhindre noe som helst?

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...