Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Forby artister å ha julekonserter i Kirka !

Nå har rektorer forkynt at de ikke vil tillate elevene å ha julekonserter og bordbønn i skoletiden,av frykt for at muslimske elever ikke skal bli inkludert ?

Vår tusen år gamle kristne kultur betyr ikke noe lenger,av frykt for at muslimer skal reagere negativt på for mye kristendom.

Det er slike ting som får folk til å stemme på partier som vil bevare vår og europas tusenårige kultur,og som har ført til at Donald trump nå skal bli Usa`s neste president,og det samme vil skje i Frankrike; der Marie le pen vil vinne valget til neste vår,og blir Frankrikes neste president.

Det er Krf og ap som har stått i spissen når det gjelder å hyle etter flere flyktninger:og når får Krf seg en på kjeften, da deres eget stemmekveg ikke lenger våger å stemme på dem,for det er jo Krf selv som ødelegger for kristendommen i Norge !

Når det ikke lenger er tillatt for norske elever å dyrke sin egen kultur,hvorfor blir det da ikke forbudt for pengegriske artister å spille å synge i kirkene hver eneste jul ?

http://www.vg.no/rampelys/ber-artister-holde-seg-unna-kirken-i-jula/a/10140878/

Hvorfor skal artister få dyrke kristendom bare forde de tjener penger på cirkuset sitt i kirkene,mens norske elever får forbud mot å dyrke sin gamle kultur i skolene ?

Må norske elever dyrke kristendommen kommersielt,og ta betaling ved døren, slik at humanist rektorene da vil gi etter og tillate julegudstjenester og bordbønn i skoletiden ?

Og hva med islamske elever,skal ikke de også nektes bønn i skoletiden-eller er det vi ser fra rektorene rasisme satt i system mot norske elever ?

Jeg håper muslimer sender protest på at Norske hedninge artister hyler og skriker ut sin musikk i kirken mot betaling,for slik djevelskap kan jo smitte over til moskeene også.

Der islam og kristendom møtes blir det bråk !

3
151 svar

151 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Bekkelokk

Nå har rektorer forkynt at de ikke vil tillate elevene å ha julekonserter og bordbønn i skoletiden,av frykt for at muslimske elever ikke skal bli inkludert ?

Disse aktivitetene har ekskludert elever siden lenge før den første muslimen kom til landet.

Forøvrig har vi ikke noen tusen år gammel tradisjon/kultur med skolegudstjeneste i julen. Norsk skole er ikke så gammel.

Det er heller ingen som nekter noen å dyrke noe som helst. Skolene i Voss kommune kommer ikke til å sende elever på gudstjenester, da dette ikke er en skoles oppgave. Men elever kan selvsagt lese bibelen i friminutter, be til Gud eller Supermann om de vil. Ingen bryr seg. Men det er som sagt ikke skolens jobb å sende elever til gudstjenester, eller andre tilsvarende aktiviteter.

DNK kan selvfølgelig nekte "pengegriske artister" fra å opptre i kirkene sine. Jeg regner vel egentlig med at slikt skjer i samarbeid med DNK. Hvorfor tillater DNK slikt, om det er sånn umoral?

5

Mr.Daddycool

Forøvrig har vi ikke noen tusen år gammel tradisjon/kultur med skolegudstjeneste i julen. Norsk skole er ikke så gammel.

Den kristne tradisjon er 1000 år gammel, med dere sjelløse mennesker fornekter den og hater den, dere er langt verre en muslimene.

1

Kontrollsjefen

1) Jula, og norsk tradisjon for øvrig, er langt eldre enn 1000 år. So what? Det var tradisjon å slå barna sine også en gang i tiden. Skal vi ikke begynne med det igjen da, siden tradisjoner er noe som på død og liv må bevares?

2) Alle mennesker er sjelløse inntil det foreligger vitenskap som underbygger det motsatte. Forklart med teskje; sjel er et fantasibegrep. Men ok, dette er en bagatell og digresjon i denne sammenheng.

3) Hvem har sagt noe om at vi som er motstandere av skolegudstjenester hater kristendom/kristen tradisjon? Dette er en misforståelse jeg tror har oppstått fordi man ikke egentlig setter seg inn i saken før tastefingrene tar overhånd og forhastede konklusjoner hamres inn på kommentarfelt nettet over.

Vi som er motstandere av skolegudstjenester er motstandere av koblingen mellom skole og kirke. Like mye som vi er motstandere av koblingen mellom skole og islam, skole og buddisme, skole og vigird, skole og SV.. You name it. Det hører ikke hjemme i skolen. Stat og kirke har i hvert fall på papiret skilt lag og sist jeg sjekket var skolen for det meste en del av staten. Ingen har sagt at ikke foreldre skal stå fritt til å ta barna med på gudstjenester hivs det er dette de ønsker. Men det er ikke noe skolen skal bruke tid på. Det har ingenting med hat mot noe som helst å gjøre. Heller tvert i mot.

3) Hvorfor blande muslimene inn i dette? Jeg har lest artikler, debattinnlegg og kommentarer om denne saken opp og i mente. Ingen av tilsynelatende muslimer (basert på navn). Det er først og fremst humanister og ateister som har kjørt denne saken. Faktisk tror jeg en del muslimer støtter kristenfolket i denne saken. Det er en kjent sak at muslimer og kristne har en felles fiende i ateistene.

Jeg har selv i jobbsammenheng vært til stede i det som må kunne beskrives som en pinlig affære av en parodi eller forsøk på julegudstjeneste. Blant de som var med var to barn av muslimske foreldre og en muslimsk kollega. Ingen av dem eller deres foreldre ytret noen form for misnøye eller motstand mot deltakelse der. Da var det verre med meg :)

12

timy3

Men det er som sagt ikke skolens jobb å sende elever til gudstjenester, eller andre tilsvarende aktiviteter.

Skolens jobb er bland annet å lære elevene om Norsk kultur og tradisjon, i dette arbeidet er skolegudstjenester et fint virkemiddel.

Hva disse gjøglere og artister gjør i kirken forstår jeg ikke, det er lenge siden Jesus jagde kjøpmenn og gjøglere ut av kirken ifølge. bibelen.

1

sanila

Hva disse gjøglere og artister gjør i kirken forstår jeg ikke, det er lenge siden Jesus jagde kjøpmenn og gjøglere ut av kirken ifølge. bibelen

I følge bibelen., hvor dele er visjon ( fremtid ).

Kirken er kjøpmenn og artister/skuespillere.

1

jakoline

Nå har rektorer forkynt at de ikke vil tillate elevene å ha julekonserter og bordbønn i skoletiden,av frykt for at muslimske elever ikke skal bli inkludert ?

Her tror jeg faktisk mest HEF humanetisk forbund står for den største frykten for "kristenmanns blod" i nærheten.

Men dytter muslimene behendig forran seg.

2

TomPadang

Her tror jeg faktisk mest HEF humanetisk forbund står for den største frykten.

Men dytter muslimene behendig forran seg.

Nettopp. HEF er litt av en gjeng.

1

jakoline

HEF er litt av en gjeng.

Riktig.

Jeg har faktisk prøvd studere denne "HEF" men har alldri klart å finne helt ut hva slags livssyn de faktisk står for selv om de får statsstøtte som "livssynsorganisasjon".

Det eneste synes være at medlemmene "ikke tror": det er fellesnevneren.

Det gir ingen svar på etiske spørsmål da etikk ikke kan vitenskapelig bevises....det er et "trossspørsmål".

Vi "tror" at mennesket har en verdi f.eks...fordi vi velger å mene at slik er det. Basert på kun vitenskap er ikke vi mennesker av mer (eller mindre) verdi enn en rotte..

Mao HEF synes ønske å dytte vekk livssyn ,men synes dårlig til å selv stå for noe alternativ de kan samles om.

Faren da i et samfunn er at om man lar det bli et "tomrom" i etiske spørsmål så vil disse raskt fylles opp allikevel av "noe".

Dette "noe" kan være da mye mer skadelig for samfunnet ,enn den etikken man hadde fra før..

1

Kontrollsjefen

Nå har jeg lest ganske mange artikler publisert av HEF i denne debatten, og muslimer nevnes ikke særskilt her.

HEF tar ikke spesielle hensyn til muslimer eller andre grupper.

Jeg opplever at det først og fremst er forkjempere for skolegudstjenester, og oftest av den sorten som trykker mer på tastaturet enn de leser på skjermen som trekker forhastede konklusjoner og trekker muslimer inn i debatten.

For så vidt jeg kan se, har muslimene vært helt fraværende i denne debatten. Link gjerne til eksempler som viser at jeg tar feil her.

1

jakoline

For så vidt jeg kan se, har muslimene vært helt fraværende i denne debatten. Link gjerne til eksempler som viser at jeg tar feil her.

Nja..

http://www.vl.no/nyhet/laial-tok-oppgjor-med-muslimsk-kirkemotstand-1.650954

http://www.vl.no/kristne-verdens-mest-forfulgte-trosgruppe-1.30737

Motstand i det muslimske miljøet har nok vært der.

Ser man på Midtøsten så er kristne faktisk nærmest utslettet fra området.

Fakta er at kristne er idag verdens mest forfulgte religiøse gruppe og klart endel av dette hatet siver også via innvandring fra disse områdene inn i Europa og til Norge.

Men igjen er det mitt inntrykk at HEF er den organisasjonen som mest har bygget seg opp på kristendomshatet spesielt.

Som jeg etterspør her så har jeg faktisk ikke sett hvilket annet livvsyn HEF står for ,enn at de "er imot" . Hva de er "for" er mer uklart untatt at det ihvertfall ikke skal smake av "kristemanns blod" i det offentlige rom.

1

Mr.Daddycool

Jeg går ikke på julekonserter. Det er så hult når ikketroende hyklere skal inn i kirken med sin vantro og synge, uten en følelse bak sin sang. Det er bare kaldt og sterilt.Men pengene er jo godt å få ut av dette for de som gjør det. At de ikke skjemmes ?

Ingentig er som en julesang sunget av en kristen som mener og føler hvert ord som synges. Da blir det en opplevelse å høre på.

2

sanila

Det er så hult når ikketroende hyklere skal inn i kirken med sin vantro og synge, uten en følelse bak sin sang

Hm, åh sier du det.

Hvor troende skal man være da for at synge i kirken og på hvilken måte? og hvilken type sange?

1

vif_support

Samme diskusjon hvert år. En tradisjon som julegudstjeneste, og alt det andre rundt jul er, bør bevares.

Det stadige angrepet på den norske kulturen ser vi hele tiden. Utenlandske flagg i 17. mai-toget feks.

Disse folkene gir seg vel ikke før korset i flagget er borte :/

2

sanila

Bruker man muslimene til at få gjennomført noe , som mange i nordmenn egentlig ønsker? Nemlig at få brutt denne kopling mellom kirke og offentlig skole. For så at slippe at ta denne diskusjon med sine egne?

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...