Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Forfatter og redaktør - voldtekt

En anerkjent forfatter og en redaktør, begge i 40-årene, er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene. Også en tredje mann i 40-årene er voldtektstiltalt i saken.

Den tiltalte forfatteren i 40-årene er anerkjent og har gitt ut flere bøker. Han er også belønnet med en høythengende litteraturpris i Norge for et av sine verk.

Redaktøren er tiltalt for medvirkning til overgrepene ved at han skal ha fotografert det hele.

Saken kommer for retten våren 2017.

Det høres ut som at en tur på byen some alle involverte skulle ønske ugjort. Ettersom kamera og bilder er beslaglagt så skulle bevisene være klare. Husk ikke noe navn, men noen som vet hvilken litteraturpris vi snakker om?

2
44 svar

44 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Flacoloco

[Slettet]

2

dd12

Pinlig

1

TollefTruls

Jeg mener aktørene er så viktige at de burde ikke anonymiseres. I alle fall høres det slikt ut.

2

VivaLV

"Det varsles også at det vil bli lagt ned påstand om inndragning av fotoutstyret som ble brukt den aktuelle natten."

Nesten litt parodi og ta med en slik tiltalebeslutning!

1

Mr.Daddycool

Husk ikke noe navn, men noen som vet hvilken litteraturpris vi snakker om?

Betyr ikke noe som helst, mannen er uskyldig til dom foreligger.

1

Langveg

Merkeleg "valdtekts"sak dette. Det skal ha hendt i mars i år. Saka kjem ut no i november og skal først opp i retten i april neste år. Som regel vert jo den påstått skuldige teken av politet og sett i varetekt fluksens. Elles burde alle festa desse orda på minnet (frå Aftenposten i samband med saka mot Assange)):

Skulle noen ønske å sverte en uskyldig mann, er en voldtektsanklage et effektivt våpen, skriver forfatteren Preben Z. Møller.

De siste tyve årene har det vært en økt villighet til å anmelde voldtekt, både i Sverige og Norge. Ifølge svensk statistikk økte antall registrerte voldtekter mellom 1975 og 2008 med nesten 700 prosent. I Norge var økningen fra 1980 til 2001 på 400 prosent, og så ytterligere 40 prosent frem til 2008.Noe skyldes en reell økning i antall voldtekter, noe en kulturell og juridisk utvidelse av voldtektsbegrepet, og en særegen svensk praksis når voldtekter registreres. Økningen er også fortjenesten til feminister som har stått spesielt sterkt, og som har klart å politisere og rette fokus mot voldtektens gråsoner.

1

nometalhorse

Merkeleg "valdtekts"sak dette. Det skal ha hendt i mars i år. Saka kjem ut no i november og skal først opp i retten i april neste år.

Hvorfor er det merkelig. Slike saker bruker land tid i systemet. I 2007 så det slik ut:

Saksbehandlingstiden i voldtektssaker viser ingen bedring. Det tar nå nesten 300 dager før en voldtektstiltale er klar, og deretter kommer flere måneders ventetid på at rettssaken kommer i gang.

Så at det tar et år er ikke uvanlig, men heller normalen i denne typen saker. Og selvsagt sitter ikke de tiltalte i varetekt hele tiden.

1

Langveg

Hvorfor er det merkelig.

Av di det ser ut som "valdtekt" er avhengig av ei subjektiv oppfatning i ettertid av noko ei kvinne friviljug har vori med på. Moralen bør vera for alle av hankjønn over 16 år: Vakt deg for kvinner og sky fulle kvinner som pesten!

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...