Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Reklamebyrå til angrep på Sylvi Listhaug

http://www.vg.no/rampelys/facebook/reklamebyraa-staar-bak-joners-listhaug-kritikk/a/23853281/

Nå viser det seg at det er NOAS, i samarbeid med reklamebyrået Anorak som faktisk stod bak angrepet på Sylvi Listahug, et angrep som passende (og sikkert heeelt tilfeldig) også inkluderer en "send penger til NOAS"-mulighet.

Austenå kommenterer i VG: "– Vi har et budsjett på 20 millioner - og stod nå i ferd med å måtte ta farvel med dyktige medarbeidere, sier Austenå".

Dette smeller i media akkurat nå, og jeg vet vi har en ganske lik tråd om dette. Men føler denne er mer korrekt da Joner tydeligvis har latt seg villig bruke til et reklamestunt.. for å berike Austenå og NOAS.

Hvor uetisk er dette? Er dette noe vi vil se mer av fremover på Facebook?

1
234 svar

234 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

DrSchwei

Hvor uetisk er dette? Er dette noe vi vil se mer av fremover på Facebook?

Det viser blant annet hvor viktige sosiale medier er blitt. Også i tradisjonelle medier er det veldig mye PR-byråer som står bak diverse oppslag. Ettersom det ikke er noen redaksjonell kontroll på Facebook, er det enda lettere å få saker "på trykk", naturlig vis.

Det var jo lett å se at Joner hadde fått hjelp, men å la seg bruke/bruke ham på denne måten er noe på kanten, da de fleste trolig vil tro at det er hans personlige engasjement alene. Egentlig litt pussig ettersom Ap jo er ganske nær regjeringen hva gjelder asylpolitikken.

Selv likte jeg Joners innlegg fordi Listhaug er en person som har virket provoserende på meg i flere år - helt fra før hun var byråd i Oslo. Og denne sosiale medier-kampanjen hun legger opp til savner sidestykke i ensporet ekkelhet.

Men det falt meg ikke inn å gi 100 kroner til NOAS. Til det er det for mange negative sider knyttet til profitten en del henter ut av asylinsituttet spesielt advokater, som lever steinfett på dette. Og når antall asylsøkere gå ned, trenger kanskje ikke NOAS alle pengene.

Gir heller penger til Flyktninghjelpen eller Leger uten grenser.

5

RazorBoy

Uttrykket "godhetstyrrani" kommer meg i hu. Det blir umulig å komme med rasjonelle argumenter mot de som i praksis ønsker åpne grenser når medievante advokater og reklamebyråer trykker på de rette knappene hos folk. Dette er misbruk av folks følelser, og gjør oss etterhvert til mer kyniske mennesker når vi ser hvordan vi blir lurt.

3

dyratorium

Dette er misbruk av folks følelser, og gjør oss etterhvert til mer kyniske mennesker når vi ser hvordan vi blir lurt.

Å spille på føleri og sentimentalitet som midler til å hellige målet er etterhvert blitt en velkjent strategi. Jeg tror mange ikke skjønner hvor viktig det er at en minister gjør sin jobb ut fra rasjonell tenkning og ikke emosjonelle impulser. Greit nok at Listhaug ikke skulle ha vært så begeistret for artikkelen i N.Y. Times. "Barn", "6-åring" "deportert", begreper med veldig sterke konnotasjoner i folkemassenes følelser. Realitetene er vel at det er mer enn hundre millioner 6-åringer i verden som har miserable liv og dårlige fremtidsutsikter sammenlignet med et norsk barn på samme alder. Sånn er det. Norge er et veldig lite land, det er visst mange emosjonelle nordmenn som ser ut til å ha glemt det.

En av de desidert viktigste sider på nettet er denne. Her er det ikke mye rom for sentimentalitet. Kanskje heller for angst. Angst for fremtiden. For hvordan verden for våre etterkommere vil bli..

1

jallis

...enig. Takk og pris for at vi har Listhaug. Tenk scenariet at hun ble byttet ut med en skuespiller Joner, en SV-politiker Faret Sakariassen i Stavanger eller en annen politiker med tilsvarende innsyn.

Da er jeg redd lndets opparbeidede velstand hadde fordampet på 4-5 år. Gud forby.

2

Solvgutt1

Så lenge Joner ikke får betalt, men bare hjelp med å få ut budskapet er det helt greit. Det var aldri noen hemmelighet hvem pengene gikk til så hva er problemet med at de snakket sammen på forhånd?

2

GARDSDATTRA

Saken er at i det det kom fram at det var et reklamebyrå (en mann, kompisen til Joner) involvert, så øynet Frp en mulighet til å få svertet NOAS mest mulig.

I Her og Nå på radioen gikk Keshvari langt i å både snakke i munnen på Austenå slik at hun fikk problemer med å bli hørt, og i å fremstille NOAS som suspekte lovbrytere.

I Dagsrevyen var det Listhaug som gikk i strupen på Austenå. Listhaug prøvde der å fortelle det norske folk at det er uetisk å bruke penger på norske lønninger, det hadde vært mye bedre om NOAS hadde sendt pengene til "nærområdene". Hun unnlot beleilig å fortelle at pengene skulle brukes til å "lønne" advokater for asylsøkere.

Det er kvalmende å være vitne til all styggedommen Listhaug og resten av Frp i regjering(!) klarer å lire av seg. Dette var svært stygt.

2

dortort

Dagsrevyen var det Listhaug som gikk i strupen på Austenå. Listhaug prøvde der å fortelle det norske folk at det er uetisk å bruke penger på norske lønninger, det hadde vært mye bedre om NOAS hadde sendt pengene til "nærområdene". Hun unnlot beleilig å fortelle at pengene skulle brukes til å "lønne" advokater for asylsøkere.

Helt enig med Listhaug. Vi burde heller bruke pengene til å hjelpe mange flere i nærområdene enn å bruke pengene på å lønne advokater for asylsøkere.

Vil du heller bruke pengene på å lønne advokater enn å hjelpe de som trenger det i sine nærområder?

1

lthilien

Grunnen til at dette er svindel er at NOAS regisserer en anbefaling om å donere penger til nettopp NOAS. Problemet er ikke at det er brukt reklamebyrå eller hva enn rundt teksten, men at det ikke opplyses om at dette er et NOAS-initiativ som Joner støtter - som er noe helt annet troverdighetsmessig en en fri oppfordring fra Joner.

2

LaCangura

Flaut å se alle som deler og delte, Joners og reklamebyråets innlegg på facebook. Selvsagt helt uten noen form for kritikk. Selv om det er snakk om pengetigging, bare med kritikk av en politiker i tillegg. Tror mye handler om å vise at de er bedre enn alle andre offentlig, samt hovere litt over Listhaug. Ikke at jeg støtter Listhaug, men jeg synes hele greia var usmakelig.

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...