Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Posten skal frem het det en gang

Trådtittelen gjengir det som engang var postens motto, og med post mente man selvfølgelig også de avisene folk abonnerer på. Det står til og med i grunnloven at staten skal se til at befolkningen blir opplyst om det som foregår i samfunnet og inkludert i dette er tilgang til papiraviser for de som ønsker det og ikke minst for de som ikke behersker digitale medier.

Men siste oktober var det visst slutt på at staten skulle sørge for at befolkningen ble opplyst. I alle fall ble det slutt på at jeg og mange andre tusen avisabonnenter fikk lørdagsavisen - ukas viktigste avis. Den første uka i november kom det heller ingen avis verken på søndag eller mandag eller senere for den saks skyld. Avisene var og ble borte. Neste uke kom det heller ingen lørdagsavis, dette til tross for at Kvikkas fra Ålesund hadde plikt til å levere. Men i det minste fikk jeg avisen på mandag takket være service fra de to avisene jeg abonnerer på. Men det blir ikke de samme. Det er i helgene jeg har tid til å kose meg med kryssord, bridgespalter og sudoku. Sist helg skjedde akkurat det samme, så for tiden er jeg rimelig forbannet over tingenes tilstand. Når jeg i tillegg ser og hører at posten skal slutte med A-post så blir jeg ikke vennligere innstilt overfor de blåblå. Det er enda mange institusjoner og bedrifter som forlanger at et anbud skal leveres på papir og tidligere kunne vi stort sett lite på at om vi sendte anbudet dagen før fristen gikk ut, så kom det fram i tide. Hvor lang tid i forveien det må sendes nå har jeg ingen anelse om.

Oppsummert kan en vel si at styresmaktene gjør hva de kan for å gjøre det ulevelig for oss som bor i grisgrendte strøk. De vil vel tvinge oss til byene. Posten skal ikke lenger være en serviceinstutisjon for det norske folk, men ei melkeku for staten. De blåblå trenger jo inndekning for de midlene de så rundhåndet deler ut til sine velgjørere. Det mest deprimerende med dette er at også et parti som AP er med på galskapen. Det er snart bare SV og Rødt som er å stole på når det gjelder dette, samt SP da (håper jeg).

Bort med Kvikkas som tydeligvis ikke har den kompetansen som trengs for å utføre oppdraget de har tatt på seg, og inn med postombæring på lørdager igjen. Å spare seg til fant har aldri vært lurt.

6
114 svar

114 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

MoreTEN

Når jeg i tillegg ser og hører at posten skal slutte med A-post så blir jeg ikke vennligere innstilt overfor de blåblå

Det er posten selv som har bedt om dette, ikke regjeringen den "blåblå", som du skriver. Dette hadde skjedd uansett hvem som hadde sittet i regjeringen, dette er en omstrukturering til to dagers leveringstid hvor A- og B-post slås sammen. Posten selv, ikke regjeringen den "blåblå", begrunner dette med at vi sender langt mindre post. Da halvert siden 1999.

Den største nedleggelsen og omstrukturering noen sinne i posten, var vel da 8 av 10 postkontor ble lagt ned og det meste flyttet over til post i butikk. Dette var under de "rødgrønne", men det er vel for mye å be om at folk husker noe slikt? Arbeiderpartiet liker å kritisere alle andre, spesielt sitttende regjering -den "blåblå"- for sentralisering, men ingen -sett i historisk perspektiv- har vel vært mer sentraliserende enn Arbeiderpartiet.

2

Wendolin

Trådtittelen gjengir det som engang var postens motto, og med post mente man selvfølgelig også de avisene folk abonnerer på. Det står til og med i grunnloven at staten skal se til at befolkningen blir opplyst om det som foregår i samfunnet og inkludert i dette er tilgang til papiraviser for de som ønsker det og ikke minst for de som ikke behersker digitale medier.

Dette er bare enda et resultat av privatiseringsmarerittet som er satt i gang av de borgerlige partiene fra AP til FRP. Her i Stavanger vil posten ha slutt på at vi får levert posten ved innkjørselsen. Det skal settes opp monsterstativ med 20 - 30 postkasser for at postleveringa skal effektiviseres.

Dette er resultatet av skattekutt og privatisering. Nasjonaliser posten igjen, slik at alle kan få posten. Postlevering burde være statens fordømte plikt. Postlevering skal for svingende ikke fete aksjonærer i Posten AS.

Privatisering er lik dårligere service, dårligere arbeidsforhold og undergraving av velferdsstaten.

2

GiPazzini_85

Å dreie debatten rundt distriktspolitikk mot nostalgi og lignende er nok mer til skade enn gavn. Det er viktigere å sette fokus på hvordan avgifter kan virke hemmende for vekst i distriktene og at det mangler en klarere politikk for hvordan folk skal kunne finne seg en jobb i sitt hjemdistrikt når de er ferdigutdannede og stifte familie der.

Å henge seg opp i at man ikke får avisen på en lørdag er blåbær sammenlignet med hvordan drivstoffpris kan true arbeidsplasser, hvorfor det ikke gjøres mer for å stimulere vekst i distriktene, hvorfor ikke flere arbeidsplasser kan plasseres utenfor byene, hvorfor man plutselig ikke skal se satsing på forsvar og distriktspolitikk som to sammenfallende komponenter lenger etc.

Hele debatten blir nærmest parodisk dersom det er postombæring på lørdager vi i distriktene skal være misfornøyde med.

2

GARDSDATTRA

Å dreie debatten rundt distriktspolitikk mot nostalgi og lignende er nok mer til skade enn gavn.

Vi har like stort behov for informasjon via aviser vi som bor ute i distriktene som de i byene.

Jeg ser ikke hvordan dette behovet har noe med nostalgi å gjøre.

1

Niffen

Staten har til og med plikt til å sørge for at befolkningen får den informasjonen de trenger. Se Grunnlovens bestemmelser.

2

GiPazzini_85

De fleste aviser begynner å bli tilgjengelige på nett. Med tanke på hvordan avisene sliter med abonnenttallene så vil en nok på sikt også se at flere aviser avvikler lørdagsaviser. Mediehverdagen har endret seg dramatisk de siste 10-15 årene og endringer tvinger seg frem enten mindretallet vil det eller ikke.

1

emoseno

Det mest deprimerende med dette er at også et parti som AP er med på galskapen. Det er snart bare SV og Rødt som er å stole på når det gjelder dette, samt SP da (håper jeg).

Vedtaket om fjerning av A-post var vel nærmest enstemmig. At teknologi erstatter gamle løsninger har jeg ikke noe imot. Det gjelder forøvrig også aviser. Har man derimot lovt levering av aviser så er det ingen unnskyldning for rotet. Flere lokalaviser kommer bare ut et par ganger i uka, deriblant lørdag. Når lørdagsavisa uteblir forsvinner en betydelig del av tilbudet. Når dette får pågå over tid uten at det er den minste forbedring å spore så må man spørre seg hvilke betingelser kontrakten med Kvikkas har. Enhver kontrakt på levering av tjenester bør ha klausuler som trår i kraft ganske raskt om tjenesten ikke leverer tilfredsstillende resultater.

2

VivaLV

Flere lokalaviser kommer bare ut et par ganger i uka, deriblant lørdag.

Burde vel være relativt enkelt å forandre frekvens fra tirsdag+lørdag til tirsdag+fredag!

1

sanila

Det går ikke, for det har alti vært tirsdag og lørdag.

1

Tomblands

Privatisering er stas vet dere, ut med store statlige selskaper og inn med aktører som bevisst underbyr i anbudene, dumper lønningene og ansetter stort sett østeuropeere. Kvikkas' anbud var lavest fordi de bød langt under det de visste det ville koste, og det får null konsekvenser når de etterpå gir beng i å gjøre oppdraget som krevet.

Dette er akkurat det samme som med søppelskandalen i Oslo.

2

engafever

Tomblands

Hvor ofte har vi ikke fått høre, "Jeg tror de private vil gjøre tjenesten så mye bedre"?

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...