Nye VGD er lansert! Mer informasjon

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/politietaten/mann-35-skutt-av-politiet-doede-av-skadene/a/23857716/

Er vel ikke ofte politiet skyter og dreper her i Norge? (og godt er dèt!)

Kan vel ikke akkurat klandre de for å skyte tilbake når de blir beskutt?

Uansett ekkelt å tenke på, da jeg bor kun noen minutter unna..

Hender jeg spiser nattmat på bensinstasjonen 20 meter fra der det skjedde..

2
384 svar

384 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Trehjulssykkel

Hva er det å diskutere egentlig? En fyr skyter mot politiet og stikker av, da er den eneste måten å uskadeliggjøre han å skyte tilbake.

3

deleted3041664

Det er PK-patruljen som mener det hele skal løses med dialog.

1

Trehjulssykkel

[Slettet]

2

Solvgutt1

Det er det politiet som regel gjør. Det er cowboygjengen som ønsker amerikanske tilstander der politiet skyter mennesker bare de ser feil på dem. Jeg foretrekker den norske modellen og når politiet dreper noen skal en grundig etterforskning avgjøre om det var nødvendig.

1

molishani

Håper disse broilerne med uniform blir avskjediget, og aldri viser seg som politi igjen. Familiefaren skjøt med hagle, 15 minutter, før politiet her fant det for godt å henrette ham. Det er en stor skam, og noe sivilsamfunnet ikke bør godta. Denne våpenlisensen FRP har ivret for politiet har nå krevd et liv, og tatt bort faren til 4 barn. Det var dumt å kjøre beruset, og det var dumt å skyte et varselskudd med ei hagle, men man må forvente at politiet ikke dreper et menneske, 15 minutter etter at de mente han skjøt et skudd på dem. Det er en stor skam!!

2

DavidSkruiz

Du er vel en større skam for samfunnet med dine synsinger om en slikt seriøs sak, å dømme mennesker som blir beskutt.

2

molishani

Du vet tydeligvis for lite om saken. Politiet ble ikke beskutt på stedet, men med et varselskudd 10-15 minutter tidligere. Det ble funnet veldig mange patronhylser 200 meter fra der bilen stanset. Hvorfor skulle de skyte skarpt mot brysthøyde? Kunne de ikke skutt i dekkene? Det er en tragedie, selvfølgelig er det slik. Men jeg kan ikke forstå at politiet behøver å skyte villt mot bilen? Slikt politi vil ikke jeg ha!!

1

peraleks

Håper disse broilerne med uniform blir avskjediget, og aldri viser seg som politi igjen

Hehe, du har helt klart ikke en agenda i hvertfall.

1

HYYYL

Denne våpenlisensen FRP har ivret for politiet har nå krevd et liv, og tatt bort faren til 4 barn.

Denne faren var nok ikke noe forbilde for sine barn.

Politiet gjorde det eneste rette.

1

dyratorium

Kan vel ikke akkurat klandre de for å skyte tilbake når de blir beskutt?

Nei, det må en vel kunne anta går temmelig klart fram av tjenesteinstruksen, som en også må anta operative politifolk i tjeneste kjenner meget godt ordlyden til.

Ser det er en del i denne relativt underholdende ordvekslingen som er forbløffende bastante i sine meninger, bare ut fra det media har presentert.

Det er ingen utenforstående vitner til hendelsen. Offeret for skytingen er død. Hvilket vil si at hvis de to politimennenes forklaringer samsvarer, og de stemmer overens med de tekniske funnene, vil de bli frikjent.

Det er svært uheldig å mistenke politiet for å ha misbrukt eller gått utover det som står i instruksen at de skal gjøre, i forhold til bevæpnede sivilister som skyter mot dem med sine våpen.

Og det uansett hvor spekulativt den kommersielle pressen har lagt fram denne saken.

2

Il-Pirata

Det er svært uheldig å mistenke politiet for å ha misbrukt eller gått utover det som står i instruksen at de skal gjøre,

Er vel ingen i denne tråden som sier noe slikt? Hva som derimot bør være automatikk i er suspensjon av tjenestemennene etter et drap og inntil spesialenheten har etterforsket ferdig, enten det gjelder USA eller Norge.

1

milfern

Hva som derimot bør være automatikk i er suspensjon av tjenestemennene etter et drap og inntil spesialenheten har etterforsket ferdig,

Uten lønn da eller?

1

dyratorium

Er vel ingen i denne tråden som sier noe slikt?

Nei ingen sier vel det rett ut, fordi her er det ingen her som kan si sikkert hva som skjedde. Men en del spekulasjoner her går ganske langt i å antyde at noe slikt har skjedd. Det er tydeligvis ikke noen automatikk hva suspensjon angår.Hadde det vært det, hadde det selvfølgelig skjedd.

1

Brezjnev

Og det uansett hvor spekulativt den kommersielle pressen har lagt fram denne saken.

Ja, det er lite heldig at politiet på ingen måte utfordres på deres konklusjon om at Dette var nødverge når de nekter å underbygge dette på noen som helst måte, stikk i strid med tidligere praksis.

At for eksempel VG melder at "35-åringen ble ... truffet i en skuddveksling" er direkte skandaløst. Det har absolutt ingen rot i det som er kjent i saken.

1

FrannyLee

nivået blir høyere og høyere her på forumet

2

Grandezez

Heldigvis sjeldent at slikt skjer. Skummelt å tenke på at noen personer i dette landet er klare til å bruke skytevåpen mot politiet, da er det ofte ikke noen vei utenom slike tragiske utfall som vi leser om i dag. Må vel dog vente på mer informasjon før vi vet nøyaktig hva som skjedde.

2

trondhjem

Heldigvis sjeldent at slikt skjer. Skummelt å tenke på at noen personer i dette landet er klare til å bruke skytevåpen mot politiet,

Jeg har ikke noe kunnskap om denne hendelsen og kommenterer derfor ikke den spesielt.

Generelt er min holdning at dersom noen skyter mot politiet så er det av hensyn til omgivelsenes og de politibetjenter som er på jobbs beskyttelsesbehov greit at det skytes tilbake i den hensikt å stanse vedkommende. At det lett fører til at gjerningspersonen dør er noe vi bør og må akseptere. Det kan ikke være slik at kriminelle kan tvinge frem sin vilje overfor samfunnet med å være brutale nok (bruke dødelig vold).

Dette skal ikke tolkes som et ønske om mer væpnet og konfronterende politi. Tvert om. Slike episoder er uønskede og det påhviler politiet et ansvar for å være den kloke og konfliktdempende parten som søker å unngå skyteepisoder i den grad det er mulig. Men hvis det kommer til stykket, så mener jeg det er rett og riktig at politiet gjør det som må gjøres for å få situasjonen under kontroll.

Jeg synes også denne hendelsen er et apropos til væpningsdebatten av politiet. Hvis politiet går konstant væpnet vil det erfaringsvis bli flere slike episoder, både som følge av lettere tilgjengelighet til våpen fra politiets side og fordi kriminelle vet at de vil alltid møte bevæpnet politi og vil svare med å bevæpne seg selv. Derfor mener jeg at allmenn bevæpning av politiet er feil og uønsket.

1

SeaKing

Jeg synes også denne hendelsen er et apropos til væpningsdebatten av politiet. Hvis politiet går konstant væpnet vil det erfaringsvis bli flere slike episoder, både som følge av lettere tilgjengelighet til våpen fra politiets side og fordi kriminelle vet at de vil alltid møte bevæpnet politi og vil svare med å bevæpne seg selv. Derfor mener jeg at allmenn bevæpning av politiet er feil og uønsket

De ville uansett fått tillatelse til bevæpning i denne situasjonen.

Hva ville skjedd hvis en ubevæpnet patrulje kom på et slikt oppdrag?

Våpendesperadoen ville sluppet unna og kanskje skutt andre?

Døde politibetjenter?

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...