Nye VGD er lansert! Mer informasjon

The Times They Are a-Changin'

Lenge har det vert slike tanker som Jagland gir uttrykk for i denne kronikken som har vert de toneangivende i det offentlige rom, dette er tanker som det har vert nikket anerkjennende til, og som det har vert god latin å fremføre av politikere i møte med befolkningen sin.

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/Tilliten-i-samfunnet-svekkes--Thorbjorn-Jagland-610136b.html

Jeg for min del, regner Jagland blant dinosaurene, for tankene hans er ikke de som er riktige for fremtiden, vi kan ikke eller må ikke ta alle verdens problemer til Europa, eller for den del til Norge, problemene må fikses der de oppstår.

Etter Brexit og Trumf sin valgseier i USA, ser det ut til at det er en ny politikertype som nå trer frem på den politiske arena i Europa, og det synes jeg Aslak Sira Myhre er mye flinkere til å sette ord på.

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/en-fatal-skilsmisse-1.875241

Han fatter stemningen som er i tiden, på godt og vondt, og det er jammen på tide. Han sier rett ut at venstresiden har sovet i timen, og den delen holder jeg med han i. Det er alltid middelklassen og arbeiderklassen som må betale for elitens idéer, når de settes ut i livet.

Det er nok nå, er budskapet jeg prøver å formidle. Politikere av alle avskygninger må ta rev i seilene når de snakker om innvandring og hvor godt dette er for et samfunn, ellers er det de rene populistene som vil komme til makten flere steder i Europa med all den splittelsen det vil medføre.

Noen som har noen tanker?

PS. Linkene er verdt å lese.

DS. Innlegget ble ikke postet på norsk politikk med hensikt, for da blir det bare rot av hele tråden etter 6-innlegg.

3
31 svar

31 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Morra-DI-2

Det er nok nå, er budskapet jeg prøver å formidle. Politikere av alle avskygninger må ta rev i seilene når de snakker om innvandring og hvor godt dette er for et samfunn, ellers er det de rene populistene som vil komme til makten flere steder i Europa med all den splittelsen det vil medføre. Noen som har noen tanker?

Politikerne kan nok redde seg noe inn ved å snakke om innvandring. Men egentlig er det bare toppen på kransekaka for min del. Det bare viser deres udugelighet og handlingsløshet i all sin prakt. Selvsagt har de drevet dette så langt at de har splittet Europa, og hadde ikke folket reist seg, så hadde de sikkert drevet oss alle over kanten på det området også ..men det begynte ikke der.

De har kriget, de har destabilisert, de har støttet opp om banker og drevet folk til avgrunnen. EU er et udemokratisk system, der det sitter et gjeng som verner om sine posisjoner. Nå lurer de på om de må innføre teknokrater som regjeringer i diverse land fordi hele land faller sammen.. (!) De skal MAO avslutte demokratiet for å verne sine egne stillinger. ..og de lurer på hvorfor folk er forbannet?

"Let them eat cake", er vel ikke engang dekkende hvis jeg skal svare Jagland på spørsmålet han ikke stiller seg; Hvorfor forsvant tilliten..

..og 36- ett eller annet-Jagland, den udugelige mannen, som Stoltenberg desperat prøvde å bli kvitt. Som gjorde Nobel fredspris til en dag der man ville finne fram en spade og grave seg ned, og deretter noen har kjøpt en fin stilling i EU...han kan ikke finne gull om så noen graver den opp til han.

(ok, innrømmer at jeg har en dårlig dag, og tar det litt.. ut her.)

4

q1w2e3r4t5

Helt enig i det som du gir uttrykk for, men det er ikke bare venstresiden som har sovet i timen. I sentrum og på høyresiden har man og heiet fram globalisering og multikultur. Se bare hvor galt det gikk i Sverige under Moderaterna (Høyre).

Skillet i dagens politiske virkelighet er ikke mellom høyresiden og venstresiden, men mellom motstandere og tilhengere av multikultur og globalisering.

2

Nabo

Enig.

Det er ikke bare venstresiden som har vert fraværende i den pågående debatten på grasrotplanet, det gjelder for alle de etablerte partier i Norge. Det har vert en konsensus mentalitet, at det går seg til blant de politiske partier.

Det var litt begrenset hvor langt jeg skulle tørre å lage åpningsinnlegget, men jeg synes det er godt beskrevet i linkene som jeg la ved.

Når de i et fredelig land som Norge, snakker om å lage et nytt populistisk parti som "Alliansen Norge ut av EØS", så vet en at noe grunnleggende er på ferde.

2

Link-86

Skillet i dagens politiske virkelighet er ikke mellom høyresiden og venstresiden, men mellom motstandere og tilhengere av multikultur og globalisering.

Du treffer rimelig bra der. Skillet mellom "eliten" på høyresiden og champagnesosialistene er blitt skremmende lite.

1

Strandereng

DS. Innlegget ble ikke postet på norsk politikk med hensikt, for da blir det bare rot av hele tråden etter 6-innlegg.

Jau, jau :D

Her tok det hele 23 innlegg...

1

Nabo

Ja jeg vet, men kan du prøve å rette opp tråden, å gi dine tanker om saken som jeg prøver å lage en tråd om?

1

Strandereng

Det var jo det som opprinnelig var hensikten, men så mistet jeg helt "tråden". Beklager.

1

vif_support

Han fatter stemningen som er i tiden, på godt og vondt, og det er jammen på tide.

Rart han ikke avslutter artikkelen sin med å mane til "Væpna opprør"

1

Nabo

Med tanke på hans bakgrunn, så hadde det vert ganske naturlig å gjøre, men det ser ut som han har moderert seg i nyere tid, og at revolusjonen ikke er så forlokkende lengre.

Likevel synes jeg han setter ord på tidsånden bedre enn de fleste, eller hva tenker du om det?

2

vif_support

Likevel synes jeg han setter ord på tidsånden bedre enn de fleste, eller hva tenker du om det?

Synes hele artikkelen gjenspeiler nordmenn flest. Vi sitter her på oljeberget å dømmer amerikanere og engelskmenn fordi de vil prøve noe helt nytt. Obama klarte vel ikke å skape en eneste arbeidsplass.

"Om få dager vil han som i Norge omtales som «USAs kuleste/beste president ever» erstattes av en som framstår for halve verden som den verst tenkelige"

Tenker på de stakkars bolsjene om en mann som Trump faktisk gjør en bedre jobb enn Obama. Verden deres vil jo kollapse helt....

1

timy3

Noen som har noen tanker?

"DS. Innlegget ble ikke postet på norsk politikk med hensikt, for da blir det bare rot av hele tråden etter 6-innlegg." Slik snakker en mann med erfaring.

Politikken døde den dagen det gikk fra å være et "kall" å være politikker til å bli en karriere.

1

Nabo

Det er en utvikling som en enten må gjøre noe aktivt med i nominasjonsprosessene, eller lære seg å leve med.

Det var ikke derfor jeg lot være å poste det på politikk norsk, for der har saker så lett for å utvikle seg til skyttergravskrig, og den er meningsløs, og koster mer enn den smaker. Så derfor så postet jeg den her den her, hvor debattantene diskuterer med noe mer senkede skuldre.

1

timy3

Det er en utvikling som en enten må gjøre noe aktivt med i nominasjonsprosessene, eller lære seg å leve med.

Det har vært og bør være en ære å bli nominert til å utføre en politisk gjerning som du tror at vil gagne samfunnet.

Hvis arbeidsbyrden blir så stor for å utføre dette samfunns ansvaret at du ikke kan stå i din vanlige jobb så skal du ha kompensasjon for det men det har dessverre blitt slik at å være politikker er et yrke, som du kan utføre uten at du har noen tanker om å gjøre noe godt for samfunnet.

Vi må bare leve i det samfunnet vi har, men da nominasjons prosessene i partiene styres av karriere politikkere vil ikke en aktiv menigmann kunne utrette stort og det er det vi ser i dag, frustrasjon av menigmann.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...