Nye VGD er lansert! Mer informasjon

DAB, hva vil skje med nærradioene?

Nå er snart DAB helt over oss. Vi får mange nye plastkanaler fra NRK, automatiske spillelister med musikk, jazz, klassisk etc etc.

Men alle disse nye kanalene kommer på bekostning av nærradioene som sendte over FM-båndet. Noen nærradioer, som radio tromsø, er allerede døde kanaler i den forstand at de knapt er stort mere ennen PC som spiller MP3 filer på shuffle.

Disse blir nå borte på bekostning av spillerlister kuratert av folk i NRK. Vil nærradioene få en plass på DAB, eller vil de forsvinne?

1
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Nabo

FM-radioer eksploderer 1. januar - Vi har forsøkt med gulrot. Nå blir det pisk, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland. Den norske regjeringen har forbannet seg på å legge ned FM-nettet og gå over til DAB, men motstanden blant den norske befolkningen er enorm.

På Facebook har protestgrupper med tusenvis av medlemmer blitt etablert, og raseriet skummer blant landets folkevalgte. Selv fra aviskommentatorene møter Hofstad Helleland kraftig motstand.

Nå har kulturministeren fått nok.

- Vi har forsøkt å forklare folk hvorfor DAB er så viktig i mange år, og man skulle tro at selv de største idiotene nå har skjønt at dette er blitt en prestisjesak for regjeringen. Men greit, pokker ta. Nå er jeg lei. Klokken 1200 den 1. januar kommer alle radioer som har kontakt med FM-nettet få tilsendt et signal som gjør at de selvdestruerer.

- Selvdestruerer? Du mener eksploderer?

- Ja, det sier pang. Alle radioer har denne funksjonen, men myndighetene har med vilje holdt dette skjult fordi man en dag ville få brukt for den. Som nå, sier kulturministeren.

- Hvordan høres dette signalet ut?

- Det kan minne om "Nei, så tjukk du har blitt" av Ole Ivars.

- Vil ikke teknisk kyndige personer kunne avmontere denne funksjonen i radioapparatet sitt?

- Jo, men jeg minner da om at det vil være ulovlig å høre på FM-radio, og at vi vil sende ut væpnede kontrollører. Personer som da er i besittelse av FM-radio vil bli arrestert.

- ...og sendt til Grini?

- Nei, vi har mer enn nok tomme asylmottak.

1

fargerik

Det er vel bilistene som må få fokus, ser det ut til.

Jeg hadde en fire meter høy stang oppe i mønet på huset med en rundtmottakende FM- antenne tidligere for å få klart signal på FM, og har nå forlengst pælma skabernakelet på dynga siden pinellradioen slett ikke trenger slikt.

Har selvfølgelig like mange om ikke flere radiokanaler på internett, men det er jo noe eget med radio, da. Radioen kan jeg jo ta med ut i skauen eller på stranda...og trenger ikke å bruke dyre megabytes for å lytte.

1

fargerik

Jeg tror de som ønsker å lage radio vil fortsette med det, og de som vil lytte til radio vil fortsette med det.

Husk at alle DAB+ radioer også har en FM-tuner.

1

ehall

Jeg kommer til å høre på lokalradio på FM båndet i mange år til, så lenge de sender. De samme vil jeg så høre på nettradio og boikotter NRK, P4, Radio Norge og de andre som har vært med på svindelen. Deretter finner jeg radio blandet de tusener som finner på nettradio, som DAB tilhengerne later som ikke finnes.

1

Mr.Daddycool

Når jeg lytter til radio er det hva jeg liker som avgjør, ikke hvor de sender. De aller fleste næradioer sender over nettet også, det er bare den eldste generasjonen som ikke klarer å håndtere dette, de er på vei ut uansett. Det er innholdet som teller, når næradioer bare sender musikk er de døde uansett. De kan ikke fortsette med dette. Til det har vi musikkstreaming, hater musikk i radioen. Liker mye bedre småprat, diskusjoner, teama. Slik som kristne radiokanaler leverer mye av. Derfor blir det nettradio fra min side uansett hva de legger om til.

1

InnocentBystander

Vil nærradioene få en plass på DAB, eller vil de forsvinne?

Nærradioane kan fortsetta på FM intil videre. Det er ikkje planlagt at nærradioane skal inn på dei to riksdekkande nettene.

1

jeangabin

Hvem vil høre på FM båndet om det bare er nærradioer der? Om nærradioene skal overleve må de inn på DAB lokalt. De må være likestilte med NRK.

1

InnocentBystander

Det blir opp til nærradioane. Det er ingenting som hindrar dei i å senda på DAB. Så vidt eg har forstått så er det eit kostnadsspørsmål.

1

Zpiff

Hvem vil høre på FM båndet om det bare er nærradioer der? Om nærradioene skal overleve må de inn på DAB lokalt.

Kan være enig her. Har man først satt bilradioen.. på DAB og de lagrede favoritt-kanalene der, så skal det litt til for at man gidder å endre til FM og de evt. lagrede kanalene der.

Har skjønt at det er ganske kostbart for en radiokanal å "oppgradere(?)" seg til å sende med DAB også. WWAN-radio er nok langt rimeligere i så måte, men vil kanskje koste noe mer for forbruker.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...