Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Halvert fravær på videregående

Regjeringens innføring av maks 10% ugyldig fravær på skolen var en genistrek. Hylekoret fra elevorganisasjoner o.l har havnet på stengrunn og fraværet synker drastisk.

Da jeg gikk på vgs for noen år siden, hadde vi tilsvarende regler. Hvem i all verden var det som endret på dette? 10 % er faktisk nesten det dobbelte av (gyldig) sykefravær i arbeidslivet....

2
224 svar

224 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

HusebyD

Bra sier nå jeg, er folk syke så får de ta turen til legen. Har hørt mange en dårlige unnskyldninger i fra folk når jeg gikk på høyskolen. Folk som hadde litt vondt i magen var "syk".

4

Sponvika

Bra sier nå jeg, er folk syke så får de ta turen til legen

Så du mener at man skal måtte ta turen til legen ved en vanlig forkjølelse, tror fastlegene er rimelig uenig med deg.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/skole-og-utdanning/helsesoestre-nedrent-av-elever-vil-la-foreldre-signere-fravaer/a/23791470/

Samtidig sier Helsedirektoratet nå fra om at det er ingen helsefaglig grunn til at elever skal oppsøke lege med omgangssyke, oppkast og kortvarig sykdom.

1

Trolljegern

"Bra sier nå jeg, er folk syke så får de ta turen til legen. "

Så du vil beslaglegge verdifull tid hos et allerede overbelastet helsevesen på at ungdom som kun trenger en dag hjemme for å restituere seg?

Tommel opp til deg, Einstein.

1

InnocentBystander

var en genistrek.

Jepp. Så genial at familien sin yngste idag går på skolen snylte forkjøla. Det blir nok ein virusfest i den klassen idag.

3

Corvus

Tja, når fraværet har gått så mye ned, så tyder det på at det ikke er så mye "virusfester" i klassene. Da hadde jo fraværet vært skyhøyt.

2

Garindan

Det er lov å bruke huet istedenfor å demonstrere mot 10%-grensen på denne måten.

1

InnocentBystander

Ettersom dette ikkje er ein demonstrasjon mot grensa, men ein konsekvens av den, så framstår innlegget ditt som lite målretta.

1

politikk

Innoverbøyd : da jeg gikk på skolen måtte jeg gå med grønn snørr og feber. De som ble smittet ble smittet....så har vi overlevd noen år likevel ?

for skolen ikke noe problem...for næringslivet som betaler sykepenger ett mye større problem.

1

Ebbat

Da er det bare å ta det en dag eller to uten dobbelttime i gym, da, samtidig som man må prøve å komme seg opp om morran og til skolen de andre dagene.

2

TheFamous25

Rart at dagens ungdom skal være så mye mer syke enn før. En god del av dagens ungdommer er noen j......pingler for å si det mildt.

Sutre å klage det er de flinke til. Er jaggu meg på tide at det stilles litt krav til oppmøte. Kan ikke være hima pga at en følelse seg litt tett inntil nesen eller har litt vondti hodet sitt etter en hard helg.

2

riksen77

Jeg mente vi hadde tilsvarende fraværsreglel når jeg gikk på vgs for 20 år siden. Og hvis fraværet øker mye og dette er et problem så trenger en ikke være rakketforsker for å forstå at det å sette en grense er lurt. Og jeg fatter ikke de som var kritiske til å innføre dette, det var vel bare for å være uenig med de blå.

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...