Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nå får kun rike kjøpe bolig i Oslo

Ja, da var det kommet nye boligforskrifter i Oslo som totalt utelukker folk med normal årslønn å kjøpe bolig. Det er satt en grense på 5xbruttoinntekt. Med en gjennomsnittlønn på 500k i året og brutto på 350k får får man låne.... 1,75 mill. Og så billig bolig finnes ikke i Oslo. Så da må du ha over 1 million i egenkapital...

Siv Jensen sier at det skal gjøre det lettere for unge etablerende å komme inn... seriøst? Håner hun oss? Hva i all verden er tankegangen bak dette? Sekundærboliger krever 40% egenkapital, men det gjør da kjøp ved førstebolig også med de begrensningene.

2
37 svar

37 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

NLHE

Poenget er at før kunne faktisk nyutdannede få lån slengt etter seg for å kjøpe en treroms på Bislett.

Stigen er trukket opp. Fuck you, got mine.

1

NLHE

Vi har utestengt en hel generasjon mennesker fra boligmarkedet. Før het det seg at det er ingen menneskerett å bo i Oslo sentrum, nå heter seg at det er ingen menneskerett å eie sin egen bolig.

Håper hushaiene ikke tar seg for grovt betalt.

1

malhen

nå heter seg at det er ingen menneskerett å eie sin egen bolig.

Det er det heller ikke og jeg blir litt oppgitt når ungdommer som knapt har passert 20 åra klager fordi de ikke får kjøpt seg drømmeboligen til 3-4 millioner.

1

Rainmaker

Den gjengen er jeg enig i at ikke har noe å klage over.

Å gå derfra til å på generelt grunnlag frata banken og lånetaker vurderingen om vedkommende er i stand til å betjene et lån, og heller bare si nei basert på et vilkårlig valgt tall, er imidlertid feil i mine øyne.

1

Trehjulssykkel

Ja, for fortsetter utviklinga så kan 50-åringer glede seg over å endelig ha råd til sin første bolig.

1

Mr.Daddycool

Håper hushaiene ikke tar seg for grovt betalt.

Det gjør jo de, det er ikke noe billigere å leie en å eie. Du kan ta opp enorme lån over 30 år, til den prisen det koster å leie en simpel leilighet, knapt mulig å leie under 10.000 i året mange plasser.

Problemet er at mange unge ikke får lån, de har ustabil økonomi, og ikke nok egenkapital. Men leie får de så lenge de betaler avdragene. De får også lett kredittkort til skyhøy rente, det utløser ingen bekymringer, men når det gjelder boliglån er bekymringene fort til stede.Forstå inkonsekvensen de som vil.

1

engafever

It's a rich man's world! Folk flest får nøye seg med festtalene.

1

Rhabagatz

Ja, da var det kommet nye boligforskrifter i Oslo

Absurd.

Man velger planøkonomiske tiltak i stedet for å å gjøre noe med problemet - skattefordelen.

Å gjenninnføre en kredittpolitikk for å stoppe markedet, der er slikt man forventer fra SV og andre på venstresiden. Ikke fra de angivele borgerlige partier.

Ja, det er upopulært å gjøre som OECD og Norges Bank anbefaler, men tross alt, det er medisinen. Avskaff alle skattemessige fordeler med å eie bolig, både egen og andres.

1

Trehjulssykkel

Ja, det er upopulært å gjøre som OECD og Norges Bank anbefaler, men tross alt, det er medisinen. Avskaff alle skattemessige fordeler med å eie bolig, både egen og andres

Enig i denne, men jeg er også for å senke skatten på aksjer/fond. På den måten er det mye mer lønnsomt å flytte investeringene over på aksjer, ikke minst er det mye mer verdiskapende. Det er jo åpenbart at det er mange i Norge som går med ræva fullt av penger.

1

MrManUtd

Er jo ikke unormalt at det er de rike som har mulighet til å kjøpe dyre ting. Slik er det jo med alt annet enn bolig også.

Man må jo bare tilpasse seg deretter. Enten ikke bo så sentralt, eller finne seg noen å kjøpe sammen med. Kommer jo relativt langt med 5 millioner i stedet for 2,5.

Virker som om en del mener det skal være en menneskerett å kunne kjøpe seg leilighet på Aker Brygge etter endt studie.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...