Nye VGD er lansert! Mer informasjon

NAV = det totale vanvidd

Når en hører at nav flere år på rad sløser bort 1-2 milliarder i året på meningsløs konsulenthjelp avslører dette inkompetansen til styringen og de som jobber der.

Hvorfor ansetter de slike talentløse ukvalifiserte mennesker i NAV, nei bruk heller penger på de arbeidsløse på å skolere kurse disse og ansett folk som er kvalifisert i NAV som ikke trenger 1000 vis av millioner i året for selv å få hjelp for sin egen inkompetanse.

1
78 svar

78 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Bokvarv

Problemet er at det ikke finnes mulighet til å "slå hardt ned på" slikt tull som dette.

NAV er svada, de bruker sine konsulenter som ikke KAN noe som helst.

NAV er og blir en kriminell organisasjon, beskyttet av et korrupt politi og politikere som bare tror og nekter å vite

2

Wizzard

Kan ikke navere få jobben som konsulenter da?

2

politikk

Wizzard : hvis de har nok kunnskaper angående hva nav vil konsultere så kan de vel det ? Men er de ikke ansatt hos noen så må de først registrer og drive egen virksomhet. Og da er de vel ikke navere ?

1

daniekr

Nav kjøper ikke konsulenter for å drive saksbehandling eller erstatte kompetansen til de ansatte. Det er i all hovedsak for IT, eller fjas som organisasjonsutvikling og coaching.

Det er dessuten latterlig at politikere later som de er så skeptiske til konsulentbruken. Hva skjer hver gang en eller annen enkeltsak/nav-tabbe blir slått stort opp i media? Jo da blir det et voldsomt mas, også blir den politiske løsningen å sende alle ansatte på kurs og videreutdanning. Den enkleste "quick fix'en" av de alle. Bortkastet tid, tapt arbeidstid og en gullgruve for konsulenter. Man blir ikke bedre i jobben sin av å få servert en haug fjaseteori av outsidere. Man blir det av å jobbe mer med de faktiske arbeidsoppgavene.

2

politikk

Daniekr : he he...jeg ble fortalt en historie om innleid konsulent som skulle holde foredrag for de ansatte bussjåfører. Han formidlet budskapet om at kjøretøyenes klokker måtte gå riktig.

vel...problemet var at økonomi og tekniske systemer ikke gjorde det mulig for ansatte og selskaper og stadig justere disse.

når en konsulent anbefaler ett system ansatte ikke er kompetente til og bruke eller har adgangsverktøy til og utføre...

det var da jeg sa til sjåføren...dere må sørge for og få utdelt justeringsverktøy ellers har bedriften betalt konsulenten unødvendig. Og kunne heller bukt pengene på bedre system.

hmm...blir vel litt som en konsulent som mellomledd mellom bileier og bilverksted. Men de fleste virksomheter leverer ikke IT de bruker det. Og har derfor ikke egne kvalifiserte ansatte som kan produktet eller nye og oppdaterte løsninger.

1

return_of_drakkar

Men de fleste virksomheter leverer ikke IT de bruker det. Og har derfor ikke egne kvalifiserte ansatte som kan produktet eller nye og oppdaterte løsninger.

Det har du rett i. Men det finnes også en del virksomheter hvor det er slik jeg beskriver det.

Men konsulenter brukes også til selvfølgeligheter som ansatte selv hadde fikset bedre om ledelse hadde hørt på dem. Men konsulenter høres fint ut, og kanskje innhyrer man - kjente og venner?

1

riksen77

Når en hører at nav flere år på rad sløser bort 1-2 milliarder i året på meningsløs konsulenthjelp avslører dette inkompetansen til styringen og de som jobber der.

NAV føyer seg bare inn i rekken av offentlige etater når det gjelder konsulentbruk. dette har gått helt av skaftet og det er på tide noen tar noen grep. skattepenger sløses bort på en masse meningsløse rapporter fra konsulenter. og det er vel meningen at konsulenter skal kun leies inn for kortere periode. er det en kompetanse man trenger i lang tid skal/bør man ansette folk med den kompetansen. det er for meg en gåte hvorfor ikke riksrevisjonen har plukket opp dette og satt mer søkelys på dette. for det er ikke bare NAV, det er vegvesenet, jernbanen, UD, kommunene og sikkert alle mulige andre etater også. noe konsulentbruk skjønner en jo at det er, men det virker som om dette har sklidd helt ut

2

return_of_drakkar

NAV føyer seg bare inn i rekken av offentlige etater når det gjelder konsulentbruk. dette har gått helt av skaftet og det er på tide noen tar noen grep. skattepenger sløses bort på en masse meningsløse rapporter fra konsulenter. og det er vel meningen at konsulenter skal kun leies inn for kortere periode. er det en kompetanse man trenger i lang tid skal/bør man ansette folk med den kompetansen. det er for meg en gåte hvorfor ikke riksrevisjonen har plukket opp dette og satt mer søkelys på dette.

Riksrevisjonen er vel bare en liten brikke som peker på ubetydeligheter.

(1) Ved konsulentbruk kan ledere fraskrive seg ansvar, altså i praksis. Går det galt - hent inn nye konsulenter.

(2) I en prosess fra A-F så brukes kanskje ett firma fra A-C hvorpå man målyse ut på nytt anbud og fra D og utover kommer et nytt som da kanskje foreslår noe annet.

(3) Noen har nevnt IT. Du kjenner kanskje til Tress 90? Men de med IT-makt kan jo spille resten av ledelse trill rundt fordi de andre har ikke kompetanse til å motgå argumentene. Samt at de ikke vil vise at de ikke egentlig skjønner en døyt - altså en slags fåfengelighetsfaktor. Jeg tror nok at IT-interesser styrer de andre til deres behov, og de andres reelle behov ikke alltid styrer IT.

(4) Uansett politisk ståsted, høyre, venstre, midt i mellom så synes det å være en underliggende aksept for kotymen. Noe skrik hvis media slår noe opp, men da mest for en slags beroligende imøtekommenhet med publikum.

1

Bokvarv

Det som er eneste løsningen er å tilskrive de NAV ansatte en PERSONLIG ansvar for at de forholder seg til gjeldene or KORREKTE regler i sin behandling av saker.

Så lenge en ansatt i NAV ikke er ansvarlig for sine handlinger kommer vi ingen vei

1

casino

NAV ikke er ansvarlig for sine handlinger

Om vi trør over streken smeller det, i motsetning til alle som jobber i den store posen kalt offentlig sektor, som i bunn og grunn ikke er annet enn en stor vernet bedrift

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...