Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kvinner vs. menn i sjakk, - vel ...

Det spilles i to klasser i det pågående sjakk-VM for hurtig/lyn-sjakk, det er åpen klasse (altså fritt fram for begge kjønn å delta, en klasse med de aller største premiene), pluss kvinneklasse. Det diskuteres jo så fillene fyker ofte om hvem som er mest intelligente av kvinner eller menn, sånn generelt. Men når vi kommer til sjakk, så virker det altså som at de skarpeste kvinnene som melder seg på ikke "tør" å stille i åpen klasse, blir det ikke slik å tolke dette at visstnok ingen kvinner er med i åpen klasse f.eks. i år?

Et tankekors, for her dreier det seg jo ikke om fysisk styrke mht. å ha fordeler/ulemper ved en deltakelse.

Før jul overhørte jeg f.eks. et par som var ute for å kjøpe noen nye møbler. Litt uenighet kunne spores, men det virket jo som hunkjønnet ville ha det til at hun hadde best vett og forstand mht. hva som burde velges, og prisen var det ikke så nøye med osv... Mannfolk hadde ikke peiling visstnok, og det kan jo være hun var inne på noe i en slik setting, men...

Men tilbake til sjakken, - hva sier forskningen om denslags tema? Noen som vet? (En antatt kort tråd...).

1
86 svar

86 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Mr.Daddycool

Men det er rart at det ikke er kvinner i vesten som tar utfordringen og kjemper i toppen, de knuser mange barriærer, men ikke denne tydeligvis. Finnes ikke en grunn til at de ikke skal være i samme klasse som menn i sjakk, er ikke noe fysiske forhold som tilsier at det skal være skilt på dette.

2

Corvus

Det er veldig mange kvinner som spiller sjakk. Det har det vært i lange tider. Flere menn selvfølgelig, men at ingen kvinner noensinne har vært i verdenstoppen er mer enn bare tilfeldig.

1

Mr.Daddycool

Kan du tenke deg hvorfor ? Hvor mye tid man faktisk gidder å legge ned i et spill ? Der er vi menn enkle, vi bruker tiden på alt som ikke er viktig i livet! Så kanskje kvinnen er oss overlegen slik sett ? Bruker tiden sin på de viktige tingene!

1

Comarre

At en person som slo rekorden til Bobby Fischer som yngste stormester og 12 år gammel ble den yngste noensinne ranket blant topp 100 i verden og var ranket topp 8 i verden som best, og som har vunnet flere sterke turneringer, slått 11 verdensmestere enten i klassisk- eller hurtigsjakk (potensielt 12, Kasparov ombestemte seg etter å ha sluppet springer, men Polgar protesterte ikke og han fikk flytte til annet felt) ikke har vært i verdenstoppen ser jeg på som en meget spesiell påstand.

https://en.wikipedia.org/wiki/Judit_Polg%C3%A1r

1

MagnusKvitsau

Jeg tviler ikke et øyeblikk på at agendaen med å få sjakk inn i den norske skolen primært er med tanke på jenter - her kan man igjen i det stille ofre de særskilt oppmerksomhet. I feministstaten Norge har man for lengst vedtatt at "det gutter kan, det kan også jenter." Dette blir jo helt fjollete når man må bekrefte dette med en masse tiltak i forsøk på å få jenter til å bli nettopp det som er vedtatt.

1

startelver

Mannshjernen og kvinnehjernen er jo ikke like .

Matematikk f.eks har en større del av mannshjernen . Dette slår ut i sjakk selvsagt .

Det finnes heller ikke så mange kvinnelige matematikere naturlig nok.

Og dette er ikke diskriminering , vi er jo ikke like selv om samfunnet krever likestilling.

1

nostalgikern

PS.

Vi kan vel nå konkludere med at i følge siste oppdateringer fra Statens vegvesen, så oppfører kvinnfolk seg langt klokere i trafikken enn mannfolk... Storparten av de drepte langs landevegen i fjor var menn (over 90% ?). Det vesentligste skyldtes for stor fart i forhold til hva de mestret. Gratulerer til kvinnene med en klar "seier" der da iallfall. Dét skal de da ha at de er gode til å kjøre bil... Tydeligvis. (Som ts tenkte jeg det kunne være på sin plass å nevne et slikt eksempel også, mange flere finnes sikkert...).

1

Bokvarv

Jeg tror at helt ærlig at grunnen nok har mye med kvinners "følelser" å gjøre.

Hvis man ser på vår sosialisering så er det uansett forskjell på gutter og jenters oppvekst.

Jenter ER ofte mer bevisst på sine emosjonelle sider, aka FØLELSER.

I sjakk er det faktisk "høyt tempo" og enormt mye følelser.

Menn tradisjonelt sett "kontrollerer" noen av disse følelsene bedre enn kvinner.....da det som har med strategisk tenking, og ikke bli "sur" på motstander.

Sjakk er også et aggressivt KRIGS Spill, noe som igjen gjør det mindre attraktivt for kvinner

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...