Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Total overvåking av nettet

https://www.nrk.no/norge/dette-vil-bli-den-store-norske-debatten-om-overvaking-i-2017-1.13291823

Så har de endelig kommet ut av skapet og sagt det vi alle ventet, nemlig at staten skal overvåke absolutt all netttrafikk på nettet. Så til dere sado machochister som bestiller oppblåsbare dukker av erna solberg, eller dere med pinlige underlivssykdommer. Nå må dere ta for gitt at staten registrerer alt om deres private porno, helsevaner osv.

Dere som liker å snakke under pseudonymer og late som om dere er noen andre, eller dere som er så frekk å laste ned siste episode av Game of Thrones. Nå må dere regne med at staten har alt i sin store mappe.

Staten vil vite alt fordi en eller to av oss kan være slemme. Derfor MÅ alle overvåkes 24 timer i døgnet, alt må noteres og arkiveres og profiler bygges.

4
66 svar

66 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

12tribe

Staten vil vite alt fordi en eller to av oss kan være slemme. Derfor MÅ alle overvåkes 24 timer i døgnet, alt må noteres og arkiveres og profiler bygges

De må bare vente til det startes en krig eller blir begått en terrorhandling slik at de kan klubbe det gjennom uten debatt eller motstand. i tillegg så har vi de nyttige idioter som som forteller oss hvor farlig det er å leve, og at "dersom man ikke har noe å skjule så har man ingenting å frykte". Så dette sklir nok gjennom, og vi er enda et skritt nærmere dystopien i Orwells 1984. Det er egentlig helt utrolig hvordan den såkalt "frie verden" de siste 15 årene har tatt sjumilssteg i retning av totalitære sanfunn, uten at det har vært noe folkelig opprør eller motstand av betydning mot denne utviklingen.

7

FjodorDVD

Så dette sklir nok gjennom, og vi er enda et skritt nærmere dystopien i Orwells 1984.

Totalovervåkningen som 1984 beskriver er forferdelig. Nå har vi allerede fasiten på hvordan det går med maktstrukturer bygget på Oceanias totalitære system. Det ender ikke godt, med DDR og Sovjet som eksempler.

Parallellene med overvåkning er åpenbare, men det er flere. Sannhetsministeriet som driver med løgn og omskrivning av historien og Fredsministeriet som driver med krig mot en utydelig fiende som Goldstein. Det passer så skremmende bra med situasjonen i Airstrip One.

Artikkelen som TS refererer til nevner ikke 1984, Orwell eller DDR. Det synes jeg er påfallende, nesten som om historien er revidert av Sannhetsministeriet allerede.

Og tankepolitiet er allerede godt igang med forberedelsene til å filtrere all datatrafikk.

1

Mr.Daddycool

Artikkelen som TS refererer til nevner ikke 1984, Orwell eller DDR. Det synes jeg er påfallende, nesten som om historien er revidert av Sannhetsministeriet allerede.

Hvorfor dra dette tilbake til DDR ? Det er gammel dau historie. Rett heller eksemplene dine mot Kina og Nord Korea, der milliarder av mennesker kontrolleres, drepes og forfølges knallhardt. Noe fritt internet eksisterer ikke der.

Russland er på vei etter, og vi i vesten følger på.

Jeg har ingenting å skjule, men bruker VPN kryptering slik at om de skal finne noe ut om meg så skal de få slite hardt :), for å ikke finne noe som helst. Det er prinsippet! Bruk VPN tjenester, og det vil garantert komme andre måter å skjule seg etterhvert som myndighetene herjer på.

1

TheBracket

Den totale overvåkingen blir myndighetenes ultimate undertrykkingsapparat. Og sauene har heiet det frem uten betenkeligheter.

3

oknext

haha jeg ler så jeg griner her.bortsett fra at det sitter noen der som har litt for mye lyst på etterretningsmakt så tror ikke de kan ha regnet så mye på det.

Hvis vi er konservative og sier at hver nordmann bruker omtrent 1GB i måneden så er det 5,2 millioner for den måneden bare i disker så en 50-60 millioner bare i disker på ett år må man regne med. så kommer all infrastruktur og alt annet inn i bildet. Og hva er vitsen med å lagre data hvis man ikke skal gå igjennom dem. så må man ha det utstyret også. Jeg tipper budsjettet kommer opp godt over i milliarden bare det første året.

I tillegg så mister de som har egne linjer over landegrensene (mange firmaer som har det) og de som kjører VPN.

Det er også slik at de legger helt åpen for en fremtidig aggressor som eventuelt okkuperer Norge til å overta dataene og lett kan plukke ut hvem som har hvilke meninger og fort få arrestert alle som eventuelt kunne delta i en motstandskamp.

Siste men ikke minst så er jeg redd for kunnskapene til de som sitter på dataene. En tidligere minister uttalte når hun fikk fremlagt ovenstående argument om at en fremmed okkupasjonsmakt kunne misbruke dataene, at "Nei det kan de jo ikke gjøre for det er jo ikke lov".

Jeg tror jeg vil ha en jobb i ett dep eller hos e-tjenesten. for der slipper man visst unna med alle ville ideer :-)

2

fargerik

Det er egentlig helt utrolig hvordan den såkalt "frie verden" de siste 15 årene har tatt sjumilssteg i retning av totalitære sanfunn, uten at det har vært noe folkelig opprør eller motstand av betydning mot denne utviklingen.

.............................

Ja. både norske myndigheter og hver og en av oss er grenseløst naive.

Mange tror faktisk at Norge er et andeledesland, nærmest en annen, trygg planet hvor vi skal få oppleve full frihet, flower power og fred i evig tid og at hackernasjonene skal respektere det.

2

Torotto

Ja. både norske myndigheter og hver og en av oss er grenseløst naive.

Mange tror faktisk at Norge er et andeledesland, nærmest en annen, trygg planet hvor vi skal få oppleve full frihet, flower power og fred i evig tid og at hackernasjonene skal respektere det.

Detet var jo satt i system i 1950 årene, men da gjaldt det bare 30000 til 40000 tusen i året, som ikke skulle ha demokratiske rettigheter.

Folkets Hus som var hacket fra kjeller til loft. Telefoner som klikket og tilbakespolte samtaler.

Så det er vel heller at nå er muligheten uten grenser og da kan man for sikkerhets skyld overvåke hele befolkning.

Så jeg tror mange av oss, mistet "Dyden" en eller annen gang på 1950 -1960-1970-1980 tallet.

Når det fantes menneskelige brannmurer i redaksjoner og hvor politimestere kunne si nei til folkemøter og demostrasjoner. ;-)

Leve internett leve friheten

1

Il-Pirata

Så jeg tror mange av oss, mistet "Dyden" en eller annen gang på 1950 -1960-1970-1980 tallet.

Litt skamfull må jeg inrømme at jeg faktisk ikke mistet den før ut på -80 tallet.

1

jeangabin

Har prøvd å skrive en liten sak om dette temaet, men det ble fryktelig abstrakt. Er det noen som skjønner hva jeg mener her

https://interesting-online.com/2017/02/11/opinion-the-end-of-the-open-internet/

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...