Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Rasisme i Köln på nyttårsaften?

Spørsmålet i tittelen er basert VG sin nyeste artikkel(kl. 00.02).

Rasismeanklagene baserer seg på påstandene om at politiet anholdt og kontrollerte folk på gatene i Köln basert på utseende(primært nordafrikansk). Politiet på sin side hevder at politiets arbeid kun baserte seg på oppførsel blant de anholdte.

Jeg mener at politiets svar på anklagene er unødvendige. Jeg synes ikke det er rasisme å dobbeltsjekke personer basert på utseende, all den tid utseende øker sannsynligheten for at noe kriminelt foreligger - tatt fjorårets feiring i betraktning(og et utall tilsvarende hendelser over hele Europa). Det er kun et statistisk faktum, og ikke rasisme i seg selv. Hadde det vært et voldsomt overtall av rødhårede som utførte handlinger lik dem vi så i fjor, ville de rødhårede fått spesielt stor oppmerksomhet fra politiet. Med andre ord så er politiet åpne for at alle typer utseende trenger ekstra oppmerksomhet, men forholder seg pdd. til de med nordafrikansk utseende - fordi dem har hatt overveldende høy frekvens av overgrep sammenliknet med andre typer utseende de siste årene.

Å kalle dette rasisme er ødeleggende for et ellers viktig arbeid for ALLE sin sikkerhet.

5
221 svar

221 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kul_Djevel

eg synes ikke det er rasisme å dobbeltsjekke personer basert på utseende

Det er vel nettopp det som er rasisme. Kanskje man også bør komme med et påbud om at alle som ikke ser arisk ut bør gå med en stjerne på klærne?

Folk som oppfører seg og ikke gjør noe galt skal selvsagt ikke trakasseres av politiet. Det er vel kun politistattilhengerne som er tilhenger av den slags grums.

Jeg kjenner en som ble adoptert som baby fra et afrikansk land og har vokst opp med norske foreldre og er like norsk i oppførselen som deg og meg. Han blir stadig vekk trakassert og oppsøkt av politiet. Det er skammelig og hører ikke hjemme noen sted. Han har ordentlig jobb, dame og unger. Likevel blir han trakassert uten grunn pga sitt utseende. Det er skammelig, men ikke overraskende at du støtter denne typen for grov rasisme.

3

xavi-maestro

Det er skammelig, men ikke overraskende at du støtter denne typen for grov rasisme.

Grov rasisme faktisk. Ta deg en tur til Pakistan du, så kanskje du lærer litt om hva grov rasisme faktisk er.

2

0gg0

Det er vel nettopp det som er rasisme.

Det kan være det i ytterste konsekvens, men ikke i dette tilfellet. Klok av skade kan man kalle det.

1

Kul_Djevel

Det kan være det i ytterste konsekvens, men ikke i dette tilfellet.

Så lenge politiet oppsøker folk som ikke har gjort noe galt bare pga at de er svart, så er er det rasisme. Det er ingen grunn til å benekte. I tillegg til trakassering.

Og jeg er den første til å si at rasismebegrepet blir misbrukt, men ikke her. At man velger ut folk basert på hudfarge for å trakassere dem er jo selvsagt rasisme. Skjønner ikke at noen kan benekte noe så soleklart.

Det er skammelig og dere som støtter den slags grums og overgrep bør skamme dere også.

1

xavi-maestro

Folk som oppfører seg og ikke gjør noe galt skal selvsagt ikke trakasseres av politiet.

Det er ingen som snakker om trakassering.

1

Hyrro

Hvem er det som ikke benekter at de er rasister?

Om ikke ensidig aksjon mot de med mørk hudfarge kan kalles rasisme, hva er da rasisme?

2

0gg0

Nevner ikke nick. (Husker heller ikke). Men det er blitt sagt en del ganger vet jeg.

Uansett, så ser jeg at heller ikke du tør å ta stilling til det som faktisk hendte. Så regner med at dere vil fortsette med denne utvanningen.

1

Morra-DI-2

Hvis en gjeng med Hells Angels har begått noe kriminelt, og det kommer en haug med mennesker, der noen har Hells Angels jakker, skal man da fokusere på de som ikke har slike jakker?

Hvis gjerningsmannen - la oss si seriemorderen er fra Island, skal man da dra å lete etter han i det mest innvandringstette området i Tyskland?

Hvis man vil kontrollere at EU-innvandrere ikke smugler våpen, som var et problem for noen år siden fra Balkan- skal man da stoppe alle med svenske skilt?

Man kan jo være totalt idiot i et samfunn og fokusere helt og holdent på å opptre korrekt. Svært lite vil bli utrettet. Men hvis det er målet- så ja...Da kan man bruke mange ressurser på å virre målløst rundt.

Hva er din løsning på hvordan det tyske politiet skal stoppe dette- på en fullstendig u-rasistisk måte?

1

Morra-DI-2

Hele jævla Tyskland står på "giv akt" etter diverse hendelser, både terror og overgrep. De er forbannet. Skal Merkel og politiet toe sine hender og ikke gjøre noe, eller skal de prøve å faktisk hindre kriminalitet? Skal ytre høyrekrefter ta fullstendig over i samfunnet, fordi man ikke skal gjøre noe?

Jeg tilhører gjerne "ytre høyre" slik du ser det, men jeg vil ikke at samfunnet skal gå fullstendig bananas. Jeg har ingen tiltro til folks tålmodighet med overgrep og terror, og jeg tror det kommer til å smelle skikkelig hvis ingen får bukt med dette. Sjekke identiteten til innvandrere blir en fille-ting med hvordan det kan utvikle seg ....Men for all del- ytre høyre styrkes jo for hver jævla voldtekt og overgrep som skjer. Den er grei. Men er det hva du vil? Og hoveddelen av de som kommer er jo ok mennesker- men de rammes jo også av kriminalitet. De rammes sikkert i tillegg av hvordan tyskere forholder seg til dem. De rammes av rasisme- som etter slike hendelser øker i omfang. Hvordan skal samfunnet løse dette?

Jeg bare lurer på hvordan du tenker her? Om du tenker? Er det noe logikk på gang...eller hvordan er dette?

1

Hyrro

Om du tenker?

Slik tenker jeg:

Det å få bukt med terror ved å overkontrollere samfunnet er dømt til å mislykkes, dersom man ikke prøver å gjøre noe med årsaken til at det oppstår.

Det å gå etter hudfarge er et rasistisk overgrep, så sant ikke det er snakk om helt klare vitneutsagn, og det tviler jeg på etter det kaoset som oppsto den omtalte nyttårsaften i Køln. Dessuten er vitneforklaringer bevislig meget subjektive, og det virker for meg som om seksuelle overgrep fra muslimer er blitt en sannhet som overskygger en objektiv tilnærming til et hvert samfunnsmessig problem.

Det ble også rapportert om fyll og tyver, noe som er sjelden hos muslimer, og derfor har det falt helt ut av den saken. Dessuten nevnes midtøsten og østeuropeere, ikke bare nordafrikanere, og jeg undres på hvordan det kan forbindes med spesielt mørk hudfarge.

Det er for lett å la seg rive med av tabloide nyheter og dermed danne seg et bilde, som i beste fall kanskje bare er halve sannheter. Men om man ikke tar alt for god fisk, så tenker man altså ikke?

1

xavi-maestro

De svarte slavene som ble utsatt for virkelig rasisme ville snudd seg i grava over hvor glemt den ekte rasisme de ble utsatt for har blitt av store deler av samfunnet.

I stedet for å kanalisere energien og engasjementet til de stedene i verden hvor virkelig rasisme faktisk foregår, velger altså vi å bruke den samme energien og terminologien på handlinger som har et helt annet motiv og som overhode ikke er det samme. Typisk bortskjemte drittunger som har mistet helt overblikket inni sin egne lille overpriviligerte boble.

2

Hyrro

Å kalle dette rasisme er ødeleggende for et ellers viktig arbeid for ALLE sin sikkerhet.

Å bedømme noen p.g.a. utseende ER rasisme.

Å påpeke slikt ER ytringsfrihet.

2

xavi-maestro

Nei.

Å se på noen som mindre verdt pga utseende ER rasisme.

Å undersøke noen pga utseende er noe som skjer HELE tiden, og er et nødvendig middel for å være i forkant av kriminalitet.

2

ehall

Rett og slett utrolig at venstreekstremister og "antirasister" vil gi fritt leide for potensielle mørkhudede overgripere. De vil vel at alle damer og jenter skal holde seg hjemme ved kjøkkenbenken. Er et forkastelig kvinnesyn de står for, slik må vi i vesten altså stå i mot i 2017. Vi må faktisk argumentere at vi ikke vil godta overgrep. Fantastisk.

2

Sapient-X

Det ironiske er at det er stort sett kvinner som stemmer på sosialistiske partier. Har de ingen forståelse av sikkerhet, og hvordan verne om nasjonalstaten, liv og verdier?

1

ehall

Det spesiell her var jo den tyske sosialisten som ble voldtatt av en migrant eller asylsøker, og etterpå melde fra til politiet at han var hvit. For hun ville ikke stigmatisere innvandrerne... Så nei, mange av de har svært liten forståelse av hvordan et samfunn skal overleve.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...